İlgi zayıf.
Pek uğrayanı yok. Müdavim 2-3 kişi.
Bu tekniğe bu hareketlere ilginin düşüklüğü enteresan.
Printable View
İlgi zayıf.
Pek uğrayanı yok. Müdavim 2-3 kişi.
Bu tekniğe bu hareketlere ilginin düşüklüğü enteresan.
Böle olması iyidir.
Devletin anlaşma yaptığı ve Aselsanın içinde olduğu projede her zaman Devlet yardımcı ve şirkete destek olur.Buda ekonomik olarak şirketi rahatlatacaktır çünkü proje önemli.
Şirket için korkutan parasaldı zaten parasal sorun olmasa kimse bu fiyata bu şirketi bulamaz.
Mucit bir yorum yap hele şimdi kur aşağı geliyor ne yazacak zarar kurdan söylermisin? 4 işleme göre hesap yapıp hemen söylede üstad diyelim alkış yapalım. 2.5dan ralli yapmış kağıt birilerinin sayesinde insanlar korkup ne alabildi ne tutabildi.. yaazık.. ytd
Bu şirket Zarar açıklasa ne olur hiç kâr açıklarsa kadayıf.
610bin lot çiti alımı
Hayat belirtisi yok
Solo 19 milyon zarar etmiş, konsolide de ilk çeyrek % 10 dan fazla artan euro kurundan dolayı daha feci zarar edeceği kesin. Geçen sene 12 ayda ettiği zararın %50 fazlasını sadece ilk çeyrekte solo da etmiş. Bu şirketin gözaltı pazarına alınması gerek. Bildiğin gümlüyor. 3 ayda 4.7 milyon yönetim gideri yazmış!!! şaka gibi. Onca teslimat onca üretim vs diyorlar ama sonuçlar berbat. Dikkatli olun.
19.000.000 öyle böyle çevrilebilecek bir zarar değil. Maalesef tablo incelendiğinde yüksek borçluluğun etkisi açıkça görülüyor. Bir de yönetim giderleri daha önceki çeyrekten beri artarak devam etmiş. Mali tablosu bu şekildeki bir şirketin halka hisse diye borcunu parayla satmasına SPK engel olmalıdır. Zarar bekleniyordu ama bu kadarı gerçekten kötü. Çok kötü. Şirketin yaşaması için daha fazla borç alması lazım ki bu nereye kadar devam edebilir. Yatırımcı arkadaşlara Geçmiş Olsun diyorum.
zırhlı araç yapımında %50 kar marjı il güzel bir ilk ceyrek lakin finasman giderleri karı oldugu gibi hupppletmiş ve -18m zarar yazmıs. bir bedelli daha yakısır.
Zarar yazacağı netti şaşıran yoktur. Beni şaşırtan kar marjı yüksek çıkmış o ilginç... ytd
Bu hissede her daim yüksek olan tek şey zarar ve zararın niteliği. 5 milyon 3 ay da yönetim gideri yazmak için ya şerro olmak lazım ya da hırsız. Bu patron görünen o ki her ikisi birden. Geriye doğru biraz yazdıklarınıza baktımda sizde hiç tekin biri gibi durmuyorsunuz!
Bu dutluk kıymetlenir para olsa da bostan yeri kapatsak
MI MAX 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamın çok güzel villası varmış herkes peşinde satışa ikna edemiyormuş neyse gel zaman git zaman evin bahçesine üç beş kedi köpek salmışlar boğuşma hır gür derken ev sahibi rahatsız olmuş huzuru kaçmış adam emlakçısına kim istiyorsa ver kurtulayım... herkese bol şans
Bayım bizim gibilere laf etmişsin, akabinde 10 yıldır bu ucubede olduğunu söylemiş ve devamında sizler bu kafayla para kazanamazsınız demişsiniz.
O halde şu soruyu sormayı da bizim gibilere farz kılmışsınız;
10 yıllık faiz maliyeti+ enflasyon+hissenin performansı denklemi ile ne kazandığınızı biz cahillere anlatırsanız biz de sesimizi keser hayırlı traşlar der köşemize çekiliriz.:)
???
“Sepet” son kuruşuma kadar borsaya yatırım yapmıyorum. Mesela 2den 14 e giderken izlemedim kağıtı. Gidip 14 de 100 olur diye atlamadımda bedelli yaptığında şanstır dedim mesela tek kağıtta hiç bir zaman olmadım. İhtiyacım olmayan parayla yaatırım yaptım. Panik yapmadım. Aç gözlü olmadım. Hata yaptıysam kendimde aradım suçu dersler çıkarttım. Sağa sola sövmenin bana birşey kazandırmayacağını bildiğim için enerjimi saçmalamaya değilde okumaya öğrenmeye ayırdım. Yeterli mi? Sen bunların hiç birisini yapmamıştır eminim. Ytd
İhracat kaynaklı gelirlerin dolarla, yüksek borçluluğun ise Euro cinsinden olmasından sebep paritenin açılması olumsuz olarak görülüyor. Ara malların da dolarla alınması yüksek kurda risk yaratıyor. Bunun yanında ASELSAN ile yapılan anlaşmanın şirketi kurtarabileceği yönünde beklentinin oluşması Olumlu taraf. Şu süreçte (corona)geri alım gibi enstrümanları kullanma yoluna gitmemesi ileriye dönük konjektürel olumsuzluklara karşı mukavemetsiz olduğunu göstererek yatırımcı güvenini zedeledi.
İşim senin gibilerle uğraşmak, yani var işim. Mekanın sahibi olarak görüyorsun bakıyorum da kendini. Hatır için birileri adına yazdığını daha güzel itiraf edemezdin bayım. Bu saatten sonra buradan ayrılmam, ne yazarsan geçmişi önüne sererim. Her yazdığın kayıtlı neyse ki, kaçacak yerinde yok :)
Domates satanlar tavan oluyor tankçı patinaj yapıyor hiç yakışmadı..
Geldi üstadların ustadı eküri tamam
Favok super mi ?
Uyari: Bu yazacaklarim yalnizca 4 islem icerir ve matematik bilen herkes bu sonuclara elbette ulasabilir. Fakat algi ile yorumun pozitif veya negatif olarak lanse edilmesi ise tecrube gerektirir :)
2017-12 : 62m faaliyet kari, 177m ciro (%35)
2018-12 : 79m f., 270m ciro (%29)
2019-12 : 79m f., 278m ciro (%28)
2020-3 (gecici vergi b.) : 25m f., 74m ciro (%33)
Bu gozler %57 brut karlar gordu bu kagitta (bu donem %44). Her donem ayri bahane, ayri umutlar pompalaniyor ama sonuc hep ayni. Koskoca bir zarar. Kar acikladigi senelerde de %5 i gecmesinin pek mumkunati yok :). Boyle her sene husran sonuclarla yatirimci kagidi degil bir cok bist kagidi gibi yalnizca vur kac kagidi olur.
Savunani da anca bunun gibi parali askerleri olur :).
Ytd
Aslında yorumdaşların hepsi şirkete olan güvensizliği anlatıyor. İsterse beş tavan yapsın. Üç günde zınk diye dibi boyluyorsa o kağıtta hep masa kazanıyor. Bize yansıtılan rakamlar patronun görmemizi istediği rakamlar. Bu rakamlar üzerinden tartışmaya gerek yok. Herkesin fikri değerlidir.
Birde şu fikre katılıyorum. Yüz sene de geçse eğer trader değilse bu kağıt yatırımcısına kazandırmayacak. Algıyla çok iyi oynuyorlar. Ne zaman hangi haberi göndereceklerini hesaplıyorlar. Bu kağıdı bmeks kağıdına çok benzetiyorum. Onun da sonu ortada. Be zaman can çekişse bir haber... resmî kurumlarla yapılan anlaşmalar... yurtdışı ortak alacak spekülasyonları... falan filan. Sonuç olarak dediğim gibi kağıdı tanımayan yem oluyor. Tanıyan da güven duymuyor.
Bulaştık bir kere satamıyoruz zarar çok mecburen buradayız....