neyine sevindin ? abka ve diğerleri o kağıdı temettüsü için aldıydı, şimdi unut o temettüyü artık, madene yatırım yapacak, en az 2-3 sene temettü falan yok.. sabah açılışta short basacam eregl, yazık oldu küçük yatırımcıya
Printable View
Artık espri yapmayacağım.:)
EMTİA MAJÖR tepe yapıyor..Demirlerden uzak durun diye 7 aydır yazdım.
Bıst30 da şu konjoktürde ereğli almam mümkün değil..
Birisi ( bıgshort).. 34 ten tüm varlığımla alıyorum dedi..
başkası da ahiret işi dedi..
ONLARI HATIRLATMAK İÇİN,ŞAKADAN YAZDIĞIM, CİDDİ ANLAŞILIYOR.
napıyonuz fakirler...
hurg yazmıştık..
% 50 den fazla gitti 3 haftada.
çimentolarda öyle
alan zengin oldu
:drunk::drunk:
https://www.reuters.com/business/ene...ss-2022-11-03/
alman doğalgaz dağıtımcısı uniper ilk 9 ayda 40 milyar avro zarar açıklamış, avrupa şirketler tarihinin rekorunu kırmış böylece- zarar rekoru yani
tabii tuzu kuru onların, hükümet para basar öder zararı, sıkıntı olmaz.. sıkıntı, üretim tarafında- nitelikli endüstriyel üretimiyle meşhur alman sanayii rus gazından mahrum kalınca bütün karlılığını kaybetti.. tabii, borudan kolayca gelen gaz başka, lng kargo başka- önce gazı sıvılaştırıyorsun özel tesislerde, sıvı halde gemilerle taşıyosun, taşıdığın yerde başka bi rafineri gelen sıvıyı doğalgaza çeviriyor, öyle çıkıyor piyasaya, doğal olarak maliyeti x5
brezilya petrol şirketi petrobras ise 8,5 milyar dolar temettü açıklamış, bu işten kazanan sadece petrol/doğalgaz üretip satanlar, dünyanın kalan kısmı, asya ve avrupa cari dengeleri bozuldu, avrupa birliği 200-300 milyar fazla verirken, şimdi cari açık vermeye başladı.. amerika ise bi kaç senede enerji ithal eden ülke sıfatından enerji ihracatçısı pozisyonuna terfi etti.. kayadan gaz çıkartıyor, gemilere yükleyip götürüp avrupaya satıyor, fiyat x10..