Türkiye deki en büyük lobinin taksici lobisi olduğu bir kez daha kanıtlandı.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...or-ha-40858610
Printable View
Türkiye deki en büyük lobinin taksici lobisi olduğu bir kez daha kanıtlandı.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...or-ha-40858610
Böyle zamlar devam ederse baz etkisi de kaybolunca 20 li 30 lu enf. Ler gelir herkes muradına erer. Borsa için enf. Kötü değil bence bu arada.
Ev almak amacıyla 2013 yılında başladığım bu başlıkta 6 yılda ev sahibi olamadik ama herhalde 3 4 ev paramız oldu borsa sayesinde, işin komiği borsa filan da artmadı bu süreçte 2013 Mayıs ayında 5 dolar, 93.000 olan endeks bugün 103.000, 1.8 dolar. Sürekli bist te değildim altın ve çok az mevduat ile beraber götürdüm biraz da şanslı idim elbette ama kendime de haksızlık etmeyeyim zararda bile sakin kaldım hiç stoploss yapmadım panik yapmadım ve genelde doğru hisselerde idim. Bunları niye anlatıyorum? Buraya biraz borçlu hissediyorum. Varmak istediğim bir notla var o da şu:
Bunları tüik ile devletle siyasetle muhalefetle onunla bununla kavga ederek yapmadım. Onlar her ne iseler onları olduğu gibi kabul ettim çünkü değiştirecek gücüm yok, ben değiştirme gücüm olan karar yeteneğim olan şeylere odaklandım. Mesela a değil b şirketini almak benim elindeydi o nedenle çok iyi analiz yapmaya çalıştım. Mesela enf. Rakamı yalan olduğunu düşünürsem doğrusuna göre işlem yapmak da benim gücüm dahilinde önce doğrusu ne ise oturur önce enf. Kaç olduğunu hesaplar sonra da ona göre poz. Alırım. Malesef çok sık gördüğüm hata insanların siyasi görüş ve düşüncelerine göre herhangi bir rasyonel temeli olmayan poz almaları. Aldığın nefes bile poz dur bu ülkede yaşamak mesela poz dur tl tutmak poz dur ev almak poz dur almamak poz dur dolar tutmak poz dur... her seçiş bir vazgeçiştir. Bu ülkede yaşamak da bu foruma yazmak da poz dur. Eskiden ben de sizin gibiydim konuşur dururdum sonra fark ettim ki konuşmakla insanın eline hiç bir şey geçmiyor. Çok konuşan arkadaşlar yurt dışına gittiler şimdi sınıf düştük burası düşündüğümüz gibi değil diyorlar bazıları da çok çok memnun oralardan bu da poz dur. Özetle bence enflasyon rakamı doğru baktım inceledim kafama yattı geçen yıl eylül ayına göre bu eylül sonunda fiyatlar %10 artmıştır evet. Bu bundan sonra daha az veya çok artacağı anlamına gelmez. Sadece bu rakamla bu ay rahatlıkla işlem yapabilirim ve yapacağım aksini düşünen de aksi ile yapsın. Siyâset mesela konuşsam gider bir partiye üye olurum hangisi olursa çünkü konuşmanın bir anlamı yok üye ol katkı sağla partine bu da bir poz dur. Umarım okuyup faydalanan olur saygılarımla.
Hesap yöntemi sürekli değişiyor. Mesela, en çok zam gören ürün gruplarının sepet içindeki payı azalıyor. Detaylı inceleme için hazinenin sitesine bakın. Yıllar itibariyle alkol ve tütünün payı nerden nereye gelmiş bakabilirsiniz. Peynir olmuş 40 TL. Geçen sene 25 TL idi.
Bugün ev bakmaya gittim yine .
1500 TL kiraya verilebilir 230 bin TL istiyor .
Ama evin dış cephesinde bazı çatlaklar var pek içime sinmedi .
Bunu nasıl kontrol ettirebilirim acaba bilen var mı .
Birşey çıkmazsa düşünüyorum da ama çürük bina ise de aklımı çeliyor
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
yazdıklarınızın hiçbir inandırıcılığı yok. enflasyon son bir yılda nasl yüzde 10 artar? memura düşük maaş vermek için ve faizi düşürüp konut sektörüne bir hareket getirebilmek için yapılan operasyon resmen. nereyi tutsak dökülüyor bu siyaset yapmak değil. çocuğunuz var mı bilmiyorum eskiden bizim zamanımızda böylemiydi. fakirin çocuğu çalışkansa bir yerlere gelebiliyordu çalışıp sınav kazanıp. şimdi iyi okulları da eğitimin önemini de bitirdiler. üç kuruş biriktirsen ev alsan kiraya versen verdiğin adama güvenemiyorsun. ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor diğer yarısının evi var. ayrıca kira artış oranını da tüfe ile sınırladılar gerçek enflasyon kadar artış bile yapamıyorsun. borsadan 3-4 ev parası kazandım demişsiniz. altını doldurun biz de anlayalım hangi kağıtlarla kazanmışsınız. spekülatif üç beş kağıdı duymuş denk gelmiş olabilirsiniz. türkiyede adam gibi şirket mi var yatırım yapılacak. hepsini toplasan bir netflix etmiyor bırak google apple mcdonalds ı. o yüzden buradan ahlam kesmek kolay. insanlar yazıyor ya da yazmıyor takip ediyor bu mecraları neden üç kuruş tasarrufumu geleceğim çocuklarım için iyi bir yatırımla değerlendiriyim diyerek. lütfen gerçekçi olsun herkes.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben yazdım inanıp inanmamak size kalmış elbette. Vakit ayırdım yazdım inansanız sevinirdim burası yeri değil hangi kağıtları alıp taşıdığın sattığım yıllar içinde hep ilgili yerlere yazdım alırken satarken de yazdım ki kendime not olsun diye. Özelden mesajla da anlatabilirim çok karışık değil zaten.
Esas noktayı kaçırmışsınız hala yapmayın dediğim şeyi yapıyorsunuz. Eğitim sistemi rezalet diyelim ki bence de öyle. Sizin de çocuğunuz var e var benim de. Eğitim sistemini düzeltme seçeneğimiz var mı? Elimizden geliyor mu? Malesef benim gelmiyor. Alternatiflere bakıyorum iyi bir özel okul iyi bir devlet okulu veya çocuğu alıp yurtdışına gitmek. Malesef seçeneklerim bunlar. Ben istemez miydin bizleri yetiştiren anadolu liseleri fen liseleri olsun ama yok malesef ah vah etmenin faydası yok şu dakikadan sonra. Umarım açık olmuştur.
Doğru diyorsunuz sadece abd para basacağım demesi ve petrol düşüşü ve geçen yıl Eylül ayının zaten rezil bir ay olması sebepleri ile düşük geldi artarak yükselecektir. Petrol de de açıkçası skandal bekliyorum elektrikli araçların dünyayı kimyasal çöplüğe çevirmek dışında nasıl bir çevreciliği var anlamış değilim bir yerde farkedilecek ve petrol sert yukarı patlayacak gibi geliyor. O zaman görün yalnız ve güzel Türkiyemi...
hükümetimiz hepimizi yine kucaklamış şükürler olsun..
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/bogaz...?_ref=infinite
"KGM'den yapılan yazılı açıklamada, kontrollü otoyol ve Boğaz köprülerinin hizmet ömürlerinin uzatılması amacıyla bakım onarımlarının düzenli olarak yapılabilmesi için, her yıl Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre düzenlenmesi gereken geçiş ücretlerinin, geçen yıl yüzde 33,64 olan enflasyona rağmen 21 aydır artırılmadığı belirtildi."
adamları gol demiş..
neyse bir ev sahibi olarak önümüzdeki zam döneminde bende sanırım artık üzerime düşen güncellemeyi yapacağım gözüküyor, zira onların baz etkisi var piyasanında kelebek etkisi var ve çevredeki yeni kiralık evlerle makas fazla açılmaya başladı..
neyi hedeflenen enflasyona göre yapmışlar ki onu yapsınlar usta..
fakirleşiyoruz hızlıca olan bu.. bu ay 8 açıklarlar yıllığı.. napak inanakmı..
e nolucak..herkes koruma iç güdüsüne sokuyorlar ve bu her geçen zaman artacak.. biraz birikmiş talepler alınır(ev, araba vs) sonra gene durgunluk.. varmı bunun sonu...
mesela kim yatırım amaçlı ev alır ki bu ortamda.. niye alsın, dertsiz başına..
girdaptayız.. çıkamıyoruz...
eleştirsek de bir yere gelemiyoruz, kabul edip devam edelim, tamam doğru başka çaremiz yok bu ülkede yaşıyoruz ama aynı fikir ve emellere sahip olduğunu düşündüğümüz insanların olduğu şu ortamda insanlar gerçeklerle bize gerçek gibi yutturulmaya çalışılan şeyleri ayırt edebilmek istiyor. zaten basın tamamen o tarafa ya da bu tarafa bi yana yanlamış gidiyor. aklı fikri vicdanı olan insanlar olarak şunu tartışmamız lazım. evet enflasyon bu rakamların kesin üzerinde, orta gelirli olarak da ciddi bir fakirleşme yaşıyoruz bunu yavaş yavaş herkes anlıkr anlayacak. ne yapmamız lazım. insanların tek çıkış yolu dolar altın almak oldu. çünkü varlığını korumanın başka çaresi yok. öyle de yapsan yetmiyor vergilerle kenara koyabileceğin üç beş kuruşu da eritiyor düzen. ne yapalım vergi de mi vermeyelim diyoruz, e haciz çıkıyor.
https://www.haberturk.com/son-dakika...528600-ekonomi
YHT vs. alayına gelmiş...tek kalemde yüzde 20'den aşağı zam yapan kurum yok..
https://eksisozluk.com/turkiyedeki-p...3320?a=popular
burada da millet yeterince içini dökmüş..
powerpoint grafikleriyle, hedef hayallerlle bizim geçim şartlarımız iyilleşmiyor..
Satılmaz mı o fiyata ve kiraya...
Satılabilir ama deprem sonrası 100 bin tl inmesi ve dış cephede birçok çatlak olmasaydı bende düşünebilirdim
Deprem oldu fiyatı artır, dolar çıktı fiyatı artır, zam geldi fiyatı artır. Sonra çık satama. Boyuna artır. Olan hep fakire fukaraya olur zaten
suriyeye giriş olmadan önce 5,70 civarıydı dolar şimdi oldu 5,86.
Kredi alabilecek kişi sayısı kaçtır ödeme gücü olan veya almak istediklerinde sicili düzgün olan, bankanın kredi verebileceği ?
boş verin herkes her şeyi görüyor ama FED yeni bir posta QE yapar da dans başlar mı diye şanslarını zorluyorlar.
borç dediğin şey kredi ile değil gelir ile ödenir, kredi ile borcun ödenebilmesi için ultra yüksek tüketici güveni veya ciddi kar marjı olan işler olması lazım ki ikisinin de kırıntısı bu ülkede yok.
insanların gelir ve tasarrufunun 2020 içinde 2019 dan daha yüksek olması için bir sebep var mı, zerre miktarı yok.
maaşlar sanal enflasyon kadar artarken fiyatlar en az iki katı artacak.
SPK, ünlü GYO şirketine hem ceza kesti, hem de şart koştu!
Sermaye Piyasası Kurulu, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda yapılan sermaye artırımına ilişkin karar aldı. Şirketin yöneticilerine ceza kesilirken usulsüz bulunan satışa ilişkin de bir dizi karar alındı.
54 BAĞIMSIZ BÖLÜM 30 KASIM'A KADAR SATILACAK
Bununla birlikte cezaya sebep olan gayrimenkul alımlarına ilişkin de SPK kararını açıkladı.
Alınan karara göre, Özderici GYO tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur Özderici ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Özderici`den satın alınan Nuvo Dragos Projesi`nde yer alan toplam 54 adet bağımsız bölümün 30 Kasım 2019 tarihine kadar satılması hükmü koşuldu.
Satışın yapılamaması durumunda Özderici GYO`nun yaptığı ödemenin yasal faiziyle Ali Uğur Özderici ve Ahmet Özderici`den alınması kararlaştırıldı.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...t-kostu/226152
Bu betoncu asalakların YATACAK yerleri yok, yaratıklar yıllarca BETON BEYİNLERE ucube betonlarını YATIRIM diye milyon liralara dayadıkları yetmiyormuş gibi beton beyinlerde artık mangır kalmayınca bu sefer betonlarını HALKA açık şirketlerine hileli satarak yatırımcılarını düdüklemek istemişler. Allahtan SPK bu sefer görevini NASIL OLMUŞSA ! yapmış HIRSIZI yakalayıp cezasını kesmiş.
Buradan çıkarılacak kıssadan hisse nedir ? Hani MARKALI projelerde satış oluyor diye YALAKA beton tayfası yandaş basında haber yapıyor du ve ileri zekalı beton beyinlerde bu haberleri gerçek sanıyordu ya şimdi o satışların nasıl olduğu TAKKE DÜŞÜP KEL GÖRÜNÜNCE ortaya çıkmış oldu.
Yüksek bedelli emlakta vergi artışı çalışması varmış...
Ama yüksek bedel ne kadar o denmemiş...
Bu kredi oranı yalanları gerçekten beni gıcık etmeye başladı. Ziraatbankasının ev kredi çekenlerden istediği herşeyi baştan sona yazmak istiyorum. Bes, 2 adet otomatik ödeme, Dask, Konut Sigortası, Eşya sigortası, Kredi Kartı, Kredi kartına bağlı bir ek kart, 1800tl Ekspertiz ücreti, Krediye göre oransal kredi masrafı, Kredili Mevduat Hesabı. Bunlar nedir arkadaş pes doğrusu. Ayrıca emlakcımın dediğine göre geçen hafta 3 kişiyle anlaşmış, 3 kişiye de kredi çıkmamış. Bu şartları yerine getiren ve aynı bankadan maaş alan devlet memurları krediye kısmen daha kolay ulaşırken diğer kişilere Allah kolaylık versin.
Çapraz satış diyorlar buna...Bankacılığın şanındandır :he: Adama ilave herşeyi satarlar/isterler...
Bende zamanı geldiğinde 0.99 ile kredi çekeyim diyordum ama ziraat in istediği o şeyler nedir ya. Diğerleri de öyle ise kredi almak imkansız
Bunlar nafile çabalar. Bu tür vergi artışları sermayeyi ülkeden kaçırır. Varlıklı kesim sıradan vatandaş gibi bu ülkeye ayaklarından zincirli değil. Kendisine en çok imkanı taşıyan ülkeye gider, mobilitesi yüksektir. Bir çok ülke bu tür insanları paraları ile birlikte kendine çekmeye çalışıyor. Üstelikte sokakları 40 tane farklı ülkeden gelme mülteciler ile dolu değil.
Kısacası bu hareketler hükümetin çaresizliğinin ulaştığı boyutları göstermektedir.
Arkadaşlar ,
suriyede güvenli bölge oluşturup turkiyedeki suriyelileri ora gönderseler ev ve kira fiyatlarında düşüş olmaz mı?
Arkadaşlar. Bugün Vakıfbank'ta işim vardı. Konut kredisi ile ilgili bilgi alayım dedim. Kredi çekilirken 7-8 bin masraf çıkar dedi. Doğru mudur? Bilgisi olan var mı?
Ev alırken 7-8 bin lira daha pazarlık yapacaksınız demekki...Daha aşağısı için...
Benim merak ettiğim husus,
TR den ev alan suriyeliler güvenli bölgeye zorlanırsa bu evleri ne yapacaklar.
a) satarlarmi
b) kirayami verirler
c) içinden cikmayip oturmaya devam mi edecekler.
Bu hareket konut fiyatlarını etkileyebilir.
Ekonomi kanalında inşaatçılar derneği başkanı konuşuyor. " mal mi? Can mi?" Evet böyle bir konuşma bu ülkede akıl sağlığımızı koru Allahım. Parası olan zaten iyisini alacak. Inanın bu tipleri nerde buluyorlar?????
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı kişi önümüzdeki bir yıl içinde konut fiyatlarının %70 artacağını söylüyor. Haklı adam, enflasyon %90 ları görürse fiyatlar da %70 artar.