ARZUM ilginç, sahibi BBHT'ye çıkmıştı, biz değil yabancı fon elindeki hisseleri sattı, onlar değerini bulmasa satmaz demişti. Sanki ucuzlayınca piyasadan alacağız havası verdi ama çok küçük bir hisse.
https://i.hizliresim.com/hztdtp7.jpg
Printable View
ARZUM ilginç, sahibi BBHT'ye çıkmıştı, biz değil yabancı fon elindeki hisseleri sattı, onlar değerini bulmasa satmaz demişti. Sanki ucuzlayınca piyasadan alacağız havası verdi ama çok küçük bir hisse.
https://i.hizliresim.com/hztdtp7.jpg
Prensip olarak halka açıklığı 100 milyon doların altındaki hisselere bakmamak lazım.
Bunun dışında borsalarda kara para aklanıyor olabilir, büyük hisseler lazım olur. Rüşvet yerine tüyo veriliyor da olabilir, sorana düşükten aldım yüksekten sattım deniyordur.
Geçen haber vardı bürokratların borsadan hisse alıp satması etikmiş ama kısa sürede çok alım satım yapmak etik değilmiş.
Şirketin sahibi kızı eşi vs bir sürü kimsesi var, 1 milyar doların altı şirketler sahibini bile doyurmaz gibi.
>>>>>>>>>>
https://www.odatv4.com/guncel/dilek-...r-yeter-265709
Dilek Sabancı, bir insanın rahat yaşayabilmesi için "50, 100 milyon doları olması gerekiyor" dedi.
Amerikadan hisse aldim. Frc: dun 23 $ dan aldim acilista prim yapmayinca 19.90 $ sattim hisse 21$ i gordu kapanista tekrar 12.10$ dan yuklu aldim. Amerikanin shortculari da çok acimasiz buraya gelseler mahvederler viopu.Bugun Boa ezdi isc yi yon bistte asagi gibi. Yine bugun ki gibi olabilir. Boa yapikredi integral endeks kagitlarinda saticiydi. Piyasayi ziraat tuttu. Biraz da garanti destek verdi isede yetmedi. Yarin birde fed arefesi, olumlu mesajlar fed den bekleniyor. Dow da yesil kapatti yarin bize yardimci olacaktir ancak ruzgar yine short esiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_Kq0HMbaHA0
Bence dinlenmeli. Böyle insanlar futbola ve siyasete bulaşmamalı.
Bugünün en çok kazanan ve kaybeden aracı kurumları: Kamular kol gibi zararda biri bu garanti yatırıma birşey yapmalı adamlardaki zarar hergün artıyor. Bugün satanlar kazanmış görünsede en çok para kazancı ve kaybı 3 hissede görülüyor. Alfas,isctr ve Astor. Astorda bazıları büyük kar yazarken bazıları büyük zarar yazmış görünüşe göre yarında bu hisselerde yüksek hacim ve yüksek gerilim var.
1.Ahlatçı : -3,255 milyon
2.Ak: -6,655 milyon
3.Alnus: -2,189 milyon
4. Boa: 18.945 milyon
5. Deniz: - 7 milyon
6. Garanti: - 11,659 milyon
7. Gedik: 20.446 milyon
8. Global: -3,392 milyon
9. Halk: -11,344 milyon
10. Info 14.212 milyon
11. iş: -3,128 milyon
12. Marbaş: - 2,069 milyon
13. Meksa: -3,741 milyon
14. Oyak: -5,030 milyon
15. Philip: 1,352 milyon
16. Qnb: 3,784 milyon
17. Şeker: 4.812 milyon
18. Tacirler: 6,429 milyon
19. Teb: -1,9 milyon
20. Vakıf: -9,410 milyon
21. Yapı kredi: 4,058 milyon
22. Yatırım finansman: 19,712 milyon
23. Ziraat : - 19,811 milyon
Geçen haftalarda BBHT'de Ege Cansen özellikle konut krizine yönelik bir öneri yaptı ama anlaşılmadı. Kendisi de zaten üzerinde düşünülmeli demişti Şöyle diyordu insanlar gayrimenkullere hisseli olarak ortak olmalı. Programa gelen sorulardan insanların tepki gösterdği ve anlaşılmadığı ortaya çıktı. Şerefiye ne olacak, yıkılırsa bana aynı değerde daire verilecek mi vs.
Ben şöyle anladım diyelim 100 daireli bir sitede ben %1.3 hisseye sahip olabilirim, burada değeri %1.3 hisseye denk gelen bir dairede oturuyorsam ayrıca kira ödemeye gerek kalmaz, yok %1 lik dairede oturyorsam ilave aylık gelir elde ederim, %1,5 değerde bir dairede isem ilave kira ödemem gerekir.
Site yıkılıp tekrar yapılır ise veya başka yere taşınır ise eski oranım geçerli olur ve orasının yapımında ekstra para harcanmış ise ya o oranda katkı sunarım ya da fazla hissemi satarım vb.
Normalde bu tip modeller var tabi hayata geçmemiş olabilir. Örneğin bir modelde sanırım işçiler fabrika veya bir işletmede orada çalışma hakkına sahip, işten ayrılınca hakkını satabiliyor ama o işe talep yok ise bu hakkın pek değeri olmuyor.
Özal zamanında buna benzer bir şey denendi tutmadı, bir halka arz oldu geçen yıllarda o da tutmadı. Model düzgün kurgulanamadı.
8.700 TL endeks kontratları..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.