Bankayla temasi olan bi abimiz bi yoklama yapabilirse cok memnun oluruz. . Bu yenileme nedir nasil yapilirdi bu sene niye yapmadilar
Printable View
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b1bcf201e9.jpg
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn Eğinli arkadaşım..
Bu yazıyı perşembe günü ilk yazdığında hemen gruptan arkadaşlara attım.Sn fabrikatör olması lazım cevap yazdı.Arkadaşına sormuş böyle birşey söz konusu değilmiş..
Yani munzamla sözleşme imzalanmaması söz konusu değilmiş..
Buraya yazmıyor demişsiniz.Benim kadar yazan yoktur herhalde..[emoji1]..Tarih verme muhabbetlerine pek girmek istemiyorum...
Herkes pusuya yattı.Özellikle kurucu hissedarı kemikleşti kıpraşmadan bekliyor.Kademeye yazılıp çıkayım diyenler fırsat geldikçe sattı gitti.Buralardan da alan zaten finale oynayanlardır..
Ne yalan söyliyeyim öncü göstergeler çok sağlam geliyor.Kimse dillendirmesede herhalde sıra İş bankasına geliyor...
YTD..YTD..YTD...
Saygılar..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...mpression=true
BUGÜNÜN YAZISI..7 ARALIK 2019..
Vakıfbank’ın akıbeti İş Bankası’dır niyeti!
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile*Vakıfbank'taki vakıf hisselerinin Hazine'ye devri*gerçekleştirildi.
Böyle*teker teker*uğraşmayalım. Ülkeyi komple üzerlerine yapalım. Hepimiz rahatlayalım.
Ne fark eder, bir cepten diğer cebe diyenlere;*Vakıflar devletin değildi!*Vakıflar Genel Müdürlüğü sadece*idareci ve koruyucuydu. Vakıf malı devredilemez, satılamazdı…
Lakin hisseler*Hazine'nin malı*olunca artık ferah ferah satılabilir. Belli mi olur? Belki de yakında bankanın ismi*Vaqıf Bank*diye değiştirilir.
Zira Vakıfbank'ın Hazine'ye devri*sıradan bir devir*değildir… İş Bankası için*emsaldir!
★★★
Geçen yıl, CHP'nin İş Bankası hisselerinin*Hazine'ye devri*için AKP, MHP'den aldığı destekle*yasal bir düzenleme*yapılabileceğini açıkladı.
Haliyle ölüyü diriyi bitirdiler, işsizlik fonunu da yediler,*gözü İş Bankası'na diktiler.*Doldursun havuzu yeni krediler…*Pek yakında*gösterime girer!
★★★
CHP'nin İş Bankası'nda kullanmadığı hisseleri varken, geliri de yokken bu kavga*sizce niye?*Neyi devredeceksin Hazine'ye? Yönetim kurulu üyelikleri için mi? Zaten o üyelikler*sembolik… Herhangi bir etkisi yok ki!
Orada dur!*Şimdilik yok!*Hazine*hisseleri ele geçirince*yeni yönetim kurulu üyelerini o atayacak. Bir anlamda*banka Saray'a bağlanacak.*İlk işleri ne olacak?
Kuvvetle muhtemel bu hisseler*Varlık Fonu'na*paslanacak. İşte o zaman*etkisi*anlaşılacak.
★★★
Türkiye Varlık Fonu Anonim Şirketi'nin*Yönetim Kurulu Başkanı*kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan… Varlık Fonu'na devrolunca hisseler*denetimin dışına*çıkartılacak.
Yeni yönetim kurulu üyeleri sayesinde partililer*bankada kadrolaşacak. Kredi verilmesi için baskı yapılacak. Özetle*yeni bir kamu bankası*yaratılacak.
★★★
En büyük hisse sahibi*İş Bankası Munzam Sandık Vakfı… Çalışan ve eski çalışanların üyesi olduğu bir sandık… Diğer büyük kısmı*borsada halka açık…
Peki, bu vakıf bir*kanun veya kararname*ile kapatılabilir mi? Ya da*SGK'ya devredebilir*mi? Tabii ki! Bir vakıf nasıl ele geçirilir? İnternette dolu örnekleri…
Vakıfbank, vakıfların değil miydi?*Şimdi kimde hisseleri?
★★★
İş Bankası'nı alana iştiraki*Şişe Cam bedava… Sektöründe*Avrupa'nın 1'inci, dünyanın 5'inci*büyük üreticisi… Tam*154 ülkeye ihracat*yapıyorlar. Varlık Fonu'na çok yakışırlar! Aranan krediye teminat olurlar.
Şirket*21 bin çalışana*sahip. Tabii 21 bin çalışan deyince,*partinin işsiz kalan*gençlik kollarının ağzı sulanıyor haliyle… Böyle bir işsizlik ortamında hele…
★★★
Şişecam'ı ele geçir…*Paşabahçe, Trakya Cam, Anadolu Cam, Soda Sanayi*de senindir.
Sadece onlar mı? Alınca İş Bankası'nı,*Anadolu Sigorta, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Milli Reasürans, İş Finansal Kiralama…*Ne güzel giderler bu yoklukta!
Her kuşu tutmuşlardı bir leylek kalmıştı ya… İşte o leylek de İş Bankası…
Yayınlanma Tarihi:*05:30, 7 Aralık 2019
birşeyi istiyoruz da, paraların nereye gidecegini, kimlerin nemalanacağını bile bile. üzülmüyor da değilim.
Partili 4 uye nın neler yaptığını kendileri itiraf etmısler hazıneye gecınce olacaklar yazılmış simdi hıc bir sekılde kadrolaşma yok karısmıyoruz para almiyoruz demenın de bır anlamı yok
Bir garip Oflu vardı Aralık 2 benim için milattır derdi..Ne derdi acaba..
Isbankası twıtır da Gundem olmus
Kurucu kısıtlanırken 4 üye ne yapıyordu acaba murat bey?ttk tdk nın hakkını savundular mı?
Temettümü istiyorum infa değil. Dürüstseniz geri verin.
Vakıfbank in devri de aynı tarihte erdogan tarafından Gundem e gelmıstı simdi sıra ataturk hisselerinde bu devir zamanın cok yakın oldugunu gosterır
kimse vakıfbankın devrini dillendirmedi uzunca bir süre ve gerçekten bir gece ansızın bu iş bitti.işbank daha sancılı sürebilir ama nihayetinde bu işte bir anda en sert ve kararlı şekilde gündeme gelip sonuçlandırılabilir. tabiki ytd .vakıfbank dillendirilseydi belki kamuoyunda çok tartışılacaktı belli ki bunu istemediler. hayırlısı
Sozcu bile sıranın ısbank a geldıgını dıllendırmıs
Burda ki haber Gündeme gelmesiyle biz demıstık vatandaşı yanına cekmeye yönelik bir haber dıyebılırız
Arkadaşlar banka CHP’nin bir nevi denetiminde bulunan kurucu ve imtiyazlı hisseleri artık çözmek zorunda kalmıştır bana göre bu işin en önemli sebebi global ölçekte bu tür hisselerin alınıp satılması ve sürekli siyaset gündeminde olması siyasi bir parti ile bağının olması bankanın değerini düşürmekte ve en önemlisi bankanın artık dünya çapında ortaklık yapmasını dış yatırımcının bu işi çözmeden gelmeyeceğinin farkında benim şahsi düşüncem bu hisseler imhada olsa hazineyede geçse bankanın işine geliyor ama yine şahsi düşüncem banka bu hisseleri artık daha fazla beklemeden imha edecek CHP’yede öküz öldü ortaklık bitti diyecektir hatta sadece bir tahmin kesinlikle bir bilgi değil bunun için hükümetten süre bile istemiş olabilir.Ama şunu biliyorum bu hisseler işkur işa ve işb sahipleri borsa tarihinin efsanesi olacak hisselere sahip şuanki fiyatlamalar çok komik rakamlar bu iş patladığı anda bırakın işkur işa’yı işb bile şuanki fiyatın onlarca katına çıkabilir ve bence durum o yönde gidiyor burada en önemli şey sabırla beklemek ne demişler tekkeyi bekleyen çorbayı içer.Yazdiklarım Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir şahsi fikrimdir....
Arkadaşlar işbankasında çalışan , müdür
Vs bu işleri bilmezler.
Çoğunun borsayla ilgisi yoksa bu hisseleri bile bilmez .
Şimdi holdingleşme- hazineye devir - hisse toplama - imha adına zerre miktar bir duyumları bilgileri yoktur. Bilen bizim gibi bankanın bilgilendirmesiyle değil dışarıdan duyup bilmiştir.
Bakın bu hisseler hala tanınıp bilinmiyor .
Biz hep hemhal olduğumuz için herkes biliyor zannediyoruz ama değil.
Hisseler tanındığında ne parası olanlar var ki gelip bulurlarsa süpürecekler.
Onun için sabrın sonu selamettir diyorum inşallah hepimiz burdan kazanarak çıkacağız.
Hisse için imdadı mededi boyu çapı yetmeyecek insanlardan ummayın.
Evet süreç bişeylerin olacağı ışığını bize yakmış durumda ama ne olduğu ne zaman olacağı konusunda tam kesin konulmak hata olur .
Beklemeye devam ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşb deki arkadaşlar için birkaç şey söylemek isterim.
İşb deki beklediğim hareket geçikti demek hesap kitap başka ne olacağını göreceğiz yakında.
İşb daha önceki tavanlar sonrası gevşediği gibi gevşemedi nispeten daha diri kaldı. Bu nedenle yeniden bir harekete geçecek izlenimi bende uyandırdı. Önümüzdeki haftalarda yeni bir trend başlamasını kuvvetle muhtemel görüyorum .
Doğrusunu Allah bilir . Benimkisi sadece bir tahmin yatırım tavsiyesi değildir...
Saygılar
Doğru işb bayağı inceledim aynen size katılıyorum trend yukarı bana görede.YTD şahsi fikrimdir.
Munzam sandıklar SGK'ya devredilmezler. Zira bu sandıklar sağlık ve emeklilik güvencesi vermiyor. Adı üzerinde munzam. Sanırım sosyal sigorta sandığı ile karıştırılıyor.
Bankaların sosyal sigorta sandıklarının SGK'ya devri gibi bir konu uzun zamandır mevcut. Bankalar devretmek isterken hükümet almak istemiyor. Zira bu sandıkların yaklaşık 50 Milyar TL gibi bir aktüer açığı olduğu biliniyor. Devlet doğal olarak bu yükü almak istemiyor. Ama bu konu munzam sandık meselelerinden tamamen farklı. Bilgi kirliliği olmasın diye uzun zaman aradan sonra yazmak istedim. Saygılar
https://youtu.be/W2B64X3zPRw
Linkteki videoyu tüm hissedarlar izlemeli çok önemli bilgiler içeriyor.
Videoya bakılırsa devir işi bitmiş resmiyete kavuşması bekleniyor sadece..
Sessiz ve derinden gittiği hükümetin bu konuyu hiç dillendirmemesinden anlaşılıyor.Sözcüdeki yazı ve bu videodaki muhalif kişilerin İş bankası devir edilecek korkuları banka olayının yaklaştığını gösterir..
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz..
Sonunu güzel bağlamış..Dönülmez akşamın ufkundayız"...radikal kararlar gelecek...
Fiyatına bakmadan sabırla beklemeye devam...YTD..YTD...
Devir durumunda kurucu hisselerin burada daha önce yazılan gibi çok değerleneceği konusunda hemfikiriz. Bu durumun diğer imtiyazlı hisseler etkisinin ne olmasını bekliyorsunuz ?
Yüzde 28 e düşmüş oyu,ilerde neler neler ortaya dökülecek,bu millet görecek.
Aslında hiçbir şey kesin değil.Buradaki bütün varsayımlar sadece öngörü..beklenti..ve temenni...
Kurucu hissede bile şu olur bu olur milyon olur kimse kesin diyemez..
Bunu ancak olursa devirde anlayabiliriz..
Devlet bu konuda ne düşünüyor özellikle halka açık hisselerde ne yapar bunu ancak YAŞAYARAK ÖĞRENEBİLİRİZ..
Sadece hakkını teslim ederse adaletli davranıp bu hisselerden nemalanmak istiyorsa bizim hesaplamalardaki değerleri görebilir..
Özellikle imtiyazlı hisselere nasıl adımlar uygulanır...banka ne yapar??...işte hepimiz bunun cevabını arıyoruz .
Söylendiği gibi Ocak - Şubat aylarında bi gelişme olacaksa, yakında hareket görebilir hisseler. Ben b hisse için 60.000 olmadan satmayı düşünmem. Kurucu hisse ise bence satılabilecek bir hisse değil.
60.000 iş b için güzel fiyat bence. 50.000 altına satmayı düşünüyorum. Bi ara cuma günü denilmişti burada. Şimdi belirsizlik var.
Ah şu Şubat denmeyeydi keşke..
Böyle tarihsel beklentiye girmek çok canlar yakacak..
Herkesin dilinde olan çoğu kişinin buna göre pozisyon aldığı adımlar zarardan başka ne getirir ki...
................
https://www.tibasesvakfi.org.tr/hakkimizda
Yazının sonunda devir için cb nin kararı beklendiği açıkça yazıyor .
..............