ŞAKGADAK!
Kısaca bir sürü farklı şekillerde kurulmuş farklı mantıklarla kurulmuş sistemleri bu şekilde analiz ederek doğru sistemi kurgulayabilirsin. Örneklerı abartarak veriyorum kı asıl mantıgı anla dıye bende hiç 8 parametreli bir sistem tasarlamadım mesela.
Bir tiyo daha sistemin tek indikatör olabılır mesela super trend gibi fakat bu indikatör iç içe sokulmuş başka indikatörlerde içerdiği için aslında normalden cok daha fazla parametre kullanmış oluyorsun Mesela şunlarda tehlikeli MA nin RSİ sını hesaplatmak.
Yada RSI nın MACDsini hespalatmak gibi yani indikatörleri içe içe sokmamalısın. Sistem.MA(RSİ, "Simple" , 30); mesela tehlikeli Baktıgın zaman MA var RSİ var toplam 2 parametre var fakat içe içe sokuldugu için aslında daha komplike buda malesef curve fittingi arttıran bir unsur. Bu sebeple super trendle falan yapılan sıstemler cogunlukla overfitting sonuclar üretiyor.
Hangi ensturumanda periyotta tasarlayacaksan 2 ma kesısımını optimize ettirip en yüksek getiri ile ortalama getiriyi bir bul derim.
Daha sonra yapacagın sistem "bence" maların ürettiği maximum getiriyi geçmesin veya max getirisine yakın olsun. Eğer MA ların ürettiği getiriden afaki derecede daha iyi bir sistem ortaya çıkarsa "KORK"
Tabiki istisna olarak daha iyi sitemler çıkabilir mi çıkabilir ama beni hep korkutuyor cok yüksek puanlar.
https://youtu.be/lf0kAVZGQNc