Hangilerinin 31.04.2024 e kadar alınırsa stopaj istinası var? Çünkü bunlar kafadan uzun vadede %10 avantajlı olacak. Diğerlerinden %10 düşmek veya avantajlı olanlara %10 eklemek lazım, istisna devam ettiği sürece.
Printable View
arkadaşlar şahsen bu akşamdan stratejinizi kurmanızı tavsiye ederim. bir borsa atasözü ne demiş, dayaktan kemikleriniz kırılırken mantıklı düşünemezsiniz :oleyo:
neyse ben kendi stratejimi yazayım,
1-Nasılsa yükseliş garanti, ay sonunda beleşten %10 kar diye maaşı direk hisse yoğun fona atmıştım, bir miktar da long varant vardı, güzel kar yazmıştı yarın bist yeşil olsa bile açılışta bunlar satılacak.
2-Yatırımdaki paralar için mutlaka gün kapanışına bakarım pzt kapanışı 8500 altı kapanış olursa ve salı öğlen de kırmızı olursa biste %50 satış veririm, bu durumda cuma 8000 civarından tekrar alınabilir.
3-Uzun vadeli bist ağırlıklı değişken fon yatırımlarımı asla satmam.
OJT kırılım olarak NASDAQ ve Bist Teknoloji ağırlıklı. Stopajın olmaması bir avantaj. Eğer teknoloji hisselerinde bir satış olursa portföye eklenebilir. Ama şu anda en primli olan sektörlere yatırım yaptığı için benim ilk tercihim bu fon sepeti olmaz.
https://pbs.twimg.com/media/GFQRXTGXYAArW-M.jpg
Kıstaslar çok önemli:
1) Fon yönetim ücreti düşüklüğü
2) Fon benchmark değerine göre getiri trendi
3) Fon stopaj muafiyeti
4) Fon negatif getirili gün sayısı
5) Fonu yöneten kişilerin tecrübesi özgeçmişi
Bu kriterlere göre doğru fonlardan güzel bir karma yapılırsa o sene hedef getiri beklentisine göre yüksek gelir elde etmek mümkün olabiliyor.
İyi bir portföy için min 10 - max 25 fon karması yapılabilir.
Herhangi bir fonda bu kriterlere göre bozulma varsa zaten ya ekip değişmiştir ya fon izahnamesi değişmiştir ya da artık sebebini bilemediğimiz bir durumdan dolayı fondan çıkma zamanı gelmiştir. O zaman o fonu başka bir fonla takas edebilirsiniz. Fonun ağırlığını kademeli azaltabilirsiniz. Bir sürü yöntem mümkün.
Başkan parasal sıkılaşmadan taviz vermeyeceğim dedi. Piyasalara etkisi olmaz. Borsada düşüş olursa alım fırsatı olur.
https://m.bloomberght.com/merkez-ban...iklama-2346958
Değişkenler de yerli hisse senedi oranı %51 den yüksek olduğu için zaman ve tarih bağımsız 1 Yıldan uzun süre tutulursa her zaman stopajı %0 olacakların tam listesi:
ACD İSTANBUL PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
AED ATA PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
ECA GLOBAL MD PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
MAD MEKSA PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
NRC NEO PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
OKD OYAK PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
SVB STRATEJİ PORTFÖY AGRESİF DEĞİŞKEN FON
TCD TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
TGA GARANTİ PORTFÖY AGRESİF DEĞİŞKEN FON
TMC İŞ PORTFÖY TEMA DEĞİŞKEN FON