bu hisse neden bu kadar ucuz???????????????? mali tablolarına göre çok ucuz.. işler de gelişiyor..
Acaba unutuldu mu?? bazen unutulmuş hisseler olabiliyor..
Printable View
bu hisse neden bu kadar ucuz???????????????? mali tablolarına göre çok ucuz.. işler de gelişiyor..
Acaba unutuldu mu?? bazen unutulmuş hisseler olabiliyor..
satış baskısı var dostum...iştiraki genpaş ve çelik nakliyatın milyonları bulan satışları vardı...bu satışlardan olmazsa çok güzel hakketiği yere çıkacaktı...ama bu satışlara rağmen durumu iyidir...
Neyi bekliyoruz. Endeks güzel...
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir hissenin , direnç bölgesinde bu kadar sakin gezinmesini, aşağı veya yukarı hareket gerektirirken sessizce bu seviye de oyalanmasını anlamak zor.
Hissenin belli bir sahibi yok ki, trendine doğru sürükleyen ve tetikleyen işlemler de yok.
Umarım böylesi daha hayırlıdır.
Enerjisa halka açılıyormuş, 6,25-7,5 fiyat aralığından.
Broşürüne bir göz attım. Sermaye miktarı ve net kar ilişkisine baktığımızda gentaşa benziyor.
Sermayenin % 38 i kadar bir net kar var. Borç yükü inanılmaz şirketin. Defter değeri de 2 ye yakın.
Gentaş ta da sermayenin % 30 civarında net karı var, borç miktarı çok az. Defter değeri henüz 1 olmuş.
Mukayese sonucu benzer sonuçlar beklerken 2 temel şey ortaya çıkıyor;
- Birinin fiyatı 7 TL (talep olduğunu varsayıyorum)ama sabancı grubunun, gentaş ın fiyatı 2 olamadı, Sayın Kahraman ailesi nin.
Verimlilik benzer fiyat bambaşka, elbet bir gün dengeler ve kriterler birbirine yaklaşacaktır.
Ne zaman mı? bilmek çok zor...
Medical park hastaneleri de halka açılıyormuş, ona da gözattım, onun fiyatı ve verileri daha da zayıf ama fiyatı yüksek.
Elbette her sektörü ve firmayı kendi içinde değerlendirmek lazım ama Gentaş mali tabloları ve temel analiziyle bir çok mukayesede çok öne çıkıyor.
Birgün çok parası olan bir yatırımcı keşfedecektir inşallah:-)) Umarım o tarihlere kadar sabretmeyi başarırız.
Bazı arkadaşların yazdığı gibi; Yataş ve Çemtaş ilginç örnekler.
İyi hafta sonları herkese