Perşembe hayırlı gündür:)
Printable View
Perşembe hayırlı gündür:)
Dünyada da acaba gyo lar dışında gayrimenkullerin yeniden değerlemesi şirketlerin kendi kararına mi bırakılıyor yoksa sadece bizde mi boyle ???
Zira bu gevşeklik sahte manipulatif
bilancolara yol açıyor ayrıca yönetim reklam ve pazarlama giderlerinde de bağımsızlığı tartışmalı mali müşavirlik şirketleri yerine daha düzgün bir sistem gelmeli .
Fakat tabii " boss is always right " kuralı olduğu sürece çıkış yok.
Hala ibb de askıya çıkmadı itiraz için imar planları... baktığımda 15 gün arayla askıya çıkartılıyor muhtemelen 14 15 Nisan gibi askıya çıkacaktır. Zaten imar planı onaylanır onaylanmak askidayken alelacele genel kurul kararını aldılar. Muhtemelen genel kurul yapıldığında askıya yeni çıkmış veya henüz çıkarmış olacak imar planlari... dolayısıyla eğer iyi niyetliler ise turgg nin genel kurulunda ykb başkanının onay hakkında konuşmalarını örnek alırlar. Eğer iyi niyet yoksa hosgeldiniz iyi günler diyerek gecistirirler. Zaten yeniden değerleme konusuna hiç girmiyorum öyle bir niyetleri olsa sadece söylemde bile en az iki katına gitmesi lazım... yani aga babanın insafına kaldık..
Genel kurul gergin bir tiyatro gibi geçiyor bu adamlarda. Başka bir şehirde olduğum için gelemem ama belki Sn Bezgin, Gazmanbaba gibi giderler. Her zaman şaşırmışımdır, iki kardeş de kendilerine yapılan onca eleştiriye rağmen azap gibi orada otururlar. Sanırım kimse ağzından bir laf kaçırmasın diye geliyorlar. Bir seferinde koca adamlardan birine kafasını sallayarak " sen yanıt ver" işareti vermişti. Komut gibi. Eski ceo lardan biri de soru sorma adabını beğenmediği birinin elinden mikrofonu aldırmaya çalışmıştı. Böyle bir yerdir işte genel kurul. Gelecek olsaydım, alay etmek için elbette, temettü adı altında şirketler arasında dondurdukleri rakamları, paydaş kapitalizmine ne olduğunu filan sorardım. Sakin sakin. Neyse, gelmiyorum, kurtuldular benden :)
Yaşı genç ve zaman sorunu olmayan paydaşların tüm şirket genel kurullarına katılmalarını şiddetle tavsiye ederim.
Yıllardır neler yaşadım gittiğim kurullarda hatta adı lazım değil bir şirket yönetimi o kadar alışmışlar ki sadece bakanlık temsilcisi ve denetmenle kurulları yapmaya ben gittiğim zaman şaşırmışlardı hele kendi uzmanlık alanlarında şirketle ilgili yaptığım konuşma ve sonrasında sohbette daha da şaşırmışlardı.
Tabiki bundan sonra bütün sirketin telefonları verilmiş ve şirket ziyaretine davet edilmiştim.
Bunlar tabiki iyi niyetli dürüst patronlar tarafından işletilen yöneltilen şirketlerdi tam tersi örneklerde çokça yaşadım.
Hele bir çok ortaklı sözde kurumsal olmaya çalışan bir sanaii kuruluşunun en çekişmeli ortakların birbirini yemeye çalıştıkları bir dönemde yapılan genel kurulda kuruluda bir avukatın çok katı bir şekilde yürüttüğü bir genel kurulda adam alışmış bağırmaya çağırmaya insanları korkutmaya bana da milletin içinde azarlamaya kalktı ama hayatının dersini almıştı .
Bir kanun adamına kanunları bilerek ve yaptığının kanunsuz olduğunu anlatınca ve bu konuşmalar kayıtlı olunca süt dökmüş kedi gibi oluvermekte o gün beni en çok şaşırtan ise büyük paralara ve koltukları olan ortakların bile haklarını bilmedikleri olmuştu.
Şimdilerde o şirkette bütün sıkıntılar bitti hatta son 5 yıldır mükemmel ötesi bir yönetim ve karlılık mevcut bütün ortaklar can ciğer kuzu sarması modundalar.
Özetle mücadele edin en azından o yolda olun kanunlar çerçevesinde haklarınızı savunun .
Bizim gibi ehtiyar bir bunak olunca şeker tansiyon vs ile bırak normal konuşmayı adamı görünce şeklim kayıyor durduk yerde sinirden şekerden gidecez Obur tarafa onun için saldım çayıra mevlam kayıra.
Operatör sakin piyasada mini atak gösterdi.
Bir hissenin ama yavaş ama hızlı, belki çok yavaş bir tempoda toplanmak istediğini düşünüyorsanız ne yaparsınız?
Abu sabuk ve göstere göstere yaptığı her satışta düşüklerden alır, dalga boyunu biraz yukarıda bırakırsa yukarıdan satarsınız, elinizdeki de azaltmaz, artırırsınız, aynen operatörün yaptığı gibi, yavaş yavaş, usul usul, damla damla...
Neyse, herkes bilir işini..
Lot sayısını arttırmak her zaman doğru olandır. Özellikle para aktarmadan yapılan şekliyle.
Bu saatten sonra trade etmek tehlikeli olmaz mı? Bu adam zaten blok halde duran hiç bozulmayan portföylerden dertli. O portföyler trade etmeye başladığında 15-20 milyon ek hisseyi kendine almayı başarırsa gaza basacağı kesin. halka açık 130 milyon lotun yarısını patrınun yan hesaplarında olduğunu varsayıyoruz. Gerçekten patrondan bağımsız en fazla 70 milyon lot var dışarıda benim görüşüm. Buradan bir 20 milyon tırtıklamayı çok ister. İşte trade buna yarayabilir. Trade eden ya daha yüksekten almak zorunda kalacak ya da arkasından bakacak ikilemi derken ortada kalabilir. Ha bu durum devam edebilir hiç bir şey de olmayabilir. Ama bana kalırsa patronun manevra alanı kalmadı. Burada herkes kendi riskini hesaplar. Bazen hareket etmeden bekleyen de çırak çıkar, bazen de trade etmeye kalkanda.