Aşı var sonuçta Rus aşısı.
Bu iş fazla süreceğine inanmıyorum.yoksa tüm dünya dökülecek.ne uçağa gerek kalacak ne yemeğine.
Neyse , en iyisi olur ümidiyle.
Printable View
Aşı var sonuçta Rus aşısı.
Bu iş fazla süreceğine inanmıyorum.yoksa tüm dünya dökülecek.ne uçağa gerek kalacak ne yemeğine.
Neyse , en iyisi olur ümidiyle.
Teknik olarak 345-50 Bandını aşması lazım.. halen al vermiş değil...( o nedenle ben henüz fullemedim)
aşı ile ilgili En son cuma yaşadığımız sendrom canlı örnek : BEKLENTİ ALINIR /GERÇEKLER SATILIR...
AŞI ilk dozlar uygulamaya başlanınca BEN SATARIM..
sadece bizde değil Avusturya da da aynı mantık ile hareket edeceklerini düşünmek yanlış olmaz.. artık değişen bir yatırımcı profili ve kullanılan ALGORİTMİK YAZILIMLAR , SAT demeden satmıyor.. gittiği yerler çok afaki olabiliyor.. dolayısı ile her malın bir ederi var... ama aşırı satılmış malda olası olumlu senaryolar aşırı iyimser fiyatlanabiliyor.. koskoca THY/ HLKBN/ TRCELL /TUPRAS/PETKİM gibi tahtalar şu veya bu nedenle TAVAN lardan işlem görebiliyor..
DOCO ise 100 EURO görüp 37 EU dan işlem görüyor... zaten iş hacmi en düşüğe inmiş.. daha kötü ne olacak artık... ?! birde garip bir şekilde yaklaşık 7 haftada bir +400 yapıyor.... en son kaç hafta geçtiği grafiklerden sayılabilir..
artık sanki en ufak iyimser haberde aşırı tepki verebilecek gibi bir durum var tahtada .. patronlar biraz çakal oluyor kendisinin bu düzeylerden alması da olumlu diye düşünüyorum.. olası bir kaç senaryo daha var aklımda ama onları da zaman içinde ...
ben şahsen bardağın dolu tarafında fırsat kovalamaktayım...
herkes kendi kararını kendisi verir...
Şuan Çin'de aşı yapılıyor .Çin'de ölüm yok.
Fakat bu aşı bu kış insanlara vurulacak .yoksa insanlık yok olur.bunu kimse göze alamaz.
DSÖ -dünyayı sömüren örğüt, kendilerinin çıkarı olmadan hiçbir aşıya izin vermek istemiyor.
DSÖ nün kimlerden oluştuğu ortada.
Bizi enterese eden durum covid- -19 yüzünden insanların seyahat etmekten kaçınması.
Ekonominin durmasını covid-19 dan daha tehlikeliyse aşı kısa sürede gelecektir.
Senelerce apranax, cataflam v.b içtik hiç yan etkisine bakan oldu mu?
Çocuklarda yan etkisi çok olan ateş düşürücüleri kullandık, kısa sürede kim dur diyebildi.
Penisiline allerjisi olan yok muydu?
Peki penisilinin yan etkisi yokmu?
Çocukluk aşılarının yan etkisi yok mu?
Piyasada olan tüm ilaç ve iğnelerin tespit edilmemiş yan etkileri bilinmektedir.yani insan sağlığı ilaç ve aşılarla her daim tehdit altında.
Kısa sürede aşı gelir.covid biter . Şimdi genişlemenin acısı ortaya çıkacak.
Fakat bizim endeks nereye gider bilemem.
aşı şart değil . tetikleyici..
mayıs ayında mesela LUFTHANSA 7 den 13 EU ya kadar çıktı.. pandemi öncesi 15 EU civarıydı şimdilerde 9 EU etrafında dolaşmakta..
aşı tetikleyici olabir.. ama ŞART değil.. bu hisseler fasa fiso değil.. ATX de genelde ilk 20 işlem hacminde...
mesela Marmaris Martı kaç oteli var? neden artıyor ? DOCO nun kaç oteli var restoranı var?!
olaya geniş perspektiften bakmak lazım... Lufthansa 4 hafta da %90 yaptı aşı maşı olmadan..
bizim aceleci A1 ler İnfolar minfolar.. girip girip tokatlanıp tokatlanıp dolanıyorlar... onlarla olmaz bu iş.. bir gün AMcam gelir 100 bin lot kaldırır tahtadan sonrası malumm...
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...530A4A622A2EBD
kaç kişi yatırım yaptığı şirketin bağlı ortaklıklarına baktı acaba?! sektöründe holding düzeyinde yapılanması ve iştirakleri var...
Doconun kaç tane oteli var, kaçtane restoranı bilmiyorum.ama doco ne yaptığı iyi biliyor.sermaye düşük , karı büyük işlere adım atmışlar.
Ama mesele sadece covid-19.
İnsanlar covid sonrası daha çok seyahat başlayacaktır.ekonomilerde, insan davranışlarını baskılamak yukarı yönlü yay etkisi yaratır.
https://www.turkiyeturizm.com/doco-v...ldu-47956h.htm
mesela Starbucs a kafa tutan Nesspreso kimin acaba?! 2015 den beri...
ben Viyana da gittiğimde kahvemi orada içtim çok güzeldi..
https://www.hediard.fr/epicerie.html
https://www.doco.com/Portals/8/dokum...Hediard_TR.pdf
mesela fransa da online satış...