https://i.hizliresim.com/khxeh22.jpg
SOLANA
Printable View
Aman başkan LONG vs. deme...
7 kasımda, short arguman ,dedin...Bıst100; 4400 den 8500 çıktı...
Şimdi LONG ARGUMAN dersen bıst100 çökmesin...
sayın ABKA zaman analizi SP500 den, bunu hep belirttik, bu böyle olduğunda hemen korelasyon aramamız gerekir,
yani TR ile USA nın korelasyonunu,
bu varmı hayır yok,
burada dolar iskantosuna oynandı,
orada global enflasyona faizler çıkartıldı, yani parasını geriye çağırdı,
ancak buna rağmen Tr de yinede düşüşler aldıkmı evet, USA da yine düşüşler aldıkmı evet,
geçen yazdım ben burada düşüşün yada çıkışın şiddetini bilemem short der, long der geçerim dedim,
bizde mesela 7 kasımı tam kıracakken 7 kasımın önüne 9 milyar TL yığdılar, tahtacılar şirket sahipleri bu parayı görünce kendi hisselerini yukarı aldılar, Varlık fonu zaten malumunuz, short eski short değil, dedikki 2x2=4 etmiyor, bunun için x 30 üstünde x bank almalıyız, bunu piyasalar için sağlık işareti gördük, bu olursa short shorta benzer, tepeden USA ile satar düşüncesindeydik
grafikte x bank xu100 ü ve xu030 ne zaman geçese hep ilk geçişlere satş yedik, Naci Ağbal sonrasında da oldu, şimdide, hem geçmişte hem bu defa bu hep oldu,..
çünkü x bank olmadan piyasa olmaz, sistem banka üzerine kurulmuş,..para merkezde toplanıyor, oradan dağıtım oluyor,..vey dağıtmıyor, yatırıyor (faiz)
bankşimdi ben sana sorayım bu 9 milyar TL konulmasaydı şayet, değilmi,
öte yandan USA tarafta slikon valleyler battı,..credit suiss battı değilmi, ne oldu biden bir saçmaladı, hemen ağzını kapayıp batan paraların tazminine gidildi, crediti ise UBS satın aldı,
öte yandan savaşın Rusya-Ukrayna olduğu keza son ayakta filistin hamas başladı malum,..e şimdi bunlar varken bak FED ne yapıyor, faizi yukarı veriyor, global biat için, bu faiz kendisini sarsmaya başlayınca bu defa biata devam için askıda sabit tutuyor,
burası ne yaptı apar topar Yunanistana gitti, Mavi Vatan filan sırası değil dendi,
hulasa korumacılık yada zrhlı don giyilmiş işlemiyor, bu ne yaptı yatay,..yatayı seninle burada münazara edip yazdıkmı evet bildikmi sp 500 için evet,...
şimdi burasıda 8156.xx ten belli edecek,..
mesaj 2379 dan devamla
sayın ABKA bakın bunlar burada sizinle paylaştığımız zaman analizleri, ...benim burada bunları geçmişe dönük olarak bulmam kolay olmuyor,..sizin mesajınızı görünce diğer analizi geçmişe dönük tararken rasladıklarımı yazdım öyle bulabiliyorum,
burada sp 500 yatay tahminimiz tuttu, ancak bu yatay öncesinde 60 hafta short arguman gereği SP500 4134 e kadar sattı, ondan önceki satışı ise 3491 le oldu, şimdi ise 4700 de,
yani düşüşlerimiz olmuş, son aykata yatay tahminimiz olmuş,..
biz ise 8156.xx ten powell yukarı dönersek bizde yatay kalacağız,...yani düşüşler olsada yatayda kalacağız,..ki sp 500 yatay beklentimiznde (bkz grafik üstünde vacumm yeri) üstüne çıktı fazlasını yaptı
bir diğer husus burada zaman analizlerini yelpaze analizi ile zaten sağlama alıyoruz,...
yani genel bir şablon içinde özel şekilde ilerliyoruz,..
bu şu demek,
8156.xx üstünde kalıyorsak USA ya bakılmaz o saatte,
sadede gelrsek
ya sayın ABKA, burada dediğiniz rakamlara yelpaze analiz ile beraber gitmedikmi,..yapmayın allah aşkına ya,
o kadar yazı yazmışız konuyla ilgili hem size, hem buraya topiğe, bir bir mesaj numarası da veriyorum,..
hadi silikon valley leri geçtim, crediti geçtim, bizim depremi ve düşüşü durduran 9 milyar TL yi de geçtim, ukrayna Rusya zaten malum,...dönüp bakmıyorum, ama
son ayakta, filistin işinde İran devreye sıcak olarak girse idi yada Mısırda sİSİ olmasa idi, ben haklımı çıkacaktım bu defa,..
yapmayın böyle ya,
burada bu 60 hafta boyunca yaşanan olaylara bir bakalım, yani 60 haftayı short arguman yapacak olaylara, fena değillerdi,
birde USD bazında 7 kasım 2022 yi yine öptüğümüzü de görelim lütfen,..USD iskantosuna TL de yükseldiğimizin ispatıdır bu,
senin USD her gün devalue oluyorsa buradaki adamda hissesine taze kaşar muamelesi yapıyor, durum aynen bu,...aynı marka kaşarı 1 hafta sonra aynı fiyata alamıyoruz malumunuz, hisseyi nasıl alacaksın, kaşarcı akıllıda hisseci ya ne,
9 milyarıda atmışssın adamın önüne, tabi yerler bu parayı, düşerek yiyemez elbette, çıkarak yiyecek
sonuç,
8156.xx üstünde kalışa 11000 şu anki kur üzerinden,
tek şart
c>8156.xx , longtur
c>8823.xx boğadır,
diğer durumlar ayıdır,
bu hafta dahil 3 hafta sonra zamanda 60 hafta bitecektir,
ilk 10 haftayla başlayacak bir arguman var,..normalde yüskeliş olmalı,
yelpaze 8156.xx üstü yapar kalırsa zaman analizi ile korela olur,..buna USA tarafı sadece faiz artırmayarak eşlik etti ama indirmedide yani o rası nötr ki son 1 aya tahmin üstünde yükselerek geldi,..