Şirketin kendi internet sitesinde yazıyor ya siz nerede yaşıyorsunuz
Printable View
Genpower Çözüm Ortağı Basel Energy KKTC de Açıldı genpower sitesinde var bu haber 1 şubat 2018 de yayınlamışlar KKTC de yaşayan arkadaş burada ki genpower tıkır tıkır çalışıyor diyor yine Erbil de ki de tıkır tıkır çalışıyor yine rusya da ki de çalışıyor Yine Bosna da ki de çalışıyor ama her neden se türkiye de ki düzmece bir süreçten geçiyor
Bu gün bir eski danıştay h.....kimi ile sohbet etme olanağım oldu.Önceleri bu sitede bir arkadaşın yayımladığı yerel mahkeme kararı ve istinaf mahkemesi kararlarını (fotokopilerini) okuttum,
Bana dedikleri:
Dosyaya vakıf değilim,ticaret hukukunuda bilmem ama olabilecekler şunlardır;
1-Öncelikle şirketin sahibi iflas etmek mi istiyor,yoksa şirketi kurtarmak mı istiyor.
a)anladığım kadarı ile patron şirketi yerel mahkeme aşamasında kurtarma isteğinde değilmiş gibi gözüküyor.
b-sonradan kurtarma cihetine gitmiş gibi,ancak yerel mahkeme aşamasında iflas etmeyi ve her nedense zaman kazanmayı hedeflemiş,(sebebi pek çok şey olabilir,bilemeyiz)
c-karlı bir bilanço açıklamış ve kuvvetle muhtemel bu bilançoyu yeni deliller ışığında yüksek mahkemeye sunmuştur.Buradan da anlaşılıyor ki iflas etme kararından vaz geçmiş.
Mahkeme de olabilecekleri şöyle değerlendirebilirim.
1- Mahkeme, vereceği karar, sonradan bolca gelecek diğer davalara emsal olacağından dikkatli karar vermek zorunda.
dosyaya bakacak hakimlerin ne yapacağını kestirmek mümkün değildir ancak teknik olarak şu yolları izleyebilirler;
a) Zaman kazanmak için, dava dosyasına hiç girmeden,bir eksiklik bulup(ki her dosyada pek çok eksiklik bulunur,hatta bir türkçe yazım hatasından bile "eksiklik var hüküm inşa edilemez diyerek dosyayı yerel mahkemeye iade eder(kuvvetle muhtemel öyle olacaktır)
b)dava dosyasına bakılıp,,yine eksiklikler bulunup yerel mahkemeye iade edilecektir.
c)şirket tarafından gönderilmişse yeni bilançolar,yeni siparişler,veya faaliyetin devam ettiği (yani değişen durum hali)mahkeme dosyayı tekrar yerel mahkemeye iade edecektir.
d)veya yerel mahkemenin kararını onaylayıp,hikeyeyi bitirecektir...
Sizin kanatiniz hangisi olur diye tekrar sorduğumda,,,ülkenin genel havası ve şirket yönetiminin de sunmuş olacağı yeni oluşumlar varsa üst mahkeme dosyayı iade etme şansı en fazla olandır. Dedi... ytd.
benim merak ettiğim borsaya yeniden kote olaydı serbest fiyattan kaçtan açardı acaba
Geçmişte örneği yok bir kaç hisse hariç Açılıp yeniden kapanan onlarda da çukurova elektrik diye hatırlıyorum kepez elektrik diye hatırlıyorum Bir de en son Artog diye hatırlıyorum
Mahulli'nin bahsettiği kişi farklı olabilir diye şey ettim ben. Hatta özel mesaj ile ona sordum. Olur ya. Birileri de mesaj yazıyor, vatsup dan sap gibi mal istiyordur.
Burada yazan vatandaşa verdiğim cevap da harikadır yani. Leb demeden leblebiyi anlama meselesi.
Jetonumda hiç sıkıntı yok. Kim nedir? Hangi dalda oynar. Yazdığı yazıda hedefi nedir, anında çözerim. Zekamı tanıyan bilir. Sadakası bir şehri ihya eder. Zekatı güzel ülkemin yarısına yeter. :)