inse ne olacak inmese ne olacak. sanki önemli bir nottan aşağıya düşmüş. yabancı yatırımcı geliyordu da vaz mı geçecek...
inse ne olacak inmese ne olacak. sanki önemli bir nottan aşağıya düşmüş. yabancı yatırımcı geliyordu da vaz mı geçecek...
Cds risk primi yükselir.!!!
Dış borçlarının faizleri yükselir.!!
Bankaların, devletin, şirketlerin milyarlarca dolar dış borcu çevirmesi zorlaşır.!!
Döviz kurları hızla yükselmeye devam eder.!!
Ülkeyi hiper enflasyon potasına sokar.!!
Ham madde, ara malı maliyeti artar.!!
Bankalar şirketler zombileşir.!!
İşsizlik artar.!!
Döviz karaborsaya düşer.!!
Bütçe açıkları rekor üstüne rekor kırar.!!!
Kredi batağı artar.!!
Sonunda damat monatoryum ilan eder.!!
Vatan hayini bunlar vatan...
https://www.youtube.com/watch?v=pdSwOHCAPnw
Syg,
Eyyy Moody's
11 eylülde açıklama yapılmış
https://www.moodys.com/researchdocum...id=PBC_1242844
3 büyük rating kuruluşunu da zerre sevmem.. ama her habere inanan bi millet olmak, ülkemizi gerçekten çok kırılgan yapıyor, biraz araştırın kardeşim..
ytd.
kyg,
Arkadaşlar vadeli mevduatı internet bankacılığı üzerinden yapmıştım. Aslında ilk defa yapmıyordum. Vade sonunda internet bankacılığı otamatk olarak hesabı yine o günkü orandan bağlıyor ama biraz düşük oranda tabi.
Yaptığım hesaplamaya göre de vade sonunda getiriden önemsiz olsa da bir miktar kesinti yapıyor ( 7 tl gibi) önemsemedim. Yalnız son vade bağlama olayında ben de yanlış hesaplamışım ve de öyle bir duruma ihtimal vermiyor aklımın ucundan dahi geçirmiyordum. Vade bitiş günü Cuma günü diye kafamdan hesaplamıştım. Gerçekte öyle değil hafta sonu C.tesi gününe denk gelmiş.
Demekki internet bankacılığı hafta sonu, ortası bakmiyor, hangi güne denk gelirse o günden itibaren bağlıyor. Şimdi durum şu; vadenin dolmasına beş altı gün var. Şubeye gideceğim ve durumun düzeltilmesini isteyeceğim. Eğer olmaz ise olacak durum ise ya hafta sonu iki günlük zararı sineye çekip P.tesi gününden itibaren yeni oranla bağlayacağım. Ya da internet bankacılığı üzerinden daha düşük orandan bağlanmasını kabul edeceğim. Bankayı terk etmek de diğer bir seçenek
Bakalım ne olacak? Genelde böyle hatalar yapmam ama kafadan tarihi yanlış hesaplamışım. Bu bana ders oldu.