Gemiler dönerse geriye, İNŞALLAH. Gelecek bilançodan önce biraz yükselmeli. Az pahalansın. Herşey ateşpahası oldu.
Printable View
20 Tl. nin üstüne çıkmamaya yemin etmiş herhalde. Herkese bereketli kazançlar diliyorum.
Geçti 20'yi nihayet, biraz ivmelenmesini beklerdik Alka gibi, ama üstünde kalsın razıyız.:) Sıkıntılı bir yer çünkü.
İlk defa bir genel kurula katılmak istiyorum. Katılmak için ne yapmak gerekiyor. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya/Ukrayna/Belarus sıkıntılarının sirayet ettiği bir sektörde gübre. Rusya-Belarus dünyada %35 paya sahip.
Malumunuz bizim şirket de KAP üzerinden bize bilgi vermişti. Belarustan gelen potasyum klorür hammaddesi, limandan çıkamamıştı.
GoldmanSachs' ın gübre piyasası ile ilgili fiyat tahminleri aşağıdaki gibi. Eğer hammaddeye ulaşmada sorun yaşamazsak çok para kazanabiliriz. Aynı çelik sektöründeki hurda/cevher hammaddelerinde yaşandığı gibi maliyet artışımı yoksa son ürün satış fiyatındaki artış mı hızlı olacak?
Alkım' ın avantajı, bölgesinde çok baskın olması. Demir çelikteki gibi sert bir rekabet ve bol üretici sıkıntısı yok. Patronumuzun öz güveni çok yüksekti son röportajında. Potasyum sülfatı çok rahat 700$/ton' a satarız demişti.
Çiftçilerin neye göre gübre tipini belirlediğini bilmiyorum. Mesela potasyum sülfatın (organik tarım hariç) normal tarımda kullanılması durumu nedir acaba. Tabloya göre potasyum içeren gübrelerin fiyatı zamanla çok daha rekabetçi bir fiyata geliyor. Amonak içerenin fiyatı uçuyor.
https://i.hizliresim.com/5o9qcic.png
Değerli forumdaşlar..
Temettü gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Portföyümde Alkim' de dahil olmak üzere; üç şirketin brüt temettü toplamlarının yarısını pas ettikten ve kalandan da 53.000'i çıkardıktan sonra. çıkan miktarın %15'ni mahsup edilecek vergi olarak mı kabul edeceğiz? Şayet bu işlemler doğru ise; e-devlet üzerinden nasıl işlem yapılacağı hususunda bilginizi paylaşırsanız. benim için çok makbule geçecek. Şimdiden teşekkür ederim.