Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi !
Printable View
benim 175 lot gozukuyor
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c146bc9051.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Enteresan hala takozları koymadı yukarlara
Sn.Zeytin, bu satış ve alış kademeleri çok komik görünüyor, dev bir firma olan ve borsa da işlem görme arefesinde, onay öncesi neden çıkartmazlar, bu kadar mı baskı var ve sadece Erciyasın büyüklüğü nü biz mi görüyoruz. piyasada çok büyük oyuncular ve kurumlar var bunlara rağmen nasıl buralar da kalabiliyor, şaşırmamak elde değil.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e470361420.jpg
Kademeleri biraz doldurdu hem alışa hem satışa hisse girdi
Çok aşırı sığlaştı hisse
-Hisse erciyas olunca zaten bu fiyatlarda kalmayacak buna hem fikiriz , temennimiz bu yönde
-Ceza yememiş olsaydık şu anda fiyat 4 TL ya geçmiş olabilirdi , herkesin iştahı açık olur hisse alabilirdi ama şu anda paran olsada piyasada hisse yok ondan dolayı kağıda hakim olan grup dışında kimse bulaşmıyor gibi.
-Ha kağıdı yönlendiren grup istese çok rahat kağıdı hoplatabilir ama yapmıyor , nedenini bilemiyoruz
-Şu anda yapabileceğimiz en güzel şey beklemek
-Bunlar kişisel görüşümdür
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...371022cb44.jpg
Zeytin bu hangi site
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açılmıyor tşk
Anladım
Hisse buralarda çok sıkıştı bıktırma hareketini bıraksalar hisse yukarı gidecek ikinci seansta bakalım ne olacak?
YTD.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ee9de00837.jpg
Bunun derdine dgklm yi kaçırdık umarım beklediğimize değer .Full almamak lazım mış ama insanın böbreğini satıp giresi geliyor
Bilenlere bir soru sorayım.
Bu tarz şirket birleşimleri olduğunda borsa yönetiminin , yeni şirketin işlem gördüğü ilk seansta hissenin fiyatlanmasını serbest marj ile borsa yatırımcıları tarafından fiyatlanmasına izin veriyordu.
Bunun bize uygulanması gibi bir durum mevcutmudur ?
evt öyle olması lazım.
erciyas bi dünde 60 tl olursa ama kesin satarım kimse tuamaz.
gider 3 böbrek daha alırım :D
yok o gelmez o tahtaya adam kumarcı , en az 10 kurumdan 200 -300 kişilik çevresi ile işlem yapıyor.
78 kapattı vicdansız ,
gelsin yeni hafta yeni spk bülteni .....
Önümüzdeki Hafta'nın hisse fiyatı açısından bu haftadan daha olumlu olacağını düşünüyorum moralleri bozmaya gerek yok, Hissenin kalitesi belli, yönü belli, biraz sabır o kadar.
YTD.
Arkadaşlar gırgırı bırakalımda bu hacim ne olacak böyle
Bimerden spkya özbalın başvurusunun hangi aşamada olduğunu sordum ,
bir işe yararmı bilmem ama belki cevap verirler.....
Kağıda hakim olanlar biz küçük yatırımcılarla kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar ! Nedenini bilmiyorum ama SPK kısıtlamasından sonra kağıt fiyatının bir aşağı bir yukarı hep aynı fiyatta ( 2.70 =2.80 arası) kalmasına özen gösteriyorlar. Gene sanıyorum ki kağıdın büyük bölümü bu hakim sınıfın elinde. Şimdi yaptıkları bu varyasyonlarla elimizde kalan kırıntıları da toplamaya çalışıyorlar. Bu günkü hacme bakarsak artık bu işin sonu gelmiş görünüyor. Daha önceden böyle bir hacim görmedik. Şimdi soruyorum, aynı gün SPK yasaklaması gelmeden önce kim elinde çok mal çıkardıysa bu kağıdın hakimi onlardır. Şimdi de yavaş yavaş ucuz fiyattan yerine koyuyorlar. Bu kağıdın üç ayağı var. Biri eski sahipleri,biri yeni sahibi ve de SPK'deki inside trader ! Kim SPK yok diyorsa bana yasaklamanın geleceğini dışarıya kimin sızdırdığını da söylemek zorundadır.
Bu yorumum asla AL veya SAT tavsiyesi değildir.
Hissede bu günkü işlem hacmi toplam 48431 Lot son yılların en düşük hacimli günlerinden biri bana kalırsa kasıtlı ve bilinçli şekilde tahta bu haftada baskılandı fakat bir şey varki ÖZBAL yatırımcısı gerçekten hisseye sahip çıkıyor hisseyi elinde tutuyor bu durum fazla sürmez elbette önümüzdeki hafta hissede seyir fiyat açısından dahada olumlu olacaktır zaten tahtadaki hisse toplayanlarda biliyorlarki bu fiyatlardan pek mal alamıyorlar unutulmaması gereken bir hususta endeksin düştüğü yada yatay gittiği günlerde hisseye ilgi olacaktır burada ÖZBAL hisse yatırımcılarını kutlamak gerekiyor hisse satan pek yok ve sıkı duruyorlar bunun karşılığını önümüzdeki günlerde yada haftalarda kazanç olarak göreceklerdir.
YTD.
onay çıkana kadar alabildigimiz kar diyorlar.önemli olan hangi fiyattan birleşim olacak ve birleştikten sonramı yoksa öncemi fiyatı yukarı çekecekler.tam püh noktası burası arkadaşlar.....yorumu olan varsa yazarsa, BİR BEYİN FIRTINASI YAPALIM.....
O zaman bende aklıma gelen bir şeyi dile getirmek istiyorum. Farzedelim 4 civarı birleşme oldu ve erciyas fiyatı 12-13 civarı bir rakam la borsada işlem görmeye başladı, eğer ilk gün serbest marjda işlem oldu ve fiyat 20 veya 25 civarına çıksa sizce satılırmı yoksa, erciyasın sermaye arttirimini da beklemek dahada mı kazanç lı olur acaba bizim beklentilerimiz dahilinde, erbos tan yaklaşık sermayesi 3 kat daha güçlü bir firma için sermaye arttırımını da beklemek gerekirmi. Şayet bu ilk gün serbest marj uygulanır ise bu onlar için fiyatı dediğim gibi diyelim 25 gibi rakamlara çıkarıp elimizdeki hisseleri almak için bir tuzak olabilir mi. Madem beyin fırtınası mazur görün aklıma geldi yazdım, sizin de görüşlerinizi bekleriz.
Arkadaşlar hesap basit. Erciyes Erbosanin 3 katıysa piyasa degeri yaklasik 330 milyon dolar eder. Bu deger de Brsan aynı seviyedir. Simdi Ozbal in degeri 15 m dolar. 1 ozbal hissesine 0.2943 erciyes verilecekse bu fiyattan erciyesin degeri 50 m dolar yapiyor. 330 nere 50 milyon nere. Yok erciyes erbosan kadar ediyorsa buda 110 m dolar eder. Burdan hesabi cikarin. Isi bilen biri bir mali analiz yapabilir mi ben mi yanılıyorum.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
09.12.2016 Tarihli özel durum açıklamamızda kamuoyuna duyurulan Şirket Birleşmesi Hakkındaki Yönetim Kurulu Kararımız, 12.12.2016 tarihinde farklı şablondan açıklanması suretiyle yeniden açıklanmıştır. 06.01.2017 Tarihli özel durum açıklamamızda, birleşme sürecine dair işlemlere aracılık etmek üzere Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ile Sermaye Piyasası Aracılık Sözleşmesi imzalanmasına Yönetim Kurulumuzca karar verildiği açıklanmış olup , ilgili sözleşmenin imzalandığı bilgisi 11.01.2017 tarihli özel durum açıklamamızda kamuoyu ile paylaşılmıştır. 06.04.2017 Tarihinde ilgili birleşme işlemine onay talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmış, 03/05/2017 tarihinde ise birleşme işlemine gerekli onayların alınmasını ve sürecin tamamlanmasını müteakip, Erciyas Çelik Boru San. A.Ş.'nin Borsa'da işlem görmesine yönelik Borsa İstanbul A.Ş.'ye kotasyon başvurusu dilekçesi iletilmiştir.
Mevcut durumda birleşme sürecine ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, yatırımcılarımızın kararını etkileyecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Herkes beyin fırtınası yapıyor bende fikrimi söyleyim:
1- Hisse birleşme haberi gelmeden fiyat 1,40 civarı idi şimdi 2,80 yani %100 yapmış aslında bakarsanız örnek birleşmelere göre şimdiye kadar %400 yapmış olması lazımdı buda baskıyı doğruluyor
2 - Şimdi siz ERCİYES in patronu olsaydınız ve şirketlerini birleştirecek olsaydınız bunu reklam amaçlı hangi firma üzerinden yapardınız ismi tarih olacak ÖZBAL mı yoksa ERCİYES mi şimdi ÖZBAL tavan tavan gitse herkes ÖZBAL ı aklına kazıyacak ama birleşmeden sonra tavan tavan giderse ve giderek degeri artarsa herkes ERCİYESİ aklına kazıyacak en önemlisi yabancı yatırımcıya hisseyi tanıtmak bunun için ERCİYES olarak piyasada adını duyurmak isteyecektir
3 - Eğer hedefiniz çok büyükse ve bunu birilerine sızdırmışsanız bunlar eski ortaklar ve yancıları tabi o zaman ne yapmak lazım 1 lotu bile dışarıda bırakmamak lazım onun için hisseyi en az 1 yıldır takip eden herkes yapılanları biliyor hisse ilk satışından beri gelen her iyi haber sonunda hisseye talip olmasın diye bilerek satış yaptılar şirket borsaya açılışından bu yana ilk kez kar açıkladı o zaman bile aynı senaryoyu oynadılar birleşme haberi ile atak yaptı yabancılar alım yaptı hemen satış yaptılar
4 - SPK ya gelince ben hiçbir zaman insanın olduğu yerdeki bilgi gizliliğine güvenmedim mutlaka sızma var bunu da son olayda gördük burdada bizim SPEK in ne kadar güçlü oldugunu istediği zaman neler yapabilecegini gördük bunun için bekleyen kazanır ve Tebrik ederim ÖZBAL yatırımcısını çok sabırlı ve çok bilgili bir gruptan oluşmuş maşallah oyuna gelmedi ve gelmeyecegini gösterdi birleşme ile ilk gün serbest marjda %100 ile % 500 gibi rakamlar bana zor görünmüyor satıcı olamadıkça alıcı fiyatı yukarı taşıyacaktır
Birlesmelerde serbest marj mi uygulanıyor.
Arkadaşlar Erciyesi kiyaslarsak BRSAN veya ERBOS hangisine piyasa degerine yakındır. Bunu arastiran varsa bu bilgi fiyatinin ne olacağını bize az cok verecektir
4.10 TL'den işlem görmeye başlamış ve aradan Altı yıl geçmiş !!!
27 Temmuz 2011 Tarihli finanstrend.com haberi
Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş.´nin Borsada halka arzı tamamlanan 7 milyon lira nominal değerli payları, 4,10 TL baz fiyat ve ´´OZBAL´´ kodu ile 28 Temmuz Perşembe gününden itibaren İMKB Ulusal Pazar´da işlem görmeye başlayacak.
İMKB Yönetim Kurulu´nun kararına ilişkin olarak kamuyu Aydınlatma Platformu´nda (KAP) yayımlanan duyuruda, Özbal Çelik Boru´nun 20 milyon 540 bin lira olan sermayesini temsil eden payların Genel Yönetmelik´in 44´üncü ve İMKB Kotasyon Yönetmeliği´nin 13´üncü maddesi uyarınca Borsa kotuna alınmasına ve 20 Temmuz 2011 tarihinde Borsa Birincil Piyasa´da halka arzı tamamlanan 7 milyon lira nominal değerli B grubu hamiline yazılı payların, 1 TL nominal değerli beher pay için 4,10 TL baz fiyat ve ´´OZBAL´´ kodu ile 28 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, İMKB Ulusal Pazarı´nda işlem görmeye başlamasına karar verildiği kaydedildi.