İşte o yüzden a) ABD'de artma eğiliminde olan enflasyon dolayısıyla da %2 ye doğru çıkmaya çalışan USD10Y yıllık getirisi, B) 37.5 Schiller F/K sı dan işlem görüyor olan ABD borsası BİST ve diğer küresel borsalar için en büyük potansiyel risklerdir.
Printable View
İşte o yüzden a) ABD'de artma eğiliminde olan enflasyon dolayısıyla da %2 ye doğru çıkmaya çalışan USD10Y yıllık getirisi, B) 37.5 Schiller F/K sı dan işlem görüyor olan ABD borsası BİST ve diğer küresel borsalar için en büyük potansiyel risklerdir.
Ben 2021'i BİST için kayıp bir yıl olarak görüyorum, umarım yanılırım. Eğer olağanüstü bir alım fırsatı görmezsem 2021'in tümünü ful nakitte (parayı aracı kurumun günlük faiz hesabında bırakarak ki şu anda yıllık bazda %20 gibi bir faiz getiriyor) geçireceğim.
TR ekonomisinin şu anda içinde bulunduğu konjonktürün hisse senetlerine yatırım yapmaya uygun olmadığını düşünüyorum (şahsi kanaatimdir, hiç kimseyi etki altında bırakmak istemem).
2021'i borsa için kayıp bir yıl olarak görüyor olmam piyasayı takip etmiyorum anlamına gelmez, tam tersine sürekli takipteyim çünkü benim işim bu. Hem yurtdışı menşeli yatırım fonlarıyla hem de yerli konsorsiyumlarla işbirliği yapan biri olarak her türlü finansal piyasayı 7/24 takipteyim.
Burada "portföy" kapsamında bahsettiğim "BİST'e tahsis ettiğim şahsi portföyüm" dür. İlintili olduğum kurumsal portföylerle alakalı herhangi bir bilgiyi burada kesinlikle paylaşmıyorum, bunun da altını çizeyim.
Ayhancım, ABD kaynaklı panik halinde bir riskten kaçış başlayana kadar en üstteki beklentim geçerlidir. Eğer enflasyon belası ABD gösterge USDT10Y faizlerini %2 nin üstüne attırır ve risk iştahında ciddi bir azalma olursa küresel sermaye dolara (nakit, repo veya 3 ay vadeye kadar USDT bono) park edeceği için TL de dahil diğer tüm para birimlerinden çıkış olacaktır ki bu durumda da alttaki 2 beklenti ön plana çıkıyor. Burada 2 ayrı şıkkı inceliyorum.
sonuçlandırırsan yazmayı ihmal etme malum dolara takılıyoruz