Bugünkü kapanışta obo`yu teyit etmiş oldu.
Boynunun altında kapanış yaparak gözünü aşağıya dikti.
Ondan sonra yeni bir yükseliş başlayacaktır umarım.
Asla ytd.
Printable View
Bugünkü kapanışta obo`yu teyit etmiş oldu.
Boynunun altında kapanış yaparak gözünü aşağıya dikti.
Ondan sonra yeni bir yükseliş başlayacaktır umarım.
Asla ytd.
Sayın MUTANT aşağıda hedef neresi oluyor obo ya göre.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir açıdan bakarsan obo ama bir açıdan bakarsanda kama
12 altında kapanış yapmadan obo teyiti olmaz.
https://i.hizliresim.com/DYE71z.jpg
Eğer tekniği çalıştırırsa ,tekrar toplaması çok zor olur. Eğer düşeceksede gün içi çok hızlı şekilde düşer çıkar
Obo yanına kama geldi. Düşen kamaya da benziyor. 12.5 üstüne kaparsa ne zıplar dimi? Kama sapı uzunluğu yaklaşık 2tl desek +12.5= 14.5tl mi yapıyor?
Detayları için: http://tradersystems.blogspot.com/20...ormasyonu.html
Eğitim çalışması çalışması açısından güzel paylaşımlar...
Sn Ocean87 Adem hoca mı? Tatlı birikime vesbe yi dahil mi ettiniz yoksa?
Teknik analizin (TA) kökünde kitlelerin hareket psikolojisi yatar. Mesela insanlar düz rakamlarda daha çok harekete geçer. Hani 13ü düşerse alırım, 14 olsun satayım gibi. Bu tür psikoloji yaklaşımlarından bazıları da formasyonlar...
Yalnız ilk dikkate alınması gereken şu: önce bir kitle lazım. Mesela en az tüpraş, petkim, krdmrd, tav gibi hisselerin kitleleri gibi. (Evet, sn balikadam ın dediği gibi Vesbe'de hacimli olsa şimdiden büyük yatırımcı atlardı, ama sığ olması engel değil, sadece geç görebilir)
Eğer hissenin çoğu küçük bir grup veya bir kişideyse TA çalışmaz. Hele bu kişi veya grup profesyonel ise onun oyuncağı bile olunabilir.
İzah edeyim; eğer büyük bir kitlenin elinde bir hissede olsaydı bu grafik şahsen yorumum OBO olurdu. Buna göre boyun çizgisi alta kırınca yani 12 altında kapanırsa baş ile boyun arası kadar alta gider. O da 13.88-12=1.88 tl yani yaklaşık 10.2 tl ye düşmesi lazım. Önceden de dedim bu formasyonu. Şimdi TA inanıyorsanız 11.95den (açığa)satıp 10.25 den alabilir, müthiş kar edersiniz değil mi? Misal 119bin tl den sat 10bin lot, al geri 10 bin lotu 102 bin tl den. Oldu mu size 17bin tl kar?!
Bence bu ancak hayal... Hisselerin çoğunu tutan kişi buna hiç izin verir mi? Yahu 100tl nin hesabını yapıyor..
Sizin için nakış gibi formasyonu çizer, sonra alış olmayan bir vakitte 12 altına gider. Panikle satanların mallarını alır... Artık malları alttan yerine koymak için siz takla atarsınız. Sonra bakarsın ki meğerse obo değil kamaymış, kaç günde 14.5 olur ki bu? Ky malları 11.9da satsın ertesi gün mü olur, 2 gün sonra mı?
Daha öncede belirttim teknik analiz VESBE için sadece hikayeden ibarettir... burada katıksız bir O . Ç . pozisyon toplamak için taklalar atmaktadır... OBO nun hedefi 10.20 de olsa bunu TEMEL de gösterebilcek GÖT kimsede yoktur... VESBE de 10 tl leri gösterebilecek Göt ancak patronda vardır ... oda tahtadan **** olarak çıkar gider... Yani bu temel rasyolarla 11.50 yi bile gösterse anlık değdirip çekme yapabilir , bunu bile yapabilecek götlerinin olduğunu sanmıyorum .... Ancak piyasanın borsanın toplu şekilde çöküşü ve düşüşüyle bahaneyle sığ şekilde çekebilirler , zaten amaçladıklarıda mal vermeden kaptırmadan fiyatı aşağı çekebilmek.... Bunuda yapabilmek zor , çünkü aşağı geldikçe alıcıların iştahı kabarıyordur.... benim gibilerin ......
-------------------------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....
https://i.hizliresim.com/jgLaXm.jpg
En geç 6 ay içerisinde yeşil bölgeye girmesini bekliyorum, bir kenarda dursun vadesi gelince tekrar bakarız.