Dogru, kredi / teminat oranı her zaman teminat iskonto edilerek hesaplanır, unutmamak lazım.
Printable View
İş Girişim iştiraklerinin değerinin bilançoda gösterdikleri ekspertiz değerinden çok daha yüksek olduğunu, Tatilbudur a İş Bankası tarafından sağlanacak krediye karşılık gösterilen hisselerin teminat bedeli ile açık etti. Bir çok maymun olaya uyandı, izleyelim, görelim.
Uyuyanların sayıca çoğunlukta olması sürpriz değil. .Burada yazılanlardan daha açık ifade edilemezdi. Alınan krediler uzun vadeli yatırım kredisi değil, borçları döndürmek için alınmış krediler değil, kısa vadede döngü sağlanması beklenen, şirketin büyümesini köpürtebilecek türden. Kredi/ teminat ilişkisi de kredi verenin süreci nasıl değerlendirdiğini gösteriyor. Bu tür ipuçlarını değerlendirmeden borsada nasıl işlem yapılır onu da ben bilmiyorum. Sanıyorum sadece ikincil veriler ( teknik/ takas vb) analizi alternatif olabilir.. Maymunlar partisinde görüşmek uzere😊
Köpürtme doğru kelime...
Bir hamle yapacaklar zaten artık bir hamle yapmazlarsa yönetim kendi ipini çekmiş olacak. Beklenmedik adımlar sıra sıra gelecek, bu hisseyi ısıtacak. Beklentim bu. Halka arz, satış, kısmi satış, yabancı ortak vs bir şey olacak gibi. Yatırım tavsiyesi değildir.
Kanirtti beni kanirtti kanatti.. bitirdi...
Syg,