Originally Posted by
fedoramca
Eyt Şifreleri:
1- ilk etapta 1.5 milyon kişiden söz ediliyor. ( yaş sınırı olsa bu rakamlar imkansız 300 belki 500 bin olur)
2- Prim... Erkeklerde 9000 gün kadınlarda 7000 gün hikayesi.. Bu zaten Bağkur için zaten mevcutta var olan prim gün sayısı, burada da bir yanlış anlaşılma var... SGK'lılar için değil bu, bir inşaat işcisi nasıl 9000 gün yapabilir? Mevsimlik işcinin nasıl 9000 günü olabilir... 9000 prim gün koyarlarsa 200 bin kişi emekli olur :)
3-Bugün yaş sorununu kaldırıyoruz demiş bakan ve tek formül demiş... Yani kadınlarda 20 erkeklerde 25 ve 5000 prim (pirim tam emin değilim 5 bin mi 5500 müydü...)
4-sabah gazetesini ve a haberi takip ediyorum :) bunlar içerden bilgi almadan yazmazlar çok net bilgiler veriyorlar yukarıdaki şifreler oralardan...
Zaten EYT adı üstünde yaşa takılma, tekrar yaş sınırı koyarsa mantıksız oluyor... Yine de son durumu görmeden hiç bir şey garanti değil... Kanun çıkmadan ben de hiç bir şeye güvenmiyorum. Ama medyaya verilen suflelerden bu çıkıyor, aksi çıkarsa EYT lilere büyük bir kazık atmış olurlar, daha da bilenir insanlar, böyle bir şey olacağını da sanmıyorum.
Hak etme mevzusu, 10 bin gün prim ödemişsiniz nasıl hakkınız olmaz! Ülke de o kadar çok müsriflik var ki, bize gelince hak ettiğim bir şey için vicdanlı davranamayacağım kimse kusura bakmasın... Ben bile, kendimi bir yerde gören ben, bugün işsiz kalsam, iş bulmakta zorlanırım, belki de bulamam. Kaldı ki, 2000 ve özellikle 2008 de çıkan kanunlarla emekli maaşlarımızı tırpanladılar. Onların da iade edilmesi lazım, asgari ücrete oranla tüm maaşlar yükseltilmeli...Sonrasında da bu intibak yasası çıkmalı...