3. Çeyrek hareketi 28.68 den 19.30 harika :)
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
http://www.hisse.net/topluluk/showth...55#post1573655
haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun
3 hisse seçin 1 hafta yarışalım.
Bu tavuktan aldım.Hayırlısı.ayhan53 ne yarismaymis her formda aynı sey
Lenovo P70-A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Bodrumx ilk bakışta yazdıklarınız mantıklı görünüyor.Yazınızı benim cevaplandırmamın nedeni sorunuzda saklı.
Efe 571' in ben değil biz diye yazmasında saklı. Efe571 benim arkadaşım hemşehrim birlikte çalışırız. Japonya satışından elbette makul bir ciro beklerim.
2018 de tüm kar artış beklentisi japonya pazarı olamaz.
Japonya pazarı sadece 2018 de ki ihracat artışı beklentimizi kuvvetlendiren dayanaklardan birisidir.
Şirketin hücrelerine kadar inip inceleyelim
2 misli 2018 karı beklentisi için iki misli ciroya ihtiyaç yoktur.
Şimdi 2016 /3. Ç ile 2017/3.Ç. rakamlarına bakalım.
Net satışlardaki artış % 32 iken
FAVÖK % 157
Net kar ise % 387 artmıştır.
Yurt içi satışları % 24 artmışken
Yurt dışı satışları % 97 artmıştır
Sahip değişmiş ve bu sürecin en az yarısına damga vurmuştur.
Banvit eski tat koku ve lezzetini kaybetmiş tir. sebebi ise sanırım
tavuklar daha kısa sürede ve daha kilolu olarak kesimlik hale gelmiştir.
Tuik verilerine göre kilo ve adet bazlı rakamlara bakılınca adet başına kilo artışı görülüyor.
2017 kasımında 2016 Kasımına kıyasla kesilen tavuk sayısındaki artış oranı %17.9 iken
2017 kasımında 2016 Kasımına kıyasla kesilen tavuk eti miktarındaki (ton) artış oranı %20.2 olmuş.
Ayrıca daha ucuz yem tedarik edilerek yada üretilerek maliyetler düşürülmüş ve bunun sonucunda Favök kar marjı yükselmiş karıda mislen artmıştır.
Finansal borçlar azaltılmış yeniden yapılandırılmış ve kur artışına rağmen
2016 yılı finansal borçlar 66 milyon tl iken
2017 yılı Finansal borçları 50.7 milyon tl ye inmiştir. (2018 de bu rakam daha da aşağıda olacaktır.)
Bunun sonucunda 3. Ç. itibariyle Net kar mislen ve mislen artarak 45 milyon tl den 218 milyon tl ye çıkmıştır.
Devamını akşam yazacağım inşallah.
Altın çamura düştüğünde altın olarak kalır
Bir gün gelir bir yağmur onu tekrar ortaya çıkartır
Ve o zaman sadece ayakta kalanlar ve sabredenler onu kazanır.
ssss
Net kar
Syncelik üstadım, bu japonya işini ben mi kaçırdım hiç haberim yok bu ihracat işinden. Şirketten resmi bir açıklama yok bildiğim kadarıyla.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben japonya işinin çok büyütüldüğünü düşünüyorum.. Şöyle ki japonyaya ihracat vizesi alan şirketler aşağıdadır.. Yani ben şirketin ortağıyım neden olumsuz yazıyorum diye sorgulayabilirsiniz ama yılsonu bilançosunun minimum 300 milyon beklendiği noktada bilançoya göre olması gereken fiyata göre ben fiyatlama beklerim. Nitekim aracı kurumuma bu şirketin raporunu neden yayınlamadıklarını sorduğumda gıda sektörü analistlerinin hisse fiyatının çarpanlarına göre ucuz olduğunu ancak hissenin sahipli olmasından dolayı bir çok aracı kurum gibi onların da hedef fiyat vermekten çekindikleri bilgisini aldım.. Şimdi varsayalım 12 aylık bilanço 500 geldi.. Geldi de geldi.. Tahta sahibi istemediği sürece 1 kuruş artmaz maalesef.. Ama hisse fiyatı hissenin verilerine göre ucuz olduğundan öteye gidilmiyor.. Hisse mutlaka hak ettiği fiyata gelecektir ama benim gibi 3 aydan beri tutanlar için zaman kaybından öteye geçemiyor.. Şirket maalesef kötü niyetli bence hatırlayın rusya'dan sınırdan dönen antibiyotik miktarı fazla olan ürünler vardı. Şirketi aradım bizim ürün var mı diye.. Yok dediler o zaman dedim açıklama yapın tık yok.. Zaten Rusyaya mal vermiyormuş şirket.. Yaa kardeşim basında çıkan haberlere göre firmamızın bir bağlantısı yoktur haberi yollamak zor mu.. Neyse Japonyaya ihracat vizesi alanlar.. Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil San AŞ., Akdeniz Toros Et ve Et Mamülleri San. Ve Dış Tic. AŞ., Akyem Adana Yem Yağ. Biodizel Tarım ve San. Tic. AŞ., As Tavukçuluk Tarım İşlt. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Banvit Bandırma Vit. Yem San. AŞ., Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama San. ve Tic. AŞ. Bolu Kesimhane, BGN Gıda Oto. Eml. Paz. ve Dan. Ltd. Şti., Bolu Kalite Yem Sanayi Anonim Şirketi-Bolca Hindi, Bupiliç Entegre Gıda San. ve Tic. AŞ., C.P Standart Gıda San. Ve Tic.AŞ., Ege-Tav. Ege Tarım Hayv. Yatr. Tic. ve San. AŞ., Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. Ltd. Şti., Gedik Tavukçuluk Ve Tarım Ürün. Tic San AŞ, Güres Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ., Haspiliç AŞ. Piliç Et ve Et Ürünleri Tesisi, Hastavuk AŞ. Piliç Kesimhanesi, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ., Öznesil Entegre Tavukçuluk Ve Yem Sanayi Ticaret AŞ., Pınar Ent. Et ve Un San AŞ., Sima Gıda Turizm İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti., Şahin Tavukçuluk ve Yem Gıda İnşaat San. ve Tic. AŞ., Şen Piliç Gıda San. A.Ş., Yelkenler Tavukçuluk Taş San. Tic. Ltd. Şti., Yemsel Tavukçuluk Hayvancılık Yem Hammaddeleri San. ve Tic. AŞ.
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap için teşekkürler sayın BodrumX. Fiyatlama konusunsa aynen sizin gibi düşünüyorum. Ve bu hissenin esas sıkıntısı faaliyetler veya karlılık degil, fiyatlama olduğunu düşünüyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bodrum x 'in
"Tahta sahibi istemediği sürece 1 kuruş artmaz maalesef.. Ama hisse fiyatı hissenin verilerine göre ucuz olduğundan öteye gidilmiyor.. Hisse mutlaka hak ettiği fiyata gelecektir " sözlerine aynen katılıyorum.
Patronun bu yılki karları ile banka borcu ödeyeceği gerçeği önümüzde.
Banka borcu bitmek üzere olduğundan, 2018 yılı karı,temettü getirecektir.
Patron bu karı bizle bölüşmek istemeyeceği için mümkün olduğunca hisseyi topladıktan sonra, baskılamayı bırakacaktır.
Bunun zamanını önce Rabbim, sonra patron sonra da grafikçi arkadaşlar bilir en sonra da ben bilirim.
O zaman herkes de görüp saldıracağı için zaman kaybını göze alarak şimdiden sotaya yattım.
20 ay beklemeyi çok iyi bilirim şimdiden 2 ay oldu. (20 Kasım 2017) 2019 Ağustosu bir yerlere not alın.
2017 yılı ilk çeyrek ,2. ve 3.çeyrek blançoları nı sırası ile yazalım. Arkasından 4. çeyreği tahminen yazayım.
Toplam satış (milyon tl)... 570..........675..............641.........?620
İç satış (milyon tl)......... 510..........600..............546.........?500
İç satış (milyon tl)........... 60...........75................95..........?120 (hem trend hemde kur artışı etkisi ile)
Maliyetler (% olarak).........79,3........74,2..............72,7 .......?72
Faaliyet gideri (% olarak)....9,6..........8.4...............8,7..... ...? 9
FAVÖK marjı (% olarak).....11,1........17,3..............18,6.... ...?19
Son çeyrek FAVÖK karı 0,19x620=117,8 milyon tl son çeyrekte gelir
3 çeyrekte toplam faliyet karımız 299,2 idi
FAVÖK=299+118=417 milyon tl esas Faliyet karımız olur.
DİKKAT bu kar net kar değildir
bunun üstüne diğer gelir giderler, finansman gelir giderleri,yatırım gelir giderleri ve vergiler gelecek
örneğin son blanço 299 dan 218 e inmişti.
şimdi ne olur ne kadar indirirler artık namuslarına kalmış o nedenle net kar tahminimi yazamıyorum.
ssss