Fazla konkavlık'da iyi değill
arada bi kafayı raatlatmak lazım
ahanda keskin sirke bi hikaye
reall
https://www.google.com/maps/place/Th...89731?hl=tr-TR
Printable View
Fazla konkavlık'da iyi değill
arada bi kafayı raatlatmak lazım
ahanda keskin sirke bi hikaye
reall
https://www.google.com/maps/place/Th...89731?hl=tr-TR
Yıl başı geliyo
seviyom böle zamanları,
belli bi miktar kaat paranın üstüste konunca yüksekliğini ve yanyana dizilince kapladığı alanı hiç zahmet çekmeden tvden öğrenmek gibisi yokk ...
Kaptan kustonun Kalipsosu vardı
nee zaman Alcyone'nı çıkardı bitti olay bende
https://www.youtube.com/watch?v=xyYvq_x55sI
teknolocide bi yere kadar bide işin ruhu olsun demi, yokk
zati Kalipsoyuda yalovada yaktılardı.
şimdilerde ölemi
olay iyice cozuttu
yukardan bırakıyon row'u bilgisayar oyunu gibin coistikle araştırıyon
haa
ceymıs kemırın, 50 sene sona bile trieste'nin gittiği yere gidemedi ayrı...
Jan jak kusto ilginç adam Cebelitarık ta dalıyo yada kuzıldeniz suveyş
Bunun govde alt taraf sıcak üst soğuk suyun içinde
Sonra okuyo iki deniz karışmıyor diye kuranda yazdığını
Genede musluman olmuyo
Demek deneyimlemek cozum değil
Bari Calipso yu yalovada yaktılar diye ibret alsa
O da yok
Vermedi Mabud neylesin Sultan Mahmut
O olay vakti zamnında çok alevlendiydi
müslüman kesim tutturdu kusto bizden diye
adam öldüğünde bunlar en bi yukarı din mevkiiden hristo öldü diye açıklama yaptıydı.
O diildi ben bu Schrödingere takıldım
kuantum kuantum diye sen kedi ordamıydı yok burdaydı diye polemik çıkar, halada devam etsinn.
Biz onu yıllar önce çözdüydük yaww,
hatta bunun tezahürünü deyimlerde bile görürüz
olduyla öldüye çare yok
olan olmuştur vs. olarak
ama kaale alan yokk,
e tabi bilimsel çevrelerde olmayınca temsilin böle...
Olay gectimi iş biter. Fikir yurutme luzumlu değil
fanatik kesim hurafe mok denizinde kulaç atarken
Gavur kimbilir soylemediği gizlediği ifşa etmediği ne icatlar yaptıda haberimiz yok
Kusto hoca oldu gitti kimse son saniyeyi bilmediğinden yorumlar beyhude
Ama geçmiş dönem acun firarda gibi Bi dizi serisinden daha faydalı iş yapmış olduğu kesin
Kesinn ...
jul Vern hikayelerinin vücut bulmuş haliydi, çok kişiye örnek oldu ilham verdi,
zati insanlara konuşarak bişey anlatamazsınn, işin özü örnek olmak...
toprağı bol olsun.
Simdi efenim gecmiş zamanede
Yelkenliler yuksek govde yuksek direk su basmanı az
Ama guclu ruzgar denize en yakın seviyede yani uzun direk dikmeye gerek yok
Kısa direk derin su basmanı alabora olma ihtimali daha az
Oşinpgraf moruk
Gerci Fransız İngiliz denizci olduğundan iyi somurmuş dunyayı
Şimdi sıra bizde
Savulun Ulem mamcakoğlu dunya
Biz geliyoz yedi düvele
değil,
içinde türbün var
o silindirler kendi ekseninde dönebilmekte videoda görünmeyen tarafında da belli bir açıklık var.
rüzgarın yönüne göre kendini ayarlamaca, böylece rüzgara göre rota değiştirmeden gidebilmece.
ayrıca jenaratör olayıylada hibritti sanırsamm ...
Measurement problem
kuantum mekaniğinde başgösteren, son yılların en önemli bilimsel/düşünsel problemidir.
basit olarak, kuantum mekaniğine göre evren değişik durumların doğrusal bir şekilde ilerlediği ve her durumun farklı waveform denklemine sahip olduğu bir üst başlıktır. yani aslında bir nevi süperpozisyonilkesine göre kümülatif bir şekilde ilerler. zira, kuantum mantığına göre her madde temelde salt enerji olduğuna göre her madde enerji denklemleriyle ifade edilebilir.
measurement problem ya da gözlemci problemi bu noktada ortaya çıkar. measurement problem, bir belirsizliğin waveform denklemlerini çökerttiği yerdedir. kuantum mekaniği de bir bilim olarak kesinliği ve kümülatifliği esas aldığından, büyük bir açmazla karşı karşıya kalmıştır.
en yaygın örnekle açıklanırsa;
arka arkaya konmuş iki gergin sinema perdesi düşünün. öndeki perdenin tam ortasına bir bıçakla dikey olarak bir yarık açıyorsunuz. karşısına koyduğunuz bir elektron tabancası ile öndeki perdeye ateş ediyorsunuz. peki ne oluyor? tek elektron dalga şeklinde bir yayınım sergileyerek ilk perdedeki yarıktan geçip ikinci perdeye bir iz bırakıyor; geçtiği yarıktan epey daha uzun tek boyutta bir çizgi. tek elektron olmasına rağmen tek boyutlu bir çizgi (kalınlığını hesaba katmıyorum) bırakması ise kuantum mekaniği lehine bir durum, zira kuantum zaten maddenin temelde enerji olduğu ve dalga denklemi özelliklerini yansıtacağını bildirir.
buraya kadar her şey normal. ikinci durumda ise aynı deney tekrarlanıyor; tek farkla, ilk perdenin (üzerinde yarık olan perde) yanına bir gözlemci yerleştiriliyor. buradaki tek amaç, elektronun hangi anda partikül/enerji geçişi yaptığını görmek. zira, biliniyor ki tabancadan ateş edildiğinde elektron parçacık halinde. düzenek kurulup deney başladığında, deneyi yapanları şok eden görüntü geliyor, parçacık gözlem eşiğine geldiği anda maddeleşiyor ve gözlemlendiği alan boyunca madde halinde kalıyor, arkadaki perdeye de tek bir elektron izi bırakıyor.
yani, elektron gözlemlendiğini fark edip ona göre davranıyor. gözlemlenmediği zamanlarda enerji/dalga gözlemlendiği zamanlarda ise parçacık haline geliyor.
peki bu ne demek oluyor?
bu, şu demek oluyor. aslında enerji halinde boşlukta asılı duran evren, ancak bilinçli gözlemciler tarafından gözlemlendiğinde maddeleşiyor.
daha da basite indirgendiğinde; kimse bakmazken evren yoktur.
demek ki, kendisi de enerji olan birey, aslında evreni maddeleştirmek adına evrene bir enerji uyguluyor.
kesinliğin kaybolduğu bu noktada kuantum mekaniği de çöküyor bir bakıma. çünkü, süperpozisyon ilkesinin bozulması ve kesinliğin kaybolması evrenin bir şekilde modellenmesini engelliyor.
tabii hugh everett gibi bilim insanları kah bu problemin bir illüzyondan ibaret olduğunu, aslında bu ikiliğin hiçbir zaman olmadığını ve evrenin tek bir denklemi olduğunu, bu seçimin geçmişten beri gelen gözlemler doğrultusunda evren tarafından yapıldığını, dolayısıyla problemin aslında olmadığını iddia etseler de, gerek felsefe gerek kuantum alanında çığır açan bu problem, halen tam olarak -bırakın çözülebilmeyi- anlamlandırılabilmiş dahi değildir.
Isı eşanjörüdür o
Soguk deniz suyunun enerjisini alıp harekete çeviriyodur
yokk
o kadar fantastik diil.
Finlandiya'da bir ormanın yanına geldiniz. Baktınız ağaçlara. Yapraklar rüzgardan sallanıyor, sesler, böcekler, hayvanlar vs.
Sırtınızı ormana dönüp 100 metre uzaklaştınız. Artık ormana bakmıyorsunuz. İşte bakmadığınız anda tüm evren duruyor, hareket etmiyor. Bu, bilimsel olarak kanıtlanmış ya da kanıtlanır gibi olmuş. İnsan hariç her şey bi yanılsama.
Abi quantum mekaniği inanca benzer bişey
Yani hiçbir canlı enerjiyi sadece içine çeken (dışarı hiç vermiyen) hawking in kara delik solucan vs bölgelerine girip enerji deneyi yapıp çıkamadığından
Aslen bu dunyada kuantum enerjisi namına bişey de yok
Schrodinger filan en yakın buna ölü kedi yi koymuş
Ama kursu baskanı diye arkasında da Bi takım güçler var diye lanse edilmiş adam yoksa dediği sey o kedi filan tam saçnalık
Zamanda yolculuk o ama tek yönlü sadece ileri
Birkaç dini kitabın içinde yazılı bişey leri yorumlasakta
Burda uygun kaçmaz
yaww dolu kuram var, normal tabe
durum şöle gibi,
orda burda kayan yazıların olduğu bissürü ledten oluşan tek satırlık bilgi tabelaları vardır, uzaktan baktığında yazıları geçerken okuduğun/anladığınn ...
biz insanlık olarak böle bi tabelanın tek bi ledine bakıp yanıp sönmesinden anlam çıkarmaya çalışıyoz sanki, durumu hasıl ...
Yav benim dediğim kuantum bilimi için
O konuda Bi ilerleme kaydedilemez Cunki ortam yok
Finlandiya ormanı schrodinger kedisi hep birer benzetme
Ama gidişat o ki
Hersey birer benzetme
Yaw bunların hepsi traşş,
şu kuramcılar gelsin müge anlıyı izlesinn
sonra görelimm
arada denk geliyo kulam kanıyo...
Erwin Schrödinger yaşayaydı
Bi madde düşünelim bu kim olsun
Maradona
Derdi ki Maradona ileri koşarkene tüm atomlarının iç moleküler hızları oyle Bi ivmelenip hızlanmalıki zamanı yani ışık hızını geçsin o durumda zamanın ilerisine gidebilin zamanda yolculuk
Ama erwin kardeş illocu gdolu Bi prof olduğundan muhtemel bunu akledemezdi miskin
Yoksa kuantum profları yılardır boşa para alıyo abi Tum olay bu ka
Otesi yok
Olta ile avladım balinayı, Vosvos (tosbağa modeli) ile tavladım manitayı
Olmuycak işler demek yani
Balina oltaya manita Vosvos a gelmezzz
Bulun okuyun
"Melemez" fıkrasını
Bana ne ya
:-)))))))))
Uzayda çekim gucu seyreldiği yerlerde 450 bin kms
Yogunken iş çıkışı 300bin felan
Ama fazla hızlanmama lazım
Trafik cezaları arttı
Ama üzülerek
Zamanda geriye dönüş (zamanda yolculuk babında) hiçbir alemde yok
Sadece Cefaks abinin
'Eskiden' topiği var
Bi ora
Cefaks Abim selamlar
https://www.youtube.com/watch?v=CU6byyzsU6w
hayvan hakikaten piskopat,
tam bi arıza.
gülmekten karnıma ağrı girdi.
Sayin nükleer fizikçi arkadaslarim,
Atom denen sey birkac köskle bir kac huri,
Pardon bi elektron bi nötron bi de proton.
Proton olan araba markasi degil haa.
Simdi diyolar ki atom denen seyi bi futbol sahasi kadar dusunun. Proton da sahanin tam ortasindaki bi portakal kadan bi şiiii.
Yani atomun dolayisiyla varliklarin %99.9'u boşluk, hava civa.
Sen biriyle el sikistiginda tuttugun, hissettigin o elin aslinda 99.9 faizi boşluk.
E insanin da 70 faizi (yüzdesi) su oldugu kanitlanmis.
İcler dislar carpimi yapip x'i yalniz birakirsak bunalima girer ve sevdigin o kizin aslinda tamamen bi yanilsama olup havadan olustugunu idrak etmenle beraber bi aydinlanma gelip dolar da ne düştü bee. Bakalim endeks nolcak.
Cefalı abiyi ben kandırdımm yaww :evil:
koraycığım buradaysan sana bişey soracaktım,
daha doğrusu akıl danışacam.
Cefaks abi be,
Şu Tekfen'e bi ayar çek de 25 lira olsun.