Originally Posted by
yetkisiz
Son bir kaç yazımda yeni sistemde etkili bir meclis çoğunluğuna sahip olamayan bir başkanın kim olduğunun hiç bir önemi olmadığını ısrarla vurgulamaktayım...Görüyorum ki arkadaşlar işin bu kısmını halâ atlıyor, görmezden geliyor ve adeta hayal dünyasında geziniyorlar...Muazzam yetkileri var gibi konuşulduğuna bakmayın, en küçük bir şeyi bile meclisten geçirmeden yapamayacak ve yaptığı en ufak bir yanlışta (tırışkadan bir ihaleye fesat karıştırmak suçlaması gibi) salt çoğunlukla yargılama yolu açılabilecek siyasi bir figür var karşımızda an itibariyle...
Kaldı ki yeni düzenlemeyle hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği anda Başkan yeni bir seçim kararı dahi alamayacak ve o meclis adeta Demokles'in kılıcı gibi (taki seçimlerin yenilenmesine karar erene kadar) an be an tehdit altında tutacak kendisini...Resmen ateşten gömlek durumu...Her zaman dediğim gibi hükümet etmek demek mevcut kaynakları toplumun çeşitli kesimlerine dağıtmak demek...Bizim gibi yapısal sorunları bulunan ekonomiler için gayet meşakkatli işler bunlar; kolay olsaydı KİK'i 186 kez değiştirmeye gerek kalmazdı değil mi ???
Gayet tabiki bu yeni konjonktür kısa vadede ülkeye yeni bir koalisyon kültürü ve dahi toplumsal uzlaşma kanalları açacaktır ama maalesef Trump'ın işbaşına gelmesiyle birlikte mavi küremiz bu tür uzlaşı, insan hakları, özgürlükler vs. ekseninden çoktan ayrılmış, bambaşka bir yörüngeye girmiş durumda...
Silahlanmanın, aleni tehditlerin ve ticari savaşların kol gezdiği böylesi bir konjonktürde Aziz Milletim ve Devlet'im için en hayırlısı neyse o olsun...Önsezilerim, önümüzde hiç de kolay bir süreç olmadığını söylüyor bana...Umarım yanılırım...