-
Hun Şanyü'sü Gök Orda'nın yeni yıl duası:
"Ulu Tanrı! Her şeyi yaratan Tanrı! Yenilmez, yıkılmaz, ölmez, bitmez, yitmez, yok olmaz Tanrı!
Suyu donduran, buzu eriten, buzdan su yürüten, sudan ırmak coşturan, ırmaktan göl dolduran, gölde balık gezdiren Tanrı!.
Kuru derelere pınar koşturan, ota ağaca can yürüten, ottan ağaçtan çiçek çıkartan, çiçeklerden oğul veren, arıya bal yaptıran Tanrı!
Günümüzü aydınlatan, gecemizi yıldızlarla süsleyen Tanrı! Bize yeni bir yıl veren Tanrı!
Bu yıl bize bol ver, bolluk ver. Otumuz otlağımız bol ver. Kulunlarımız kuzularımız bol ver. Yapağımız yünümüz, yağımız sütümüz, peynirimiz, kımızımız bol ver. Yağmurumuz suyumuz bol ver. Avlağımız avımız bol ver. Urısı, kızı oğulumuz bol ver. Anamızı balamızı, oğulumuzu kızımızı, gencimizi yaşlımızı, bu Kara Yer üzerinde hepimizi kara çorlardan sakla, isizlikten bizi esirge Yüce Tanrı!
Yayımız yaman, okumuz şaşmaz, kılıcımız keskin kıl. Yağının başını munsuz, bileklerimizi güçsüz, yüreklerimizi umutsuz koma. Bahar geçsin yaz gelsin, yaz geçip güz gelsin, güz buduna yeğni gelsin. Kuzumuz, kulunumuz, oğulumuz çok olsun. Hun çoğalsın Acun üze bey olsun. Aç, çıplak kalmasın, acun düzen dirlik bulsun. Yer ve gök ülüşü için, atalarımız tini için sunduğumuz iduklarımızı una.
Yüce Tanrı! Hun Budun ilsiz kılma, Hun Budun başsız kılma, Hun Budun töresiz kılma, Hun Budun yüzün yere vurma, Hun Budun tutsak kılma, hatun olacak kızlarımızı kun, bey olacak oğullarımızı kul kılma! Hun budunu koru!”
---------------------------------------------------
12 bin yıllık aziz Türk Milletinin yeni yılı kutlu olsun...
-
Astronominden fazla anlamam.
Tarım ve hayvancılık| toplumlarında yeni yıl en uzun gecenin olduğu 21 aralıkta başlamalı.
gece ile gündüzün eşit olduğu 21 mart da bir dönüm noktası.
kısaca 1 ocak şehirli roma icadı
hayırlı iş yılları dilerim. bea..!
-
Senle mutabıkım abi...Globalleşme diyek o zaman...Geçen bir makale okudum; aslında yahudiler MS 320 den sonra gitmişler Filistin'e...Kavimler göçünün başlangıcı da bu tarih ??? Bugüne kadarki tüm tarih yalanmış...Hiç şüphesiz bu işin piri "kuzu" idi, arşivlerimde bu konudaki çok yazısı var ama dönüyor dolaşıyor din min işlerine geliyor konu; sevmem de girmem de...Selamlar bu arada yeni yılın kutlu olsun...Kaldık 2 ihtiyar burda...
-
yetkisiz abem;
hayat yalnızlıktır. tek kalsan da düşündüklerini burada yaz. insanların istifadesine koy.
akbabanın 3 gunu filmindeki gibi 4 abonen olsun yeter... bea!
necip fazıl da başka türlü demiş:
cenazemde olmasın çelengim top arabam
alıp beni götürsün/tabutumu taşısın, tam dört inanmış adam.
-
Paylaşmak iyidir abi, farkındayım...Gelecekte, ne kadar ekmek o kadar köfte olacağına inancım da tam fazla derinleri bilmesemde...Derinlere inmeye gerek esasında; bütün deliller, iz ve emareler bunu gösteriyor...Şapşal olan bile görmesi lazım bence...Merhametin kadar merhamet göreceksin...Net...Zaten bütün kitaplarda demiş: Önden gönderdiğin bir şey yoksa harç bitti yapı paydos...Daha ne desin...
.
Bu işin en kolay kısmı o dediğin yalnızlık işte...Yalnızlıktan imtihan çıkmaz, en kolay kaçış yolu bana sorarsan...Ve yapay zeka bunun farkında...Karşımda hemen park var, yandaki dersaneden çıkan gençler istisnasız her birinin elinde sigara ve akıllı telefon, her biri ayrı banklarda...Birbirleriyle tek kelime konuşmuyorlar 15 dakika boyunca...Zil çalıyor, zombi gibi ekranlara bakarak kapıdan giriyorlar...
-
eğer bu diziyi izlemediysen mutlaka izle: Person of Interest
süper bir cast ı var.. konu güzel (ve burada işlediğin bir konu!) ve sürükleyici..uzun yıllar bilmeme rağmen burun kıvırıyordum bu diziye.. bir kaç ay once tamamını seyrettim.. muazzam.. ilk bölümlerde bir şey anlamazsın ipuçları yavaş yavaş beliriyor.. ama ilerleyen bölümlerde tempo ve konu bütünlüğü harika hale geliyor..
https://images.justwatch.com/backdro...on-of-interest
-
Eski nesil bu tehlikenin farkında ama kin, gurur vb kavramların önemi hiç azalmadı bu jenerasyonda...Buna ben de dahilim...Hepsi buralarda ama hiç birisi yok ayva'nın dediği gibi...Bi de bu algoritmik yaşamlar hepimizi çok çabuk yordu...Ben çip mip taktırmam abi baştan söyleyim...Adam 34 milyar dolares saymış tık diye "herkese takacam a.q." dedi resmen geçen gün...Tehdide bakar mısın ?...Alenen...
*
O dizi bir zamanlar her hafta perşembe günleri CNBC-E'de oynardı sv. discretus...Hatta merlin, avatar ...Gayet başarılıydı bence ama Feritçiğim kilidi vurdu malum sebeplerden...Sonuçta ekonomi=siyaset...Yemedi yani...:rules:
-
George Orwell de yıllar önce yazmış.... Hepimiz CEP TELEFONU ile izleniyoruz.
Bahçeli nizam bir bölgede oturuyorum. Mahallede çocuklar öbek öbek oynarlardı. Şimdi sanki çocuk yok. Hepsi evlerinde elektronik aletleriyle meşgul. Belki bedensel sosyallik azalıyor, fakat, uzakta olana erişim çoğalıyor.
Bu topikte bile birbirini tanımayan binlerce insan etkileşiyor.
Aslında sen,ben ,yani bizler bu çağa çok daha çabuk uyum sağlayanlardanız. Yaşıtımız 25'liklere göre :whistling:
Önce burada diyalog kurup sonra tanıştığım insan sayısı haylı çok.... bea..!