Millete hamallik, makine ustaligi tavsiye ediyorsun ama kendin ticaret yapiyorsun ne is?
:)
Girisimciligin yazilim karsiligi yemeksepeti, getir, trendyol, hb. Oldu mi simdi?
Printable View
gercekten bazen kendi kendime soruyorum
orta okul mezunu ben degilde digerleri mi diye.ya da milleti uni egitimi veriyoruz diye kazikliyorlar mi acaba..
cunku bir bakiyorum cevap vermis olmak icin ve sadece benim karsit gorusumu savunmak icin insanlar 1. sinif oglumdan daha mantiksiz seyler yaziyor.
Evet Sn. Delta heavy, ama 150k çok etkileyici değil palo altı gibi bir yer için çünkü zaten çok çok pahalı bir muhit.
Ama gerçekten 300k alan kişiler var, adam tek kişilik sirket gibi, inanılmaz paralar bana göre. 2m senelik kazanç Türkiye de çok nadir ve çok üst düzey olsa gerekir hic duymadım ama illa vardır.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bak ne diyorsun yazılımcı olmayın, yük taşıyın usta olun daha çok para kazanırsız.
size yazılımcı maaşlarının daha yüksek olduğu söylendiği zaman ama ben ticaret yapıp milyoner oldum yazılımcı olamaz diyorsunuz.
e o zaman yazılımcının cesaretli olup ta ticaret yapanı da şöyle şirketler kurabiliyor diyince içinizdeki aşağılık kompleksini şıp diye ortaya döküyorsunuz.
Size yazmadım aslında hocam. aynı fikirdeyiz abd için de büyük paralar bunlar. Yukarıda 300k usd/yıl o kadar da çok para değil yav diyen arkadaş için örnek verdim, en azından abd’de yazılımcı maaşı konusunda bir index olsun diye.
Yoksa eminim milyon dolar alan da vardır ama glassdoor’da ortalama bu şekilde. Bakmadım ama doğu yakasındaki müstesna şehilerde senior yazılımcı yıllık 155k’yı bile bulamaz.
Yıllık 300k usd maaş (kira/rant/temettü değil de ‘salary’ olan) dünyanın neresine giderseniz gidin çok ama çok iyi bir maaş.