sn.moderatör ben bu beş maddeyi fazla fazla dolduruyorum aslında neden +%1 alamadım acaba ? belki aylık düzenli şekilde olmadığı içindir, artık daha fazla dikkat edicem bari boşa gitmesin kampanya,
teşekkür ederim
Printable View
En son dayımın parasını çekmiştim Ziraat`ten vermiş oldukları 32 gün için faiz oranı 9, 75 idi. Çekerken birde bir zahmet müdür beyle görüşün sizi istiyor demişlerdi, bende gitmiştim müdür neden çektiğimi sormuş ben ` daha yüksek faiz veren yere koyacağım` demiştim. Kendisi bizde daha yükseke faiz verebiliriz demiş `niye verebilirlerken vermemişler diye sormadım bile` , demek ki koskoca banka celep pazarlığı yapabileceklerini kabul ediyor , neyse gönüllerinden koptu 10.75 vereceklerini söylediler. Bende` sağ olun, o dediğiniz faizleri ben en son 4 sene önce almıştım `deyip parayı nakit olarak aldım.
parasına 1 yıl dokunmak istemeyenlere finansbankta maaşlı hesap varmış..senelik yüzde 13 .stopaj yüzde 10 ..13,75 e geliyor .faiz her ay %10 stopaj düşülerek hesaplara yatıyor .faizide tekrardan faize yatırırsanız bileşikte olur 14 küsürlere gelir ..önümüzdeki yıl mb enflasyon tahimini %9,5 eğer gerçekleşirse güzel reel faiz bırakıyor ..faizini de dokunmak istemiyorum dersen çekici hesap o da 13,60 oran stopaj avantası ile 14,40 a geliyor dedi bankacı....çok sıkışınca para çekilebiliyor fakat o zaman faiz % de 8 den hesap ediliyormuş..50 bin alt limit .
Dostum Merhaba Çekici hesapta 13.60 faiz oranı 1 yıl için sabit mi yoksa oranlarda piyasa koşullarına göre aşağı yada yukarı güncelleme yapıyorlar mı?Birde çekici hesap açtık 1 yılla bağladık kendimizi ama diyelim ki 3 ay sonra vadeyi bozup paranın tümünü almak isteyince 3 aylık faizi banka 13.60 üzerinden hesaplayalım bize veriyor mu yoksa biriken faiz yanıyor mu?
tam bilmiyorum ama herhalde tamamını çekmek isterseniz yanıyor olabilir.13,60 sabit oran aşağı yukarı güncelleme yok .şu var galiba yatırılan paranın belli bir oranına kadar çekme imkanı var ya anaparanın 3 te biri yada yarısı gibi.o çekilen miktara % 8 uygulanıyor .