Sn ülver mesaj kutunuz dolu olduğu için size ulaşamadım,yine de genel görüşlerinizi buradan görme imkanı oldu.
ciro ve kar beklentisi bu fiyatları koruyabilecek mi piyasaların bu şartlarında endişe veriyor biraz
Printable View
Sn ülver mesaj kutunuz dolu olduğu için size ulaşamadım,yine de genel görüşlerinizi buradan görme imkanı oldu.
ciro ve kar beklentisi bu fiyatları koruyabilecek mi piyasaların bu şartlarında endişe veriyor biraz
Sayın turauaz daha iyi bilir ama 10.60 sağlam gibi . İnşallah pzt geri çekilme olursa burası çalışır.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ciro yu çok rahat koruyacaklar sene başında dediğim.2019 dan devredilen 153 milyon mali 6 ayda biterecekler dedim..şimdi ilk 6 ay 160 milyon ciro 25-30 milyon kâr bekliyorum ve ciddi kur farkı geliri bekliyorum..
Endeks 90 binin altını görmeyecek ama dolar da ağustos ayına kadar 7.5-8 arasi Euro dada 8 - 8.5 arası rakamlar bekliyorum
amerika zaten kamyon kamyon para basıyor
üstüne faiz bile yerlerde sürünüyor
dikkatinizden kaçtı galiba..
Dostum biraz hard bir çıkış yapicam sana ..
Doların dünya da önlenemez çıkışına dünya ekonomistleri cevap bulamaz ken fed para üstüne para basicam derken ;
Sen işi çözdün son çırpınışları dedin ..
Anlat bakalım nasıl mis bu son çırpınışları bizde dinleyelim seni..
Bizim gibi ara mali ithal edip mamul haline dönüştüren montaj ülkelerinin dolara her daim talebi olacak ve olacaktır da ...bu neden bile sadece devede kulak doların bizim ülkemizde yükselmesi için...
Diğer konulara girmiyorum bile ..
Ama istersen tek tek madde madde doların bizde niye yükseliyor yükselmeye devam
Edeceğini anlatırım sana..
Sen dua ette şu aşı bulunsun yoksa 1 somu n ekmeği 5 lira sonra 10 liraya alırsın..
O kadar vahim mi durum ...evet o kadar vahim...
Özür dilerim. Az önceki grafiğim başka bir topik yerine buraya konuldu.
Fark edince sildim. :(
3 AYLIK TAKAS
https://i.imgyukle.com/2020/05/03/rHw6Qj.png
biraz gülelimmi..
https://www.youtube.com/watch?v=bTlT15f0X2o
Yani dostum iyi güzelde sanki ben dolar yukselsin ne olacak demişim gibi algılanmış.
Ha 7 olmuş ha 8 farketmiyor demek istedim.
Vakti zamanında 1 dolar 1.35 TL olup, bir dolar bir tl olacak sürecinde kamyon kamyon para basiliyordu. Hatırlatmak isterim.
Işte o kamyon kamyon basılan paralar nerede şuan..üretimde değil beton da ...arabalar da ..cep telefonlarında...
Tek dolar üretime akmadi..hepsi tüketimde buhar olup uçtu..
Ne oldu şimdi. üretime akmadığı gibi 450 milyar dolar da kucak da ödemesi gereken borç kaldı...
Sen dua et fed şuan para basıp dağıtıyor. yarın birgün tamam salgın bitti..artık basmıyorum faizler yukarı dediği zaman sen dolar i gör..çok değil abd seçimleri bitsin bu para basma işi anında sonlanacak
Valla dostum klişe olmuş artık bu laf. Paralar betona gömüldü diye. Sehir trafiğini çözmek için yeni köprü yol yapalım, sağlık sistemimiz dünyanın en iyisi olsun diye hastane yapalım, yabancı sermayeyi çekmek için konut yapıp satalim, her ilde üniversite olsun, havalimanı olsun ; ama parayı betona gommeyelim.
Kaldı ki inşaat sektörü , demiri çeliği mobilyası beyaz eşyası , camı, vs vs bir sutu sektörü peşinden götüren lokomotif bir sektordur.
Tarım sanayisi kalkınamayan bir ülke..hiç bir sanayide kalkınamaz..
Hollanda 70 li yıllarda doğal gazi keşfediyor ve sırtını ona dayıyor ve batıyor..ne zaman tarıma yöneliyor hem kendini de dunya ya katkıda bulunuyor (holstein inek...bu sadece 1 örnek)
Senin yazdigin o sektörler evet ülke ekonomisine katkı sunuyor ama nihayetinde tüketim ekonomisi..
Bak bi salgın alayı kapıya kilit vurdu ..
Başka ülkeler de krize girer çivi satamazsın bırak mobilyayı televizyonu buzdolabını demir çelik sektörünü...
Inşaat ici kof bir sektör boş beleş adamların işi..
Ama gıda cayır cayır çalışıyor..
Ol tarım ülkesi dünyayı besle..hem işsizin az olsun hem de gıda krizi yaşama..
O yüzden biz senin le anlaşamayız..
Sağlık olsun anlaşmak zorunda değiliz. Herkesin bildiği kendine.
Bu salgin şunu da göstermiştir ki , sağlık sistemimiz dünyada sayılı ülkeler ile aynı düzeyde kaliteli. Örneğin İtalya İspanya gibi 10 binlerce insanımız ölmedi, hastaneler dolup tasmadi.
Paran çok güçlü , tarımın çok ileri olabilir ama, birgün bir salgın gelir cesetleri koymaya yer bulamazsın, soğutucusu olmayan kamyonları morga cevirirsin kokmaya başlar. Ülkenin üstünde akbabalar uçuşur. Sonra beklersin o cok ürettiğin hıyar ve domatesler gelip kurtarsın seni. Hayırlı Ramazanlar.
Sağlık sektörü tabiki gelişecek hastaneleri mecbur yapacaklar yapılan hastaneleri bir lütuf olarak görme...bu ülkede 100 milyon insan yaşıyor...herkes de vergisini çatır çatır veriyor...yapanda o hastaneleri babasının hayrına yapmiyor benim ödediğim vergi ile yapıyor..ben vergimi ödüyorum yapacaksın diyorum o kadar basit...
Abd ölümler bizden fazlaymış morg yokmuş soğutucu arabalar yokmuş vs vs ..
Amerika da 400 milyon nüfus var bizde 400 milyon nüfus olsa bizede de durum farklı olmaz di..
Italya ve ispanya da ölenlerin çoğu yaşlı durumu ciddiye almazsan oyun dışı kalırsın.. .
cok sukur saglik sistemimiz moloz halden cok iyi seviyeye geldi, emegi gecenlere sukran... abd ekonomisi bizim yaklasik 25 katimiz buyuklukte ve orada da herkes vergisini bizden daha fazla oduyor ama ne yeterli hastanr yapmislar ne de hastane kapisindan giremiyor sigortasi olmayan. ingiltere'de avidan can cekissen 1 ay sonraya randevu verirler. bizde sikayet etmek nankorlugun everst'idir. batida vergi cok daha iyi toplanit ama acaba nerelere gommusler o vergileri? sanirim yasli nufus icin sgk'ya ve silaha... benim icimi acitan, bu ulkede parayi kazanip yurtdisina kacirip uzerine hala burada bidi bidi yapan nankorler. yasanmis olaylardan bilirim, istedikleri kadar ev almis, paralari kacirmis olsunlar, en ust sigortaya sahip olsunlar yine de adam yerine koyulup hastaneden iceri giremediler. beter olsunlar tabii, lafla vatanseverlik olmuyor. saglik bakani, hukumet ve saglik calisanlari basta, su curecte ulkemizi alni ak cikaracak tum kurum ve kisilere sahsen tesekkur ederim.
Dostum..senin sigortan yoksa Sen de giremezsin devlet hastanesinden içeri.. girersin ama parayi ödersin..6 yıl önce sigortasi olmayan bir arkadaşı ma devlet hastanesi 3 tane tahlile 100 lira para istedi ..şimdi kaç para bilmiyorum..
Şimdi ben burada konusuyorum sesinizi duyuyorum benim icin dediklerinizi..
O zaman not al .
Türk telekom lübnan lı hariri ailesine Verildi
Hariri 3 turk bankasından 5 milyar dolar kredi çekti.. Parayı devlete verdi ama bankalara parayı ödemedi .turk tekekomun bir cok arazisinide satti paralari aldi kacti..
Bankalar o hariri sahtekarina krediyi nerden bulup verdi...yurt dışından borç landı ve borç ların vadeside geldi .
Ve türk telekom şuan bankalara kaldı..
Tüpraş özelleşti..
Petkim özelleşti..
Sayayimmi daha..
O kadar özelleştirme yapılıp kasaya para girdi
Ama köprü ler geçiş garantili hastaneler hasta garantili yapıldı..
Daha sayarım.ama şuan işim çok başka işler ile uğraşıyorum..
Biz boş verelim amerigada ingilterede ki sosyal güvenceleri italya ispanyada ölenleri
Biz kendimize bakal im...
Telekom konusunu eksik yazmışsın,adamlar Telekomu da satıp kaçtı deseydin tam olacakmış.Bunun uluslararası bir sonucu olur elbet.Türk bankaları aptal mı ki varlıklara ipotek koymadan kredi versin ! müşteri garantili diye bahsettiklerin yurt dışın da herhangi bir teminat gösterilmeden mi yapılıyor ?
İpotek koydu zaten ..koymasa türk telekom su an kucaklarin da olurmu...adama krediyi verdiler adam 2 taksit ödedi sonra firar...
Müşteri garantili işlere gelince istersen ödeme.
O anlaşmalar da muhattap türk mahkemeleri değil ingiliz mahkemeleri..o anlaşmalar oradan yapılıyor..
Ayrıca türk telekomuda satıp kaçtıklarını olayını kaçırmışım...
Demekki adamlar uzman bu konularda
Gün sonu.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...226718b8ac.jpg
Bide taban olanlara baksaydın
Bu haline çok sevinirdin
Sıkıntı yok turquaz abi. Bugün aldım yarın kazanayım diyen acemi tayfadan degilim. Kademeli girdik. Düşebileceği noktalardan kademeli olarak alıma devam inşallah.
Petun uluun dan bahsediyorsan, 10. Tavandan sonra hala mal alanlara yazık.
amerika artı kapatmış.
bugün bizde tepki verebiliriz.
tabi bence.
Yürü be kim tutar seni
yürüyormu..göremiyorumda
Uluun ve petun un cılız rüzgarına kapıldı bir an.
Merril ufaktan alıyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8095a6637d.jpg
Anlık derinlik.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ab2edc9a59.jpg
10.95 e 13 bin koydular . Merril havada kaptı.