Sonuçta Sabancı hissesi enerjisa ama teknosa da ortada!
Printable View
Sonuçta Sabancı hissesi enerjisa ama teknosa da ortada!
Ben hisse alışverişini A bankasındaki yatırım hesabım üzerinden yapıyorum.B bankasında yatırım hesabı açtığımda mevcut hisselerimi burada göremiyorum.
1-A bankasındaki hesabımı kapatmak istersem hisselerimi satmam mı gerekir?
2-B bankasındaki yatırım hesabıma bu hisseleri nasıl kaydederim?
3-Uzun yıllar biriktireceksem hep aynı banka veya finansal kuruluşla mı çalışmam gerekiyor?
Hisseleri satman gerekmez aktarmak istediğin hesaba bankadan virman işlemi yaparsın. Dolayisiyla Uzun yıllar biriktirmek için aynı banka hesap şartı yok
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1- Hisseleri satmadan ya da başka hesabınıza virmanlamadan o bankadaki yatırım hesabınızı kapatamazsınız. Vadeli mevduat hesabınızı içinde paranız varken nasıl ki kapatamazsanız bu da öyle.
2- A bankasına dilekçe verip, yatırım hesabınızdaki hisselerinizi B bankasındaki hesaba virmanlayacaksınız. Bunun için de hisse başına 40-50 lira gibi bir işlem ücreti alıyorlar. (Hisse başı derken lot sayınızdan bağımsız olarak örneğin Toaso, Froto ve Aselsan hisseleriniz var. Kaç lotunuzu virmanladığınıza bakılmaksızın toplamda 50+50+50= 150 lira masraf)
3- Hayır. İstediğinşzle çalışabilirsiniz.
Ücret almayabilirler, ben vermemiştim.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ooo çok iyiymiş.
Bu arada https://portal.mkk.com.tr/portal/#Portal-Login Merkezi Kayıt Kuruluşundan hangi banka/aracı kurum olursa olsun tüm yatırım hesaplarımızı görebiliriz.
Bugün vaktim vardı, yine arşive daldım. 2012 yılında temettü yatırımcılığı adına dolu dolu bir konu buldum.
http://www.hisse.net/forum/showthrea...26#post7051926
Bu arada bir de sorum var; yatırımcı dostu dediğimiz Koç, Sabancı, Oyak, ve İş'de de beyaz yakalı çalışanın hali bahsettiğimiz kadar kötü mü? Şu anda öğrenci olanlar tasarrufa ek olarak ne yapmalı, ne tavsiye edersiniz?
18 çalışanı olan Isgsy de 2016 ücret gideri 5.1 milyon idi, aylık kişi başı brüt 23600 TL idi. Yöneticilerin ikramiyesi v.s dahil değil buna.
Öğrenci bence alanında sivrilmeli. Kapitaliniz küçük olduğu için yatırıma ayırdığınız zaman zararınıza işliyor. Kar etseniz bile elinizde yeterli birikim olmadığından istediğiniz sonucu alamazsınız.