-
Bu adamın şeytani kötü niyetini anlamak için uzağa gitmeyin.bilanço geldiği gün seven sevmeyen bilanço için başarılı yorumları yaparken bu kişinin tek ve ilk yorumu temettü ile çamur atmak küçümsemek oldu.bunun bu hissedeki amacı cok belli yemezler ihtiyar.
-
https://www.hizliresim.com/upload-success Yaw bulmuşsunuz imtiyazlı hissesi olmayan şirketi hâlâ sidik yarıştırıyorsunuz. Bu şirketin İMTİYAZLI HİSSESİ YOK Beyler. Bu ne demek biliyor musunuz? Sahip olduğunuz her lotla bu şirketin gerçek sahiplerisiniz. Patron halka açıklığı %50,1 e çıkarsın 4 ay tavandan bile lot alamazsınız. Diğer hisse sahipleri gibi "Çakma Ortak" Değilsiniz. Borsada İmtiyazlı Hissesi olmayan şirket iki elin parmaklarını geçmez.
-
https://www.hizliresim.com/qnm0vez ilk mesajda resim çıkmamış. Hakiki Borsacı neyi anlatmak istediğimi iyi bilir, akıllı olmayanın zaten bu piyasada işi yok
-
Borsada İmrenerek baktığınız o birçok şirkette %1-2 imtiyazlı hisselerle şirketi ele geçirmiş durumda patronlar. Son Egser temettü dağıtım haberlerine bakın anlarsınız. A grubu imtiyazlı hisseler büyük temettü alırken C grubu borsa payı olanlara sadaka parası dağıtıyorlar. İşte Polho da bu yok. Parası olan borsada ki %21 lik kısmın hepsini toplayıp yönetimde söz sahibi bile olabilir. Daha nasıl anlatayım bilemedim, Borsada hissesi olan yatırımcıların %90 ı o şirkete birer çakma ortaktır. İsterse halka açıklığı %60-70 şirketin tüm Borsa Paylarını tek kişi toplasın, patron istemezse şirketin önünden bile geçemez. Siz gerçek Ortaksınız bunu iyi anlayın önce
-
Eskiler bilir bu olayı, hangi banka idi şuan adını hatırlamıyorum. Kottan çıkma kararı alınmıştı ve o bankanın da imtiyazlı hissesi yoktu. Tek bir kişi elinde olan lotu vermediği için Banka bir türlü satılamıyordu. (Merak eden Google dan araştırır) İşte sizde bu kadar güçlü bir ortaklıkla bağlısınız şirketinize,hisse payınız patronun sahip olduğu ile aynı önemde
-
Demem o ki, İmtiyazlı Hissesi olmayan şirketten korkmayın. Yönetim Kurulu karar alıp (asla o kadar aptal değiller emin olun) halka açıklığı %50 nin üzerine çıkarıyoruz deseler böyle geleceği parlak şirketi yabancı fonlar kaçırmaz, ortalığı toz duman ederler. Alacak tek lot dahi bulamazsınız piyasada, buna emin olun
-
Peki şimdi niyemi yabancı fonlar uzak duruyor hisseden? Çünkü halka açıklık %21, bir fon gelip tüm borsa payını toplasa bile yönetimde başa geçemez. Üstelik bu bir Aile şirketiyse %21 lik payla eli kolu bağlanır. 2 kardeş ortak hareket ederse yabancı fonun yönetimsel etkisi kalmaz. Bu yüzden fonlar çekimser davranıyor. Halka açıklık %51 bile olsaydı şuan tahtada mal alma savaşı çıkardı
-
Yarin gelir imtiyazli pay sahiplerini aciklar rahat ol sen. Bunu yapabilmesi icin %75 cogunluk gerekiyor. Belki de bu yuzden 21 de kaldilar. Hadi buyur