Hangi kanun hangi tebliğ söyleyebilirmisin, bir bakalım inceleyelim.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
Printable View
Hacı Maho hakim ortak konumu yüzde 98 paya ulaşmaktır
Hakim*ortak: Birlikte veya tek başına ortaklığın oy haklarının en az %98’ine sahip olan gerçek ya da tüzel kişileri,
MADDE 5 –*(1)*Hakim*ortak tarafından, hakim ortak konumunun kazanılması veya bu konumda iken ek pay alınması durumunda Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklama yapılır.
) Pay alım teklifi sonucunda veya birlikte hareket etmek de*dahil*olmak üzere herhangi bir şekilde sahip olunan paylara ilişkin oy haklarının, ortaklığın oy haklarının %98’ine ulaşması veya bu konumda iken ek pay alınması durumunda, hakim ortak açısından sahip oldukları payların imtiyazlı olup olmadığı dikkate alınmaksızın diğer pay sahiplerinin tamamını ortaklıktan çıkarma hakkı, diğer ortaklar açısından da paylarını hakim ortağa satma hakkı doğar.
(1)*Hakim*ortak tarafından, hakim ortak konumunun kazanılması veya bu konumda iken ek pay alınması, bu konumun kaybedilmesi, ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasına karar verilmesi, hakkın kullanım bedeli ile birlikte Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına*
Hacı Maho assagiyi iyi oku satma hakkının doğması anında kamuya açıklama zorunluluğu var buda 98 oran yukaridaki hakim ortaklık oranına 98
Aşağıdaki hususlar, Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde ortaklık tarafından kamuya açıklanır:
a) Ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımı talebinde bulunulması amacıyla ortaklığa başvurulması, ortaklıktan çıkarma süreci ve ortaklıktan çıkarma sürecinin sonuçlarına ilişkin bilgi,
b) Satma hakkının doğması, satma hakkının kullanımı talebiyle ortaklığa başvuruda bulunulması halinde, başvuru geldiği sürece günlük olarak, bu hakkı kullanmayı talep eden ortakların sayısı, sermayedeki pay oranları ile toplam satma hakkı
önce sağlık mutluluk huzur sonra bol kazançlar
Sanki şirket işlem görüyor yeni yeni kisiiler geliyor
Tekrar ediyorum şirket yüzde 98 i bulduğu an pay alımını durdurup SPK diğer şirket haberleri kısmında kamuya açıklama yapıp hangi oranları alarak satma hakki kullandiracagini açıklayacak.daha sonra 1 ay değerleme yapacak .nokta virgülü yok .
önce sağlık mutluluk huzur sonra bol kazançlar
Arkadaşlar ben İzocam a.s.ye satma hakkı kullanmak istiyorum diye fax çektim.
Bilginize
İsteyen arkadaslar 0216.4404075 e fax cekebilir bakalım ne yapscaklar