Yanlış yapılıyor, yanlış bulduğum şeyi eleştirmem kadar doğal bir şey olamaz.
Dediğini, ben yıllardır diyorum zaten, pozisyon yazmayın arkadaş. Yazılan pozisyonun, yazan ve okuyan dahil kimseye faydası yok.
Printable View
gram altın 398 oldu.Adım altın düşmanına çıktı.480 iken'' ons 1500 olmadan asla almam ''dedim.Kuyumcu esnafı tüm sermayeyi altına yükleyince bana sarmıştı.Teknik,muhakeme nedir bilmeyen herif böyle çarpılır.
bu milletin sıkıntısı CAHİL GÜVENİDİR.
PANDEMİ biter,güvenli liman işi sona erer.FİBONACCİ vs..nerede kime anlatıyorsun..Mahalle esnafı babından alıma geçmiş.
APS rekor.ve daha başka argumanlara binaen herif uzlaşmaya short gider diye düşündüm ama olmadı.40 günden fazladır genelde short-flat gittim.
eğer herif short ise kalan 7 iş gününde çok sert düşmeli...belli olmaz ama sanki bu olasılık zor.
senaryom 17 şubat 2021
-agresif yabancı çıkışı ve takas erimesi var.Ama bunlara rağmen gaplerle ve kademe alım-satım oyunu ile endeks sürekli para çıksa bile ralliye devam edebilir.MART-TEMMUZ çıkışında da yabancı takası ve durumu böyleydi ama %50 ralli oldu.
-herif long ise vadeyi en yüksekten kapatır.mesela bıst100 1600-1620 gibi.
uzlaşmaya gider..derken martın ilk haftası,hızlı aps artışı(short açmak) ve arkadan sert düşüş.
bu hareketin karşılığı zirveden %20 sert düşüş olmalıdır..ama bakalım olacak mı?
Parayı 3'e bölecem. 350 civarı altın almayı düşünüyorum. Ettiğim karlarla...Biraz da gümüş.
6,6 gelirse biraz döviz çok değil ama.
Birazda borsada olacak tabi.
Gübreye bulaştık biliyorsun. Cebelleşiyoruz. 300-500 yeter günlük.
Mart ayından itibaren normalleşme adımları atılacak. İllerin durumuna göre yerinde yönetim. Bu durum borsaya satış getirir mi?
Ev ve araç piyasasının durgunluğunu ev ve araç için ayırdıkları parayı dolar ve altına yatıranların düşüş yüzünden zararlarını realize etmek istememelerine bağlayanlar var. + Faiz oranı artışı elbette.