Büyükşehir de 4-5 bin alan küçük yerde yarısını alamaz bedavaya çalışır orda iş yok ki para olsun
Printable View
Bloomberg HT
@BloombergHT
·
2d
Gelişmekte olan ülkelerin borsa yatırım fonlarından rekor çıkış http://bb.ht/IWENOY
Yani benim en baştan beri dediğim gibi çin çan çonlar yalan söylüyorlar diyor yavas yavaş virüsün faturasını Çin'e çıkartma hazırlığı var Çin'in hiçbir verisine itibar etmediğim için onlarin çok çok daha kötü olduğunu düşünüyorum bir avuç pirinç parasına çalışan Çinliler o bir avuç pirincide bulamazlar ama bundan kimsenin de haberi olmaz bu sistemde.
günümüzdeki işşizlik sürecinden bahsediyorum.. adamın artık geliri yok.. devletten yardım bekliyor.. bunlara yardımın şartı anadoluya transfer olmalı bu nufusu.. söylediğim bu.. oralarda temel ihtiyaçlar daha ucuza karşılanabilir..
ayrıca.. bu nufusa yardımı işi olan diğer vatandaşlar yapacak ve onlarında üzerindeki yükü düşünmek gerekiyor.. adam köle gibi uzun bir süre işşiz bir nufusu bakmak için yuksek vergileri ödemek zorunda kalırsa artık kendisi çalışmaz veya o da devletten yardım istemeye başlar..
sürdürülebilirlik anahtar kelime.. büyük mega şehirler ile salgın, işşizlik, deprem gibi büyük problemlerin üstesinden gelemeyiz.. anadoluya transfer ilk şart.. ama yeterli değil.. iş yerleri de taşınmalı..her yöreye uygun bir sürü model geliştirilebilir.. ilk adım bir problem olduğunu farketmek: büyük nufuslarla istanbul gibi yerler sürdürülemez bir dinamik oluşturuyor..
büyük şehirde işşizsen.. iş bulma umudu yoksa.. yapacağın fazla bir şey kalmıyor.. ama masrafların yuksek.. kira.. ulaştırma.. gıda..ısıtma..enerji vb..
ama bu kişi anadoluda toprakla uğraşırsa.. veya anadoluda nispeten düşük kalifikasyon ile kurulabilecek bir sürü iş var.. tarımda veya bu tür işlerde çalışır ama masrafları istanbula göre daha az olur.. bunları sübvansiye eden diğer vatandaşların sırtınada daha az yük binmiş olur..
Her hafta sonu yeni ne karar gelecek diye bekler olduk. Bu haftada heybeden bu çıktı. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Daha önce yazmıştım.
Çin ilk vakayı duyurmadan çok önce insanlar WeChat adlı en büyük arama motorunda yeni sars, öksürük, yüksek ateş ,ishal vs aratmaya başlamış idiler.
Zaten bu virüsün farkına varan doktorda şüpheli bir şekilde öldü. Adamı ilk başta bir de tutuklamışlardı.
Bütün bu süreç aşağı yukarı iki aya tekabül ediyor ilk resmi vakadan önce. Bu sürede dünyanın çin ile olan münasebeti olağan şekilde devam etti.
Her yere mal satan her yere turist gönderen çin ama bilinçli ama bilinçsiz bu virüsü yaydı bence.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.