Bankalarda 250 milyar dolar var hesaplarda :)))))))))) milletin fiziki dolar talebini cidden düşünemiyorum.
Printable View
Bankalarda 250 milyar dolar var hesaplarda :)))))))))) milletin fiziki dolar talebini cidden düşünemiyorum.
Baktım Sn Realities,
Neden/nasıl kitlelerin yanıltıldığını, bunun bir çözüm olmadığını olamayacağını anlatıyor. Ki öteden beri bunun bir halüsinasyon olduğuna ben zaten katılıyorum.
Mesele şu;
https://www.tradingview.com/x/RIIDqknO/
Kitlenin davranışını çözmek. Yanılmaya devam eder mi bu kitle, hatta yanılıp da Bist-100'e girer mi/girdi mi, 2 dolarları aşabilir miyiz?
Öte yandan aslında kitle yanılmıyor, yanıltılmış olmayı tercih ediyor kıyamet senaryosuna görece. Bundan sonra ne yapacağı merak konusu. Muhtemelen Alhambra Yatırım da bizim gibi terste kalanlardan ki, ralliyi inkar etmeyi ve bunu Modern Para Teorisinin çözülmemiş argümanlarını dillendirerek yapmayı tercih ediyor. Ama haklı olmaktan ziyade kazanmış olmak tek sonuç piyasalarda.
Saygılar.
bu arada ben yanlış bakmadıysam bankadaki dövizlerin % 40 kadarı yine türk lirasının % 25 kadarı vadesizde gözüküyor..
Millet gidip parasını dolar olarak çekmek istesin ve bankalar ödeyemesin galiba böyle bir şey olsa çok mutlu olacak bazı insanlar var...
Rezerv para birimi dışında hangi ülkede bu olay olsa aynı durumda zaten piyasa kitlenir, bunda sıkıntı yok. Sıkıntı bunun yaşanmasını isteyen zihniyet.
Sen dolar almışşın 4 ten olmuş 8 sen bunu tl ya da dolar olarak çekmek istediğinde problem yaşarsan gel konuşalım. Ama böyle bir durumun yok zaten böyle bir paran da yok o ayrı...ya vermezse diye ağlamanın bir anlamı da yok sanki.
İşte merkezde şu rezerv var yerleşikte şu rezerv var bu o kadar saçma bir tartışma ki....hangi merkez bankasının rezervi haklından daha fazla örnek verir misiniz?
1000 doları çekemeyen arkadaş cidden size inanmıyorum o bankanın adını verin yarın arayıp konuşmak istiyorum hangi şube olduğunu da söyleyin birlikte ifşa edelim!
Ben yıllardır bankalarla içli dışlı çalışırım en zor zamanlarda bile gün içinde istediğim şeyi alırım aldım da hiç sıkıntı yaşatmadılar..
bana gelsin o mt kasada para yok yarın gel desin hadi bakalım?
Bazı durumlar maalesef adamına göre, 10 dolar için bugün git yarın gel derler, sizden sonra giden çantada 250 bin dolarla ayrılır.
Ülke bizim arkadaşlar, kötü de olsa iyi de olsa....insanları gaza getirecek söylemlerden kaçının... tavsiye tabi uyan uyar uymayan kendi bilir burası nede olsa bir forum. arkadaş olma derdinde değil bildiğim şeyleri paylaşma sizin gibi değerli hergünü burda geçen sürekli bilgi paylaşan insanların fikirlerinden yararlanma derdindeyim.
Ben 10 kişi için maaş versem bana burda paylaşılan bilgileri paylaş desem aylık 30 bin tl giderim olur. burda bedavadan bu bilgileri alıyorum.
Misal bugün 2.2k mevduat bağladım eğer o arkadaş halk bank 18.5 veriyor demeseydi hiç halk bankasını aramaz 17 den bağlardım. Gittim 18.5 den bağladım bedava bilgi işte bu forumu bundan seviyorum
Diğer bir yanılgı da herkes dünyada dolar bolluğu var zannediyor
aksine dolar kıtlığı var, peki dxy neden değer kaybediyor diyebilirsiniz
dünya ticaretinin önemli ölçüde daraldığı bir ortamda rezerv paraya satış gelmesi gayet normal
borsalar çakılmaya başlayıp altın düşüp ve dolar endeksi yükselirken daha iyi anlaşılacaktır..
Çin 'den aşı getirmek için de bir iş adamımıza ihale vermişiz. Yani biz gidip direk alamıyoruz, sen al getir devlete sat demişiz.
https://odatv4.com/saglik-bakanini-y...-28122033.html