Borsa ortaklarını yok etmeye yemin etmişler.
Printable View
Borsa ortaklarını yok etmeye yemin etmişler.
Üniversite Akademik yıl açılışını izleyerek belki bir fikir edinme şansı olabilir mi diye düşündüm. Rektör eleştirilere açık olduklarını ifade etti. Bu vesile ile bazı eleştirilerde bulunmak istedim.
Balık baştan kokar misali konuya en tepeden bakıp orada da sonlandıracağım.
Toplantı, sunum başlamış herkes pür dikkat takip ediyor, bilin bakalım kim geliyor.
Lokman Hekim Başkanı Mustafa Sarıoğlu.
Kendisine artık sayın ya da başkan gibi tanımlamalar yapmayı gereksiz buluyorum.
Çünkü önemli bir davete geç kalmak plansız programsız ve öngörüsüzlük demektir. Bu gelişme yönettiği firmanın ortak özelliklerini yansıtıyor.Borçlanarak yüksek miktarda paralar verdiğin üniversite de bile itibar göremedin. Sahneye davet edilip görmezden gelindin. Bir yanım üzülürken bir yanımda hak ediyor bunu dedim.
Aile fotoğrafında bile yer bulamadın, belki de gördüğün muameleden dolayı o kareye giremedin. Bir yanım üzülürken bir yanımda hak ediyor bunu dedim. Bu cümleyi defalarca tekrarladım.Bir yönetim kurulu başkanının itibarı bu olamaz, olmamalı dedim.Rektör durumu kurtarmak için nezaketen ısrarla davet edip gönül almaya çalışsa da nafile. İtibar etkisi çok net algılanmıştı.
Gelişimden, üzerine koyarak yükselmekten bahsedip birbirlerini gazlayan bir toplantı gerçekleşti. Ben size işin özetini ifade edeyim. Sağlık Grubu olarak hiçbir vizyon ve gelişim kazanmadınız. Sadece para vererek akademisyen ve kaliteli insan kaynağı ile bağ kurabildiniz. Tek fark bu. Siz yine aynı yerde aynı noktada duruyorsunuz.
İlaç geliştirme, yapay zekâ medikal teknoloji ARGE’si gibi konular ise koca bir hayal dünyası. Ancak ortaklarının hakkını hukukunu savunmayanların kendi çıkarları uğruna kullanılabilecek bir alan olabilir.
Mustafa Sarıoğlu bu görünüm ve imaj ile başarılı başkanlık yapamadığı görülebiliyor. Etki ve karizma oranı çok yetersiz.Yatırımcı olarak beni temsil edemiyor. Şahsen bu görevi daha layıkıyla yerine getirecek bireyleri tercih ederim. Çık şu kürsüden iki kelam et değil mi, dinleyelim, feyz alalım, heyecan duyalım, gelecek adına ümit kar olalım.Toplu resim karesinde yer bulamayacak bir yönetim kurulu başkanı olamaz.
Asla kabul edilemez.
https://i.hizliresim.com/rwme0vf.jpg
https://i.hizliresim.com/c5ornst.jpg
Nazım Bilgen denen kişi yüzde 2 hisse almış hissede tık yok.Kimin hissesini aldı acaba.Hisselerle kendileri oynadığının açık göstergesi.
https://r.resimlink.com/azQWsn.jpg
Ak parti yöneticisiymiş...
İşte bu il teşkilatlarından AKP İl Teşkilatında bir isim yaptığı yoğun çalışmalar ile dikkat çekmektedir. Bu isim AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Nazım Bilgen’dir. Bilgen referandum çalışmalarında Seçim Koordinasyon Merkezlerinin yönetimi gibi çok zorlu bir görevi yürütmektedir.
Aynı Nazım Bilgen’in tek göre vi AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı değildir. Zira Nazım Bilgen de aynı zamanda Sevgi Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesidir.
SEVGİ VAKFI’nın arkasındaki şirket az önce de belirttiğimiz gibi Dr.Mustafa Sarıoğlu’nun sahibi olduğu LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş….
Bu şirketin en üst düzey yöneticilerinden birisi olarak CFO görevini yürüten isim ise Süleyman Alper İnceöz…Süleyman Alper İnceöz AKP’nin uzun yıllar Ankara Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş bir isim…
Ha tabii bu arada mutlaka vurgulayalım, vakıf işinden rant elde edecekseniz öyle sıradan bir AKP’li olmanız yetmiyor vakıf mutlaka bir tarikata yakın olacak… Hele bir de İskenderpaşa Cemaat yahut orijinal ismi ile Gümüşhanevi Tekkesi’ne yakın isimlerden teşekkül eden bir vakıf kurduysanız bakı siz o zaman kapılar nasıl teker teker açılıyor,işleriniz nasıl “Ballı kaymaklı” yürümeye başlıyor…
Gazeteci Celal Eren Çelik bu konuları yazmıştı. Arkalarındaki güç sayesinde şimdilik herşeyi yapabilirler.
Akp lilerin birleşmesi onaylanmış.
1. Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık Turizm Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt A.Ş.’nin, sermayesinin %100'üne sahip
olduğu Hay Süt ve Süt Ürünleri Tarım Hayvancılık Gıda İnşaat İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş.’yi devralması suretiyle
gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi
talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir
Ky dusmanlari haber gizlemeye oyle alismislar ki spk bulteni haberini bile yeni paylasiyorlar.Bu kotu niyetli insanlara Allah yedirmesin.
Bu hisse işlemlerinde manipülasyon var. Böyle işlem olmaz.Her yere emir yazılıyor sonra bütün emirler yok oluyor.1 lot ile kademeler değişiyor.Allah belalarını versin bu durumu yapanların.Vatan hainliği bu.Cimere yazıcam bu durumu.
9 aylık kârı 42.835.272. 3.çeyrek 21.839.736 olmuş. Sonuçlar iyi duruyor. Hayırlı olsun.
Sermayenin köpekleri.
oc bir speği var.
Yıllıklandırılmış %60 lara varacak bir öz kaynak kârlılığına işaret ediyor son bilanço. Bizde pek dikkat edilmese de yabancının baktığı en önemli göstergelerden birisi. Her ne kadar vergi desteği de olsa diğer kalemlere dikkatli bakılırsa bunun sağlanabileceği görülüyor.
Etlik hastanesi nihayet tam kapasite devreye alındı. İlk 9 ayda yapılan 32 milyon TL yatırım harcaması nihayet biraz yavaşlayacaktır. Bu da karlılığın yükselmesine katkıda bulunacaktır.
Önümüzdeki dönemin temel başlıkları:
1)Sağlık Turizmi (%100 artış var)
2)Her yerde sağlık uygulaması (Alt yapısı hazırlanmış)
3)Akay Hastanesi kapasite yatırımı(En çok ciro yapan en verimli hastane)
4)Hay süt varlıklarının satışı(15 milyon TL değerinde canlı hayvan ve olası araziler)
5)Etlik'in tam kapasiteye geçmiş olması ve yıllıklandırılmış etkisi
6)Güçlü FAVÖK ve nakit akışı ile borçların azaltılarak finansman giderlerinin bertaraf edilmesi
7)Ciro içinde ikili antlaşmalarla kurumsal satışların ağırlığının artması
7 fk dan hisse sattırmak için yırtınan oç ları karısını pazarlasın bu fiyatlardan.
Kafasına çaktım malı ışık görmüş tavşan gibi kaldı. :)
Kıymetli paydaşlarımız,
Salgını yenmeye yönelik faaliyetler tüm hızıyla devam ederken yılın üçüncü çeyreğinde, aşılama oranlarındaki artışa rağmen yeni varyantların ortaya çıkması global ekonomideki momentumu zayıflatmış ve normalleşme sürecinin yavaşlamasına sebep olmuştur. Buna bağlı olarak bazı ülkeler büyüme oranlarını aşağı yönlü revize etmiştir. Türkiye’de ise 2.çeyrekteki %21’lik güçlü büyümenin ardından sanayi ve hizmet sektörlerinin katkılarıyla yıl sonu büyümenin % 9-10 arasında olacağı tahmin edilmektedir
************************************************** **********************************
Yönetim kurulu başkanının faaliyet raporunda kıymetli paydaşlarımız diye başlayan fakat ortaya konulan tutum ve davranışlar nedeniyle bunun koca bir yalan olduğunu anlayan bir yatırımcı olarak;
Global ekonomide momentum zayıflamış ve bazı ülkeler büyüme oranını azaltmış gibi ukalaca açıklamalar yapmak yerine, yönettiğin şirketin değeri neden sektör ortalamalarının altında olduğunu açıkla.
Neden?
Şirketin değerine bakmadan kıymetli paydaşlarımız demek dünyanın en samimiyetsiz yaklaşımı.
https://i.hizliresim.com/r6bd9w1.jpg
https://i.hizliresim.com/pm2jg4q.jpg
Mobius'un röportajında öne çıkan ifadeler şunlar oldu:
"Türkler ne olursa olsun hayatta kalır"
Yıllardır Türkiye'ye yatırım yapıyorum, Türkler ne olursa olsun hayatta kalır. Türk şirketler TL değer kaybetse bile dolar cinsinden para kazanabiliyor. Sayıların yanı sıra her zaman şirketin kendi yönetimine de bakıyoruz.
Bu şirketin yönetimine bakanlar vakıf üzerinden para kaçırma iddiaları akp yöneticiliği ve siyaset hastaneler nakşibendi tarikatının haberlerinden başka bir şey göremedikleri için hisseleri gerçek değerinden işlem göremez. Yabancı gibi alanlarda yabancı değil yandaşlar.
Siyasal islamcılar bu ülkeye ne vermiş de bunlar yatırımcısına ne verecek. Halkın alım gücü yerlerde. Dolar almış başını gidiyor hayat pahalılığı ortada gerçek enflasyon yüzde 50-60 seviyesinde. AKP lilerin yönettiği şirket de aynı ülke para birimi gibi değersiz oluyor. Bunda şaşılacak bir durum yok.
Karşılıklı işlem yapan oçları karılarınızıda böyle paylaşıyormusunuz. Sizde utanma olsa böyle işlem yapmazsınız zaten. Karılarınızı paylaşın böyle karşılıklı. O zaman hisse alırsınız.
Düşük hisse fiyatına müdahale etmemek demek kendi çıkarları ile örtüştüğü anlamına geliyor. Kendileri topluyor olmalı ki bu fiyatlardan memnun durumdalar. Belki de vakıfa verdikleri paralarla hisseyi topluyorlardır. Üniversitenin nakiti ile topluyorlardır. Yeşil sermaye her türlü oyunu yapar.
Bu arada haysütü satacaklarmış diye bir söylenti var... Bunlara üç koyun versen yönetemezler lafı doğru çıkacak galiba :)
Haysüt zaten ana şirket Lokman ile birleştirildi. Satış olacaksa Haysüt'ün varlıklarının satışı olabilir ancak.
Zaten birleştirmelerinin başka ne maksadı olabilir ki. Hastane işletmecisi olarak hayvancılık yapmaları abesle iştigal olurdu.
16.11.2021 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,96-11,15-TL fiyat aralığından 42.110 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki paylarımız 16.11.2021 tarihi itibariyle %1,4548 sınırına ulaşmıştır.
Güzel bir miktarda bir alım. Devamı gelebilir. Yatırımlar azalınca şirket güçlü nakit akışının avantajını kullanabilir.
Haysüt birleşme tescili de geldi. Bakalım herhangi bir satış ile ilgili de haberler gelecek mi.
Haftaya bir de temettü var.
Borsa ortaklarını zillet ittifakı gibi gören şirket birleşme onayını alışılmadık şekilde hemen açıklamış.
https://i.hizliresim.com/o1z48h2.jpg
Hay süt varlıklarına ek olarak 4 yıl sonra yeniden değerleme yaptıkları yatırım amaçlı gayrimenkul ve atıl duruma düşen varlıkların satışı olabileceğini düşünüyorum.
Bu firma yatırımcısı yararına bir karar vermez.Satış yapsalar bile o para bir şekilde yok edilir.Yaptıkları açıklamaya bakılırsa eski bir açıklamayı şimdi yolluyorlar. Hastane işi yapanlar neden öğrenci yurdu yapar bir düşünün.Vakıf öğrenci yurdu hayvancılk gibi faaliyetleri araştırın bakın kimler yapar. Ky düşmanı bir yönetimi var.
Kendi kendilerine alıp veriyorlar...
40 dk işlem olmayan yerde böyle anca kendi karşılıklı işlemle hisse yükselir.
Şirket elindeki binayı kredi yurtlar kurumuna kiraya vermiş. İşletmecisi kendi değil. Varlık satışlarının Haysüt ile sınırlı kalacağını düşünüyorum.
Şirketin profesyonel bir yönetimi olmayabilir ama yine de KY düşmanı demek ne kadar doğru bilemedim keza Lokman kadar detaylı faaliyet raporu hazırlayan kritik kalemleri paylaşan bir şirket daha görmedim.
Şirketimize son dönemde
yatırımcılardan gelen sorular üzerine, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek
duyulmuştur.
LHÜ Ankara Hastanesi ile olan işbirliğimize
ilave olarak, 2021 yılının Eylül ayında faaliyete başlayan LHÜ Diş Hastanesi
ile Şirketimiz arasında “Ortak Altyapı ve Kaynak Kullanım Protokolü†imzalanmış
olup bu çerçevede;
a) web sitesi, çağrı merkezi ve bilgi sistemleri altyapısının ortak
kullanımı
b) insan kaynakları, bilgi işlem, medikal muhasebe, kurumsal
iletişim, sağlık turizmi, kalite yönetimi, pazarlama ve mali işler konularında
ortak kaynak kullanımı yapılmaktadır.
Şirketimizin protokolde yazılı konularla sınırlı olmak
kaydıyla sunacağı hizmetlerin bedeli tahsil edilecektir.
Yukarıda açıklanan çerçevede,
sahipliği ve yönetimi kamu tüzel kişiliğine haiz Lokman Hekim Üniversitesi’ne
ait olan LHÜ Söğütözü Diş Hastanesi ile
yapılan protokolün şirketimiz faaliyetlerine olumlu katkı sağlayacağı
kanaatindeyiz.
Önemli bir haber daha geldi bugün.
Şirket elindeki binayı Kredi Yurtlar kurumuna vermedi. Bu binayı borçlanarak yaptı. Sadece hastane işletmecisi olduğu düşünülen topluluk neden böyle bir girişime soyunduğu halen soru işaretidir.
Ky düşmanlığı şirketin değeri ile oluşan sonuç ile özetlenebilir. Şahsen bu firmaya güvenmiş bir yatırımcı olarak neden sektörün en düşük değerlemesine sahip durumdayız.
Bu durumun sorumlusu yatırımcı olamaz.
IMF başkanı gibi global yorumlar yapmak bu şartlarda başkanın haddi değil. Piyasa değeri buna izin veremeyecek durumda. Bu yorumu Muharrem Usta yapabilir çünkü firmasının durumu bu yorumu yapmasına olanak sağlıyor.
Ben bu yorumu hadsizlik olarak değerlendirdim.
Faaliyet raporunun ayrıntılı olması zaten olması gereken normal bir akış. Bunları paylaşmayan şirketlerin sorumsuzluğu şirketin başarısı gibi göstermek rasyonel bir bakış açısı değil.
Diğer faaliyet raporlarında olmayıp Lokman Hekim de olan ayrıntı nedir o da ayrı bir tartışma konusu. Şahsen kısır faaliyet raporu ile yüksek değerlemeye sahip olmayı tercih ederdim.
Şirket yönetiminin profesyonel olmamasının nedeni şirketin hâkim ortağının olmamasından dolayıdır.
Ezcümle, şirketin yönetim kurulu başkanı bu koltuğu hak etmediği liderlik vasıflarını sağlayamadığı şirketi konsolide edemediği piyasanın verdiği değer ile özetlenmiş durumdadır.
Örmek EGEPO hastaneleri piyasa değeri.
Hisseyi istedikleri gibi hareket ettiriyorlar...Alan satan hep aynı kurumlar..
kendileri çalıyor kendileri oynuyor.
İnekleri satıcaklar galiba normalde -2 3 olurdu.
Canlı sığır vadeli işlemlerinde fiyatlar artmış :kahkah:
Seyahat kısıtlamalarının kalkması ve sağlık turizmi kapsamında yeni anlaşmalara imza atarak bir önceki yıla göre sağlık turizmi cirosunu %100 artırmayı başardık. Bu alanda sahip olduğumuz dinamik ve enerjik kadromuz en büyük avantajımız olup stratejik hedeflerimiz arasında olan ülkelerde planladığımız faaliyetlerle hizmet ağımızı genişletip yüksek oranlı büyüme kaydetmeyi hedefliyoruz.
https://i.hizliresim.com/296qer2.jpg
************************************************** ********************************
Yönetim kurulu başkanın ifadeleri gerçekleşirse güncel veriler ışığında yüksek kur etkisi sayesinde sağlık turizmi gelirleri bilançoya sürpriz pozitif katkı sağlayabilir.
İnşallah başarılı olabiliriz.
2019 yılında sağlık turizmi ve turistiğin sağlığı kapsamında ülkemizde 662.087 hasta sağlık hizmeti almıştır. Sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen yabancı ziyaretçi ve yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edilen turizm geliri 2019 yılında 1 milyar 65 milyon 105 bin ABD Doları tutarında gerçekleşmiştir.
2020 yılında yaşanan küresel salgın sebebiyle sağlık turisti sayısında gözle görülür bir azalma meydana gelmiştir. 388 bin 150 hasta, sağlık hizmeti almak için Türkiye’yi tercih etmiştir. Sağlık turizmi ve tıbbi nedenlerle gelen yabancı ziyaretçi ve yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edilen turizm geliri, 2020 yılında 548 milyon 882 bin dolara gerilemiştir.
Sağlık turizmi, kalkınmayı ve rekabet gücünü artıran bir sektör olarak öne çıkıyor. Türkiye, bu sektörde daha güçlü bir aktör olmak için elinden geleni yapıyor.
İlk 10 ayda ülkeye gelen yabancı hasta sayısı 718 bin 164’ü bulması ilerisi için umutları arttırıyor.
KYK'ya kiraya verilmiş bir bina var. Bu binayı borçlanarak mı yaptı açıkçası bilmiyorum. Çok da umurumda değil. Bina şirkete katma değer sağlıyor. Öküz altında zorla buzağı aramaya gerek yok bence.
Değerleme konusunda haklısınız ama şirketin yaptığı geri alımların hisse fiyatını da desteklediğini unutmamak lazım. Geçen gün yapılan alım miktarı öncekilere göre yüklüydü.
Faaliyet raporunda Yönetim Kurulu Başkanı'nın hem şirketi hem de makro ekonomiyi kendi çerçevesinde değerlendirmesi oldukça normal bir durum. Burda hiçbir sakınca görmüyorum keza birçok şirkette yöneticiler iki kelam etmeye tenezzül dahi etmiyorlar.
Faaliyet raporu oldukça detaylı. Şeffaflığı ve öngörülebilirliği artıyor. Şirketin finansal rasyolarıyla ilgili detaylı karşılaştırmalı analizler var. Şirket ne kadar nakit üretmiş nelere ne kadar para harcamış net bir şekilde görebiliyorsunuz. Ayrıca şirketin nakit durumunu gösteren matematiksel bir model bile oluşturmuşlar. Konsolide bilançoya baktığınızda şirketin sunduğu nakdi durumu çıkamanız mümkün değil. Hızlı bir şekilde geçmiş ve gelecek beklentilerle öngörü sahibi oluyorsunuz. Ciro içerisindeki kritik kalemler ve bu kalemlerdeki büyümeler net bir şekilde verilmiş. Yeni yatırımlardan bahsedilmiş. Önümüzdeki dönemde şirketin faaliyetlerinin sonuçlarını öngörebiliyorsunuz. Yatırımcıya değer verdiğini gösteren üzerinde çalışılmış bir faaliyet raporu bana göre. Bunun gibi faaliyet raporu hazırlayan başka şirketler varsa açıkçası bilmek isterim. Paylaşırsanız sevinirim.
Şirketin piyasa değeri gerçekten çok düşük. Bu konuya hiçbir itirazım yok. Düzeltmek için malın kurumsal ellerde toplanması lazım. MIRI gibi alımların artması durumunda halka açıklık oranı düşeceği için değerlemeler de yükselecektir. Aksi takdirde düşük piyasa değerleri devam edecektir. Tahtadaki çapulcu tayfa malın kıymetini bilmiyor. Alsat ile günlük vurkaç derdindeler.
Pandeminin son bulmasıyla bu kurlarla Türkiye'te turist yağacaktır şüphesiz. Özellikle hem Avrupa'dan hem de Orta Doğu'dan Asya'dan kaliteli sağlık hizmetini ucuza almak isteyenler için ilk tercihin Türkiye olması bence çok yüksek bir olasılık. Üniversitenin açtığı diş hastanesi sağlık turizmi gelirlerini destekleyecektir.
Ayrıca cirodaki kurumsal satışlar da sağlık turizmi kadar önemli bence. Daha fazla kurumsal anlaşma sürdürülebilir büyümeye katkıda bulunacaktır.
Sayın Valentine hem haksızsın hem de güçlü.Sırf yüksek egodan dolayı aynı borçlanma konularında yerin dibine soktuğun durmuş döveni eleştirirken burada yapanları savunuyorsun. Borç batağına sokup yıllarca şirketin belini doğrultamamış kişileri savunuyor olmanız son derece tutarsız olmuş. Sizin gibi kaliteli bir kaleme hiç yakıştırmadım. Hem konuyu bilmiyorsunuz hem de beni ilgilendirmez diyorsunuz. Egonuza yenik düşmenize şaşırdım.objektif olmadığınız için sizi red listeme alıp güven duyduğum yazılarınıza son veriyorum.
Ne konusu ne egosu ne durmuş döveni. Neyi savunmuşum. Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı. Neyse selametle:wave:
Bu kadar şikayet edip de neden yatırım yapılır orasını da hiç anlayamadım gitti. Stockholm sendromu bu aralar baya yaygın.