Banka hisseleri için olumsuz. Geçen hafta banka hisselerinin düşüşünde bu haberin beklentisi olabilir. Düşüş devam edebilir.
Printable View
Banka hisseleri için olumsuz. Geçen hafta banka hisselerinin düşüşünde bu haberin beklentisi olabilir. Düşüş devam edebilir.
Bu böyle gitmeyecek. KKM illetinden kurtulmak için alınan bir karar. Bankalar 3 ay KKM yüksek faiz verir geçen olursa 4. ayda vade değişiminde çeker faizi aşağı belki. Ancak sabahtan beri ralliyi kaçırmış olan üstat tayfası xbank kötülüyor. Alıştılar enerjiden + sanayiden para kazanmaya vurun abalıya yani bankalara. Ancak kimseye göstermek istemedikleri konu ise şudur: Ticari TL kredi faizlerinde ise tavan uygulaması kaldırıldı yani bankalar ticari kredilerde artık faizi kendi belirleyecek. yani artık bunla daha yüksek maliyetle borçlanacak. Bankacılık giren bu kazığı bu gruptan çıkarmayacak mı?
Diğer bir konu ise 1 haftadır yüksek fiyattan çıkan yabancı yarın bizim miniklerin heyecan ve korkuyla sattıklarını çok daha düşükten yerine ppk ya kadar koyabilirler.
bu alınan kkm ye bağlı kararlar sirsilesi olumsuz gibi görünse de orta vadeli görünümde politika değişikliği olmazsa olumlu olabilir.
Üstat tayfası banka düşmanıdır.
klasik bir borsa sözü vardır. iyi haber zirvede kötü haber dipte gelir.
moodys in kararından sonra uçar beklentisine girmiştim. bankaları o günden beri satıyorlar. bu gelen haber de eğer dipse............
diğer konu bu hafta ppk var, eylül başı ovp var, eylül sonu road show var. o tarafa odaklanmakta fayda var.
syg.
Türk Bankaları artık her durumda yeni oyuna çok kısa sürede uyum sağlama becerisine ve kıvraklıığına sahip hale gelmiştir..Dolayısıyla bu durum bankaları etkilemez. Zaten onların her yeni duruma hızlı bir şekilde uyum sağlamaları sayesinde bu yüksek karlar gelebilmektedir. 3.çeyrek karları, 2 çeyrek ten daha iyi gelecektir..temmuz verileri bunu gösteriyor.. Ağustos ayıda oldukça verimli geçmektedir.. Politika faizinin 19-19.5 olrarak belirleneceğini yıl sonunda ise 21-22 bandında kpatacağımızı düşünüyorum. Finansal dengeler zmanla yerine oturacaktır..BİST de bankalaın fiatı son derece ucuzdur.. Birçok sanayi ve enerji hisseleri 50-100 FK lara çıkmışken bankaların 2-3 FK arasında gidip gelmesi eşyanın tabiatına aykırıdır.. En azından 5 FK ile işlem görmesi tabiidir..
Cumartesi pazar kastettim akşam saatleri hafta içi olabilir ,
Ayrıca 1 :2 :3:9 kat kredili poz hayatımda taşıdığım dönem hep battım ,% 10 taşımak bile % 80 faiz maliyetinde büyük risktir ! kimseye o tarz tehlikeli işleri tavsiye etmiyorum üstadım ,
Herkese bol kazançlar üzücü olan şu bankalar hep ana hedef ekonomimizde ne Değerli kurumlarmış arkadaş Regülasyonlar artarak devam ediyor maalesef !
hiç enseyi karartmayın, bakın görün iki gün sonra yine millet nasıl üşüşecek borsaya.. bu kısa yazımı buraya not olarak düşüyorum. yatırım tavsiyesi değildir.
Haftalik at hirsizligi kotamizi bugun kullanalim. Herifler bankalara ne yaptilar yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1041336309.png
borsada kaybedilen borsada kazanılır unutmayın.. kkm, döviz, mevduat, vb. yatırım araçları orta ve uzun vadede hiç bir zaman borsayla yarışamazlar...yatırım tavsiyesi değildir...