-
BOTAŞ, Kapalıçarşı'dan döviz alım satım işlemi gerçekleştirildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi
27/04/2023 06:32:15
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), şirket adına Kapalıçarşı'dan döviz alım satım işlemi gerçekleştirildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Açıklamada şöyle denildi:
"Son günlerde bazı basın yayın organlarında BOTAŞ’ın resmi kurum araçları ile Kapalıçarşı’dan döviz ahm işlemi gerçekleştirdiğine dair iddialar yer almaktadır.
Bahse konu haber ve içeriklerde iddia edildiği üzere BOTAŞ’ın, Kapalıçarşı’da herhangi bir döviz alım satım işlemi bulunmamaktadır. Ayrıca Kuruluşumuzun ve herhangi bir çalışanımızın, habere konu görsellerle ilgisi yoktur.
BOTAŞ, bilindiği üzere ülkemizin doğal gaz ihtiyacının karşılanmasında ana tedarikçi konumundadır. Kuruluşumuz, 2014 yılından itibaren gerekli dövizi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile yapılan protokol kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TCMB ile tam bir koordinasyon içinde kamu bankaları ve yetkili finansal kuruluşlar aracılığıyla karşılamaktadır.
Ayrıca gaz tedarikçilerimizden biri olan Rusya’ya, alınan doğal gaz karşılığı ödeme yapıldığı malumlarınızdır. Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi 20 milyar dolarlık ödenmemiş bir doğal gaz borcumuzun bulunduğu haberleri gerçeklikten uzaktır. Rusya’ya olan doğal gaz yükümlülüklerimiz yapılan anlaşmalar doğrultusunda zamanında yerine getirilmektedir.
Enerjide merkez ülke hedefine her geçen gün emin adımlarla derlendiği ve enerjide dev yatırımların art arda hayata geçirildiği bugünlerde; Kuruluşumuz, itibarını bu gibi mesnetsiz iddialarla zedeleyenlere karşı tüm yasal haklarını saklı tutar."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Bosch, TSI Semiconductors'ı 1,5 milyar dolara satın alıyor
27/04/2023 06:35:25
Bosch, ABD'li çip üreticisi TSI Semiconductors'ı 1,5 milyar dolara satın alacağını açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yatırım hakkında yaptığı değerlendirmede, "Bu yatırım, üretim maliyetlerini düşürüp, elektrikli araç tedarik zincirimizi güçlendirecek ve Kaliforniya’da çalışan aileler için ekonomik fırsat yaratacak" dedi.
https://www.bloomberght.com/bosch-ts...aliyor-2330396
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
hayırlı sabahlar vatandaş.
-
*güney kore'de kospi endeksi %0,6 artışla 2511,79 puandan açıldı
-
*ftse bursa malezya klcı endeksi yatay seyirle 1418,24 puandan açıldı
-
*hong kong hang seng endeksi %0,5 artışla 19936,02 puanla açıldı