İyi geceler keyifli paylaşımlar mesaide olanlara benim gibi kolay gelsin
İyi geceler keyifli paylaşımlar mesaide olanlara benim gibi kolay gelsin
Portföy çeşitlendirmesi iyi geldi kar zarar açısından. Konuşmak için erkenama Piyasanın kararsız kaldığı zamanlarda sadece endeksten büyük zarar olunca diger hisselerdeki karlar zararı yumşatıyor.
Birde piyasa trende girdimi topyekün hepsi birden şaha kalkıyor.
Aynı endeks ve hissede hızlı, orta, yavaş sistemler çalıştırmakta iyi oluyor.
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstat merhaba, aşağıdaki getiriye bakabilir misin, uzun vade için kullanılabilir gözüküyor mu, fikrini almak isterim,
teşekkürler,
https://i.hizliresim.com/VQkD0v.jpg
https://i.hizliresim.com/WXND7Q.jpg
kullanılabilir güzel görünüyorlar. Mantık lot biriktirmek gibi olursa daha uygun olacaktır.
Örnegin. 10,000 TL %25 3 lotla başladın diyelim.
Her ay 1000 TL hesabına at 3 tane 1000 atınca 1 lot arttır.
ancak bu artışları kz eğrisi belirlibir noktada geri çekilince yap.
Toplam sermayenin %25'ini kullanarak bu şekilde gidebilirsin.
2. yöntem
Paran büyükse Yada büyük para bağlayacaksan.
100,000 TL koydun 25 Lot verdin trade ediyor.
100,000 TL nin üzerine ay sonunda çıkmışsa çıkan rakamı çekeceksin. harcayacaksın veya ne yapacaksan işte.
100,000 TL nin altında kaldıgı sürece para çekemezsin. üzerinde ise ay sonunda kala rakamı çekeceksın
Örnegın ilk ay 95 oldu çekemezsin.
sonrakı ay 100 oldu çekemezsin.
sonrakı ay 110 oldu 10 çekeceksin.
100 lee devam.
yılda %50 üretiyor görünüşe göre Ortalama aylık 1,250 puan
100 K paranın 25 lotunu bağlarsan 25*125 = 3125 TL eder.
Aylık ortalama 3125 TL para çekersin. Ortalama dedim dikkatini çekerim 6 ay hiçbirşey üretmeyip 6*3125 =18,750 TL yi 7. ay üretebilir. AMa öyle veya böyle istatistiklere göre aylık ORTALAMA 3125 TL para glemesi lazım.
Üstat kalemine sağlık, çok teşekkürler.
Lot biriktirmek benim gibi acemi için daha mantıklı duruyor :)
Kaymaları çıkartınca görüntü aşağıdaki gibi şiir tadında oluyor. Keşke öyle bir grafik yakalayabilsem.
https://i.hizliresim.com/Z585W3.jpg
Erhan hocam iyi akşamlar. Geçen günlerde de yazdım gözden kaçmış olabilir, hisse için eski tarihli data bende rica etmiştim. Hepsine gerek yok ama en azından 1 veya 2 tane gönderebilme şansınız olurmu.
tamer_unal22@hotmail.com
Ben maille göndermiştim gelmedimi
eregl halkb garan thyao spot 5 dakıkalık
Vipx030 5 lik ve 1 likte içinde data sorana bu adresı verirsiniz.
Bende başka data yok bunların haricinde eksiksiz datanız varsa alıp arşivlerim.
https://drive.google.com/file/d/1lQc...ew?usp=sharing
Erhan hocam özelden bir mesaj gönderdim, vaktin olduğunda incelersen ve fikrini paylaşırsan memnun olurum,
teşekkürler
Atakan hocam mail geldi ama içerik boş. Sizede yazdım geri cevap olarak hatta görmemiş olabilirsiniz. Yinede çok teşekkürederim.
Erhan hocam sağolun zahmet oldu. Çok teşekkürederim.
Bende bir sistem yaptım fena çalışmıyor...
Ne temelli olduğunun bir önemi yok..
Ancak şu GAP olayını asamiyoum ..
Yardımlarınızı bekliyorum..
GAP lı açıldığında en tepede. Al sinyali veriyor.. ayrıca sadece sistem gapta bozuluyor diğer verdiği kararlar doğru...
Nasıl aşabilirim bunu .. yardım lütfen
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gap'te bozuluyor ne demek tam anlayamadım.
Bu bir matematik değil mi matematikte 2+2=4 tür. Bozulup 2+2=5 diyemez.
İlk açılış barına göre hareket eden bir matematik varsa o zaman kurgunuzun açığıdır bu.
daha fazla detay lazım bir foto atın mesela bozuk olduğunu gösterir birde normal foto atın karşılaştıralım hayal edemiyorum.
Tamam hocam...MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba bactestte sermaye ve risk edilcek miktari hangi oranda yazmayalim ki sonuclar mantikli olsun. Tradigngviewdeki kodu matrikte yazabilirmiyiz?
Buradaki hesabımı hisse senetlerinde kullanmaya karar verdim.
Sanaldan aldıgım odas 3 ayda %100 ü geçti bedellisiyle beraber.
Daha önceden de zaten bu tarz hisseleri bilancoya göre cıkartabiliyordum.
Şimdi gerçek hesap üzerinde yapacagım aynı şeyleri.
Bakalım nasıl gidecek.
Resmini de paylaşayım gerçek hesap
https://i.hizliresim.com/M1z3Z2.jpg
Geçen yılki gibi robot işlem sonuçları paylaşacak mısınız, açıkçası o çok yol gösterici oldu.
Ama hisse de olabilir.
Bu arada ben de her ay belirli tutarlarda azar azar hisse toplamaya başladım. Satış olmayacak sadece topluyorum gelecek için, belki de çocuğa kalsın diye. (her ay 7 - 8 bin TL alacağım, henüz ikinci aydayım)
Bu arada üstat, önerdiğiniz kitabı aldım ve okumaya başladım. Okudukça sizi daha iyi anlar oluyorum.
Ne kadar risk o kadar köfte :)
Yüksek kaldıraçsız bir çözüm gözükmüyor.
İyi bir sistemin olsa dahi bunu göze alamıyorsan kazançlar çok kısır kalıyor.
Belki lot biriktirme şeklinde bir uygulama nispeten sınırlı bir risk ile makul bir kazanç sağlayabilir gözüküyor.
Paylaşımlarınızı, yazılarınızı merakla bekliyorum.
Erhan hissede Aselsan, Odas, Tkfen Sise, Arcelikte robot kurdum 15 gündür çalışıyor.
Portföyü bu 5 hisseye bölüştürüp alım satım yapıyor. Fakat bazı zamanlar 5 robottan 2-3 tanesi sata geçiyor portföy boşta bekliyor.
Bende buna çare olarak robot sayısını artırma kararı aldım. 5 hissenin yanına 10 robot daha ekleyeceğim. 10 robottan 3-4 tanesi alda oldugu zaman boştaki portföyü kullanacak. Bütün robotların hepsinin büyüklüğü hepsi alda olduğu zaman portföyün 3-4 katı büyüklükte olacak.
Portföyün büyüklüğünde robot çalışırsa diğer robotlar ala geçip emir gönderse bile portföy yetersiz uyarısı verip emri gerçekleştirmeyecek.
Hisse için çok çeşitli strateji düşündüm en iyisinin , mantıklısının bu olduguna karar verdim.
- Portföyün 5 katı kadar gün içi kredi limiti ile alım satım yapayım , gün sonu kapayım diye düşündüm.
- Vioptaki gibi açığa satış yapan , gün sonu kapatan hisse robotu düşündüm
sonra bunlardan vaz geçtim.
Kendime hedef olarak eskilerde yatas, banvit, sasa , aselsan gibi müthiş yükselişler yapan hisseleri bulup onları 1 sene boyunca sürekli trade edecek robotlar yapmak istiyorum. Mesele böyle flash hisseleri bulmakta.
2019 10 ayda başlayan yükselişte belirli hisselere robot bağlasaydık kesin %100 kar yapardı.
Hacim taraması yaparak kısa vadeli iyi performans gösteren hisseleri tespit edip hızlıca optimize ederek robotu bağlama niyetim var.
Doğuş kelebek, Tüpraş hedefimde şu sıralar.
Robot sinyallerini paylasmiyorum artik.
İlerde belki tekrar bakariz.
Buradaki portfoyu hissede degerlendirecegim.
Hisse robotlari icin bence temel analizle yukari gidecek hisseler belirlenip o hisselere nisbeten yavas al sat veren algolar kurulabilir.
Rasgele hisseye para baglamak zarar ettirir bence.
Mesela ben 12.11.2019 bilancosunda odas belirledim bedelliyle beraber kar 3 ayda yuzde 100 u gecti. Hic al sat yok.
Yani hisse tarafinda kendi acimdan robota ihtiyac bile yok ancak guvenlik acisinda az islemli bir sistem kurgulanabilir.
Erhan geçen gün başına gelen tekrar etmesin diye şunu robotuna ilave et
1000 ile 10000 arası yapabilirsin kaç saniye bekletmek istersen
PHP Code:
Sistem.EmirGonder();
System.Threading.Thread.Sleep(1000);
bunu ilk dinlediğimde yarılmıştım erhan. sistemcilere görede versiyon yapmak lazım :)
https://youtu.be/C7i-ZD-poGk
Bu hafta sonu Borfin'in algoritma eğitimine gelen var mı? Daha önce giden olduysa tecrübesini paylaşabilir mi?
Teşekkürler, bol kazançlar...
https://i.hizliresim.com/zyvGq9.jpg
Vadeyi uzatır, riski azaltırsak böyle güzel getiri eğrisi oluşuyor, ancak getiri azalıyor.
Yok vadeyi kısaltıp riski artırırsak o zaman grafik çok daha inişli çıkışlı dalgalı oluyor, ancak getiri yüksek oluyor.
En iyisi vadeyi uzatıp riski azaltmak getiriyi de yüksek kaldıraçla artırmak.
Erhan hocam yanlış mı düşünüyorum.
Erhan dikkatimi çeken birşey sormak istiyorum. Sistemini yaparken 5 dk grafikleri kullandığını sanıyorum. Sistemin robota bağlıyken birim grafikte işle yapıyor zannedersem. Yoksa yanlışmı biliyorum .
Sistemi hangi periyoda göre oluşturmuşsak o periyodda çalıştırmak gerekli degilmi.
Bu konuda atladığım bir şeymi var acaba.
5 dakıkalık barlarda çalışıp anlık emir gönderiyor.
1000 Puanlık bir bar düşün 5 dakıkalık ben o barın Ortasında emir gönderiyorum ve sınyalım oraya yerleştiriyor kapanışın oldugu yere değil.
Böylece dolaylı yoldan bırım bardan emır gondermıs oluyorum.
5 dk Barın kapanışı en tepede olmasına rağmen Sinyal seviyesi barın ortasında yani ben emri o anda o 5 dakıkanın atıyorum 2. dakıkasın da gönderiyorum.
Bar oluşurken emir gönderiyorum.
Nasıl ki senin sistem bar hareket ederken AL yanıyor ancak barın kapanışla kesinleşmesini bekiyor.
O sınyal ilk yandıgı an benımkı emri gönderiyor kapanısı bekleyıp kesinleştireyim demiyor.
Ya geri düşerse diyeceksin sinyal kaybolmuyor bende bır kere yandıysa bır daha sonmez.
https://i.hizliresim.com/agqXy5.png
Erham sen her şeyi milimetrik hesaplayıp işleme koyan birisisin. Böyle anlık emir üreten sistemlerin backtestleri yapılıp , performans tablosu görülebiliyormu.
THE BİG SHORT MU DERSINIZ
https://i.hizliresim.com/agB2ZR.png
tebrik ederim dostum. Ben manuel shortta idim ama çok yukarılardan yeter deyip kapattım, sistemsiz trade in zorlukları.
Erhan ben kendi bilgisayarımda ideal veya matrix üzerinde koşmayacak, kendi hesabını kitabını yapıp sadece neticede al sat emrini terminale gönderecek bir system tasarlamak istiyorum senin sitemlerin bu şekilde mi yoksa terminalin içine mi yazıyorsun kodu? Çok acemiyim (kod konusunda değil ama system konusunda) nereden başlamamı önerirsin?
C sarp kodlamasinda iyiyim diyorsan.
Gorusebiliriz.
Benim sistem.ideale entegre idealde veri cekiyor programda hesap kitap yapiyor tekrar ideale yolluyor.
Tamamen bagimsiz bir program yaptirmak cok yuksek maliyetli
Oncelikle bistten veri alman lazim belki aylik 10 bin tl
O verileri alacan da isleyecen sonra birde kurumunla anlasip emir yollayacan kurum sana erisim yetkisi verecek mi ? Bir suru proseduru var guvenlik acisindan kurum sana hangi gereceyle erisim acacak sikintili.
firsatlar havada ucusuyor. Kafayi kaldirip gorebilmek ve biraz zahmet edip ucan firsatlari ziplayip yakalamak gerekiyor.
Altin oyle viop ta oyle su sisteme gore short bassan 15 bin puan garanti cepte.
Ben server 2 de burada bahsettigim sistemdeyim
8 ay once burada duyurarak baslamistim. 4 e katladim parayi
Extra param olsa viop short ve altinda yapardim.
Ama gerekte yok sistem zaten cok iyi gidiyor