Madem ki konu açıldı yazayım
İzmir marşı da mehter marşı da bu toplumun iki değeridir ve benim için birinin diğerine üstünlüğü yoktur
Fransa da dahi herkes laik cumhuriyete saygı duyarken kimse Napolyon u yada fransua lari biz tanımıyoruz demez
Derse kendine kufretmis olur çünkü
Tarih tam anlamıyla bir bütündür , orası süper burası çok iyi
O tarafını tanımam ne o tü kaka ama bu tarafı mükemmel yazmak bile saçma
Marşlar üzerinden kimlik bulma savaşı veren bir topluma dönüşme yolunda ilerliyoruz bu çok acı
Osmanlıyı da dinle cumhuriyeti de
Ama bunlar mesele değil mesele bu dangalak bakış açısının yarattığı zaman kaybindan ülkenin ossuruktan tartışma ortamlarından sıyrılıp üretim yapamaması
Bir ülkenin enerjisini üretime yönlendirmesini önüne nasıl geçersin
Böyle mal mal tartışmalarla o enerjiyi sogurarak
Kim sebebiyet veriyor bunlara , elbette ki üretim yapan , satan ülkeler ve onların buradaki mal değnekleri
Bu adamlar sırf pazar kavgası için iki defa dünya savaşı çıkarıp birbirlerini bogazladilar ki bunun birincisinde kavganın temeli sadece ve sadece bizim paylaşımımiz idi
Bu ülkede aşağılık kompleksi icinde kıvranıp yabancı marka ayakkabı t-shirt giydiğinde üstüne de iki operaya gidip elinde Kafka taşıyarak kaportasini kurtardığını düşünüp kendini bir mok zanneden sığır sürüsü ve onları kullanan montajcı taseronlar olduğu sürece onlar hep üretir bizde alırız
Ara ara da tartisiriz mehter mi İzmir mi diye
Mal maldır , İzmir marşı dinlese de mehter dinlese de
Mallık ayrı bir kavram :)
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein