*ingiltere/may, "ab ile brexit anlaşması olmayacağı senaryosuna ağırlık vermiyoruz"
Printable View
*ingiltere/may, "ab ile brexit anlaşması olmayacağı senaryosuna ağırlık vermiyoruz"
*fed/evans, "enflasyonun yüzde 2 hedefini yakalayıp yakalamayacağını değerlendirirken polikika faizlerini kademeli şekilde artırmaya devam etmek mantıklı olur"
*fed/evans, "ileride ortalama yüzde 2 enflasyon oranına ulaşmalıyız"
*bundesbank/dombret, "basel komitesi global bankacılık kuralları üzerinde anlaşmaya yakın"
*brezilya'da ağustos'ta perakende satışlar aylık -%0,5, yıllık %3,6
*fed/evans, "daha fazla faiz artırımından önce enlasyonun durumunu görmek için daha uzun beklemekten her hangi bir zarar görmüyoruz"
*fed/evans, "enflasyon verisinde önemli ilerleme görmeye ihiyacımız var"
*fed/evans, "risk yönetim yaklaşımının çok fazla faydası var"
*fed/evans, "vergi reformu önerisinin abd ekonomisini ve para politikasını nasıl etkileyeceği konusunda bir yargıya varmak için yeterli detaya sahip değilim"
*fed/evans, "yüzde 2 enflasyon hedefine yapabildiğimiz kadar çabul ulaşmamız önemli"
*fed/evans: Finansal istikrara yönelik riskler şu an ılımlı-bloomberg ht
Fomc tutanakları: Fed zayıf enflasyona rağmen faizleri artırma yolunda
*fomc tutanakları: Uzmanlar ılımlı şekilde hızlı gsyh büyümesi projeksiyonunu devam ettiriyorlar
fomc tutanakları: Uzmanlar gsyh'nın önceden beklenene göre hafif şekilde daha hızlı büyümesini bekliyorlar"
fomc tutanakları: Uzmanlar işsizlik oranının yavaş yavaş düşmeye devam etmesini bekliyorlar
*fomc tutanakları: Kurul düşük enflasyonun arkasındaki nedenlere ilişkin geniş bir tartışma yaptı
fomc tutanakları: Fed politika yapıcılarının çoğu bu yıl bir faiz artırımı daha yapmanın gerekli olacağını hissettiler
*fomc tutanakları: çok sayıda katılımcı daha fazla faiz artırımının enflasyonun yukarı gideceğine güveni artıracak verilere bağlı olması gerektiğini ifade ettiler
*fomc tutanakları: Birkaç politika yapıcı ise daha fazla faiz artırımlarının düşük enflasyonun kalıcı olmadığı teyit edilene kadar ertelenmesi gerektiğini ifade etti
*fomc tutanakları: Fed üyeleri ekonominin rayında olduğu konusunda genel bir uzlaşma ortaya koydular
*fomc tutanakları: çok sayıda katılımcı düşük enflasyonun kalıcı olabileceğinden endişe ettiler ve politika sıkılaştırmada sabır gerektiğini vurguladılar
Fomc tutanakları: üyeler ücret büyümesinin hızlanmasını bekliyorlar
*fomc tutanakları: Politika yapıcılar enflasyonu fed'in yüzde 2 hedefine düşünülenden daha yavaş hareket edeceğinve inanıyorlar
*fomc tutanakları: Politika yapıcılar trend enflasyonun çok düşük olmasından endişe ediyorlar
Yeni zelanda'da eylül'de ortalama konut fiyatları nz$525.000, yıllık %1,2 -reınz
Yeni zelanda'da eylül'de ortalama konut fiyatları aylık -%0,9
Yeni zelanda'da eylül'de konut satışları yıllık -%26,2 -reınz
*çin'de eylül'de araç satışları yıllık %5,7 arttıt
çin'de araç satışları eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 arttı (ağustos %5,3)
Singapur'da ağustos'ta perakende satışlar aylık -%0,3 (önceki %3,0)
Japonya'da ağustos'ta hizmet aktivite endeksi yıllık %0,6 (önceki %1,0)
Japonya'da ağustos'ta hizmet aktivite endeksi aylık -%0,2 (beklenti %0,1, önceki %0,1)
Malezya'da ağustos'ta sanayi üretimi yıllık %6,8 (beklenti %5,4)
*japonya'da eylül'de ithal fiyatları yıllık %7,1 (önceki %6,1)
Japonya'da eylül'de ithal fiyatları %1,2 (önceki %0,2)
*japonya'da eylül'de yurt içi kurumsal üretici fiyatları %0,2 (beklenti %0,2, önceki %0,0)
*japonya'da eylül'de yurt içi kurumsal üretici fiyatları yıllık %3,0 (beklenti %3,0, önceki %2,9)
Goldman sachs, "türkiye'nin 2017 cari işlemler açığı için beklentimiz %4,5, ancak riskler daha büyük bir açık yönünde
Fransa'da eylül'de ab'ye uyumlu tüfe(final) yıllık %1,1 (beklenti %1,1, önceki %1,1
*fransa'da eylül'de ab'ye uyumlu tüfe(final) aylık -%0,2 (beklenti -%0,1, önceki -%0,1)
*fransa'da eylül'de tüfe(final) yıllık %1,0 (beklenti %1,0, önceki %1,0)
*kalın: Terörle mücadelede küresel işbirliğine ihtiyaç var, söz değil somut istihbarat paylaşımıdır, ortak operasyondur
*kalın: Vize krizinin çözülmesi için amerikalıların talepleri alındı, değerlendirilecek"
*kalın: Abd ile anlaşmazlık karmaşık değil, bir günde çözülebilir
*kalın: Abd türkiye'deki hukuki sürece saygılı olmalı
*kalın: Idlib'de çatışmasızlık durumunu askerlerimiz icra edecek, şu anda keşif çalışmaları devam ediyor
*kalın: Kuzey ırak yönetimine çağrımızı yineliyoruz, çağrımız ırak'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde erbil ile bağdat arasında sorunların çözülmesidir
*kalın: Tavsiyemiz bu adımdan bir an önce geri dönmeleri ve ırak'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını ifade etmeleri
*kalın: ırak kürtlerini cezalandırmak gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değil
*kalın: Biz bölme girişimine karşıyız, ırak'ta başka bir grup yapsaydı yine karşı çıkardık, suriye'de de böyle bir şey gündeme gelirse ona da karşı çıkarız
*kalın: (sınır kapısının kapatılması) bağdat ve tahran ile koordineli bir şekilde adım adım hayata geçireceğiz
Büyük petrol ve doğal gaz şirket yöneticileri 2018 ABD'de kuyu
açma sayısının 2016 seviyesine göre düşmesini bekliyor.
*isveç'te eylül'de tüketici fiyatları aylık %0,1
*isveç'te eylül'de tüketici fiyatları aylık beklentisi %0,3
*isveç'te eylül'de tüketici fiyatları yıllık %2,1
*isveç'te eylül'de tüketici fiyatları yıllık beklentisi %2,3
*cumhurbaşkanı başdanışmanı ertem: Kgf dönüşleri başladı, şu ana kadar dönüş 13 milyar tl, aralık sonuna kadar 25 milyar tl'ye ulaşması bekleniyor-ntv
*ertem: Bunun sadece binde 7'lik bir oranı geri dönmedi-ntv
*ertem: Bunun bu şekilde devam etmesi bekleniyor-ntv
*ertem: 13 milyar tl'den geri dönmeyen kredi tutarı sadece 90 milyon tl-ntv
*ertem: Kgf'nin devam edeceğini umuyorum-ntv
*ertem: Ikinci bir kgf değil, varolan durumun bazı parametreler getirerek, kurumsallaşarak devam etmesi-ntv
*ertem: 3.çeyrekte yüzde 8'e yakın bir büyüme beklentisi var-ntv
*ertem: Artık çarklar dönmeye başladı-ntv
*ertem: Bütün bunlar büyüme ivmesinin devam edeceğini gösteriyor-ntv
*ertem: Kredi büyümesi şu anda yüzde 20-21 seviyelerinde, kredi genişlemesinin yüzde 16-17 seviyelerinde son çeyrekte ve 2018'de devam edeceğini düşünüyorum-ntv
*ertem: Faizin çok yukarılarda seyretmeyeceğini düşünüyorum-ntv
*ertem: Merkez bankasının sıkı duruşunun sürmesi de makro dengeler açısından önemli-ntv
*ertem: Merkez bankasının sıkı duruşunu sürdürerek hem kuru hem enflasyonu kontrol etmesini önemli görüyorum, mb bunu çok başarılı yapıyor-ntv
*ertem: Merkez bankasının uyguladığı sıkı duruşun son derece önemli ve yeterli olduğunu düşünüyorum-ntv
*ertem: Merkez bankasının iran merkez bankası ile swap anlaşması imzalamasının çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum-ntv
*ertem: 19 ekim toplantısında ab'den olumsuz bir karar çıkmasını beklemiyorum-ntv
*ertem: Avrupa'nın büyümesi ve resesyondan kurtulması için türkiye ekonomisine ihtiyaçları var-ntv
*ertem: Avrupa ile ilişkilerde bir sakinleşme dönemi olacağını bekliyorum-ntv
*ertem: Abd ile hızlı bir normalleşmeye doğru gidiyoruz-ntv
*ertem: Piyasa bu sorunun çözüldüğünü satın aldı-ntv
*ıea: Global petrol arzı eylül ayında 90 bin varil/gün arttı
*ıea: Eylül ayında global petrol arzı 97,5 milyon varil/gün oldu
*ıea: Global petrol talebi 3. çeyrekte azaldı
*ıea: Oecd petrol stokları ağustos'ta 14,2 milyon varil azaldı
*ıea 2017 için global petrol talebi büyüme tahminini 1,6 milyon varil/gün olarak korudu
*ıea: Opec'in üretimi eylül ayında bir önceki aya göre değişim göstermeyerek 32,65 milyon varil/gün oldu
*ıea: Opec'in üretimi eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre 400 bin varil/gün azaldı
*ıea: Global petrol arzı eylül'de yıllık bazda 620 bin varil/gün arttı
*ıea: Abd'nin ham petrol üretimi 2017'de 470 bin varil/gün, 2018'de 1,1 milyon varil/gün artacak
*ıea: Global petrol piyasası gelecek yıl genel olarak dengeli olacak, opec'in üretimi cari seviyelerde tutacağını varsayıyoruz"
*ıea, "globay petrol talebinde büyüme 2018'de 1,4 milyon varil/gün olacak"