Nankörlük yakışmaz şükredip israf etmeden harcamak lazım
Printable View
Bu süreçte devlet ölçülü ve gereken kişi ve firmalara son bir kez kesenin ağzını açar diye düşünmüştüm. Kasa TL içinde tam tıkır demek.
Bence bu kapanmada çok büyük bir hata yaptılar.Haftada 1 gün oda en uygun pazar günü olurdu HALK PAZARLARINI bir gün açacaklardı.İnsanlar yine maskesini taksın dikkat etsin şimdi halk pazarları yok manavdan bir şeyler alsan ya bayattır , ya da çok pahalıdır et süt yumurta peynir marketten alırsın da yaş meyve sebze bulmak zor manavlar zaten fahiş fiat uyguluyor.Bir diğer konu halk pazarları kurulamayacağı için üreticinin elindeki mallarda mundar olacak satılmıycak çöpe atılacak.Bu konuyu hiç kimse düşünmüyor.Binlerce insan sebze meyvesini halk pazarlarından alıyor.Umarım şu yazımı yetkili birileri okurda pazar günleri tüm il ilçelerde halk pazarları kurulur.
Esnafa destek vermeden kapanma eksi yazar. Damat verirken ipin ucunu kaçırdı buda hiç vermiyor.
Dostum bırakalım bu saygı işlerini bence. Bu istenen saygı değil, ayrıcalık. Bu ülkede ramazan zamanı herkesin oruç tutması isteniyor, tutmayanlarında tutuyormuş gibi yapması isteniyor, tutuyormuş gibi yapmayanlarında en azından etrafta yemek yememesi, içki içmemesi isteniyor. Bu konulara burda HİÇ girmek istemiyorum ama toplum bu baskılarla boğuluyor artık. Belli bir hoşgörü sınıfına erişmemiz gerekiyor. İnançlı herkes orucunu tutsun. Ama oruç tutarken etrafınızda tutmayanlar olacaktır ve onlar yemek de yiyebilir, içki de içebilir.
Yani ramazanda etrafta içkili lokanta kalmasın, restoranlarda alkol olmasın filan isteniyor. Bu saygı filan değil bi kere. Bunları netleştirelim. Bu despotluk, faşistlik veya şeriat diyebiliriz. Madem hoşgörü dini, inanmayan insanlara hoşgörü gösterin olsun bitsin. Buna da içki yasağı kaldıralarak başlanabilir mesela. İsteyen adam, gitsin alsın içsin. Kime ne? Diil mi? Saygılar...
Oruç tutmuyor San tutana saygı gostermelisin.oruc tutanların gözü önünde yemek içmek olmaz.icki içenin yanina bir seccade serip namaz kilan gördün mü.evinde yeemisin icermisin ne ediyorsun o seni ilgendirir.ne diyor ,edep yahu...