Bende ayni fikirdeyim Hocam.
Printable View
Dollar-cost averaging (DCA) is an investment strategy in which an investor divides up the total amount to be invested across periodic purchases of a target asset in an effort to reduce the impact of volatility on the overall purchase. ... Dollar-cost averaging is also known as the constant dollar plan.
Eger belirlediginiz hisseyi, her ay basinda mesela, belli miktar alirsaniz, yil sonunda ortalama maaliyetiniz herkesten daha dusuk oluyor.
Bu nedenle sabirla azar azar artiranlar, en cok kazancli cikacak olanlar olacak.
Adamlar senetler gitmesin diye 10 barajını koydu yine olan ky oldu
Kesinlikle satmam dediğim hisselerimi, diğer kağıtlarımda oluşan aşırı zarar sebebiyle mecburen sattım, tek karda olduğum hisse buydu.Alan hayrını görsün, borsa hayatımda kazandığım en yüksek kar oranını verdi pergamon. Diğer kağıtlarımda durumu düzeltince fiyata bakmadan yerine koyarım umarım.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Devre kesti
Dayan pergo dayan kimse yazmıyor iki kelam edelimde yazılmış desinler
maşallah allah nazardan korusun
sayın esbye ky yatırımcı kalmadı galiba
zaten bu havada kimse cesaret edemez ne olacağı belli değil
Yukari gidiste %5 olan devre kesici,% 10'a cikarildi, asagi gidiste % 5 surecek.
Bu durum su asamada pek fayda saglamaz.
Yatirimci asil vurgunu ilk dususte degil, sonra aldigi pozisyonda aldi.
Simdi oyle bir durum var ki, elde nakit bekliyor, yarin ya yine duserse diye.
Bu durumun duzelmesi bir kac gun daha surer.
Bende 7.81 maaliyetli AKSA vardi.
6.91'e indi, atladim.
O an 500.000 kuru param olsa tumuyle yatirirdim.
Su an 5.87 tl.
Nereye iner bilemeyiz.
AYGAZ su an 8.62 tl.
Sadece bu ikisi yarin adami gercek manada zengin eder.
En dusuk fiyatlarda yakalayabilene.
PSDTC'de hic korkum yok.
Sadece bu fiyatlardan elden cikarana yazik oluyor.
Zarari realize edenler yarin cok uzulecek bence, saglik nedeniyle filan acil para lazim olanlar ayri.
Dun DowJones %12.5 dustu, 1987'deki Kara Pazartesi'den daha fazla, tam 2.997 puan birden indi.
Bizim PSDTC'ye bakiyorum, 6.40-6.55 araliginda direniyor, islem hacmi de 10.000 lot.
Maliniza sahip cikin, yazik etmeyin.
3 hafta icinde 1.079 TL. nakit kar payi alacaksiniz.
teşekkürler sayın tınaz burda ky kalmadı yada yazmıyorlar burasıhep sakin
Pergomon.ela tuka.
Pergomon.Obicam te.....
Tinay kardeş.ya buralardan tepki verecek.yada verecek.
Vermezse.endeksi 50.000 çeksinler rahatliyalim.mazeret dünyada korena.once sağlık sonra kazanç.askim.yine pergomon.Aksa.indeks.bilici.petkim.bu saatten sonra uykuya dalmak Tan başka çare yok.sabirla hedefe kilitlenmek lazım.pergomonda satmadan bekliyen dostlarıma slm.lar olsun.ytd
ne alan var ne satan hacim 25000 lot bakalım genel kurul haberi ne zaman gelecek
Şirketimizin 2019 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek ve
karara bağlamak üzere 31.03.2020 Salı günü Saat: 14:00 'de Swissotel Büyükefes İzmir, Gazi Osman
Paşa Bulvarı No:1, 35210 Alsancak/İzmir / TÜRKİYE adresinde yapılacaktır.
------------
..ve kar payının ödeneceği tarihin 2019 yılı faaliyet neticelerini görüşmek üzere toplanacak Olağan Genel Kurul'da karar verilmesine ilişkin teklifin sunulmasına karar vermiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/824283
teşekkürler tınaz bey
tüpraş ereğli bitmiş garanti 8 lira kısacası borsa bitmiş nereden alırsan iyi aldım diye ele vermeler devam ediyor herkestede gün gelecek çıkacak avuntusu (bende dahil)çıkacakmı çıkacak dönecekmi dönecek ama cümle borsa yatırımcısının zararları çok zor çıkar.arkadaşlar hisse alacak isek lütfen gel gellere asla kanmayalım tüpraşta bu çok güzel yapılıyor takip edenler görüyordur bugün 73lere çıkarttılar gidecek algısı kimse satmıyor 70ten 71den alan sevinçli son on dk.ele veriyorlar.ufak ufak 3000 lotu geçmeyecek senetler almıştım 90000 tl civarı .kalan altın yatırımında idi.90000 yatırımdan 47000 zarar var.burda bir aile olduk arkadaşlar dünya borsaları çöküşte lütfen eldekileri satmayalım aslada şu fiyata düştü dahada aşağı düşmez deyip senet almayalım.ölçüm garantinin amerikanın ambargo zamanı gördüğü fiyat olan 5,85 thy 4.85 fiyatı garan ve thy bu fiyatı görmeden hiçbir hisse almayacağım düşermi bilmemde düşmez denilen 80tl tüpraş olur diyenlere sövülen borsada tüpraş 69 tl.alacağım senette asla sanayi havayolu otomotiv senedi olmayacak.bunların bu saatten sonra toplanması bence çok zor.son olarak selan olsun pergamon yatırımcısına
Bizim borsamız SANAL dır , algınızla oynarlar . Alım satım yaparken günlük değil aylık alın . Yoksa algoritma çalıştıranların kurbanı olursunuz . Mesela 200 lot alacak iseniz 15 güne yayın . Bu borsa alırken ve satarken hasta eder . Özellikle alımlarınızı 10 parçaya bölün her alım sonrası ne oldu diye bakmayın . Tahtayı analiz eden programlar var . Onlara yem olmak işten bile değil .
Seçim yaptığınız kağıdı belli bir süre alın . Mesela 3 yıl 1 yıl gibi .
Satarken 3 ay gibi satın . Bu Ülke bu günlere bir kaç ay da gelmedi .
Bir kaç gün de veya ayda düzelmez .
Sakin Olun ve kağıdınızda finansal larda bozulma yoksa yada bozulmalar küçük ise
Ekonomik kararlar ve geçici olaylardan kaynaklanıyorsa genel stratejinizi değiştirmeyin .
Alım yaparken satışa geçeceğinize durun ve analiz edin .
KOrKU Ekonomisi şu an uygulanan .
Dikkat edin Tüm liderler Sosyalist ülkeler hariç muhafazakardır .
Beklenilen şekilde davranıyorlar .
Ben PSDTC nin Başta da dediğim gibi 14 TL nin Üzerine çıkacağına inanıyorum hatta cidi olarak bu fiyatları geçer .
En Basitinden 10 TL olan bir kağıt 32% enflasyon ortamında buralarda uzun süre kalmaz kalamaz .
Finansallar bozulmadı ise ( ki BOZULMADI )
Dolar Yukarı Enflasyon Yukarı ise PSDTC de YUKARI ÇIKACAKTIR .
Hatta bu ülkenin PSDTC gibi İhracat yapan şirkete dünden daha çok ihtiyacı var .
Merhaba, bilmedigkmden soruyorum. Biliyorsunuz ki bir cok ulkeye hava ve karayolu ulasimi kesildi, dolayisyla psdtc nin aracilik ettigjli ihracatta azalmistie diye dusunuyorum. Umarim yaniliyorum. Belki denzi yoluyla mi yapiliyor. Bilen varsa biraz bilgi yazabilir mi lutfen? Saygilar
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Değerli arkadaşım. İnan ki şu an kimsenin bir şey bildiği yok. İzmirde yaşıyorum. Biliyorsun şirket İzmir merkezli. Telefon da yeterli bilgi vermiyorlar. Şirkete gittim. Sağlık güvencesi nedeniyle içeriye almadılar. Kısacası sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bende 10.280 merhaba maliyetve yüklü bir lotla ciddi zarardayim. Bu corono mendeburu ortaya çıktığında elimizi tez tutup küçük bir zararla da olsa maldan çıkamadık. Umarım kısa zamanda hersey güzel olur. Sağlık ve bol kazanç POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PSDTC pazartesi 23.03.2020 seans başından itibaren 06.04.2020 seans sonuna kadar olan işlemlere BRÜT TAKAS uygulanacaktır.
ne amaçla brüt takas uyguluyorlar anlayamadım anlamlandıramadım..
Pergomon.bu günlerde geçecek.inaniyorum pergomon sana.Gorena 19 u da bir gün devireceksin
Slm.pergo yatırımcı dostlarıma.ytd
Ben olumlu olduğunu düşünmüyorum.enson lidfa da burut takas uygulaması yapıldı.sonuc ortada..
Katılmıyorum . Şu anda 2 tür yatırımcı var günlük alıp satan ve elinde tutan .
Günlükçü elinde tuttuklarını satıyor aşağılardan alıyor gidişat kötü diye kazanıyordu . Şimdi 2 gün sonra kötü olurmu olmaz mı onu düşünmek zorunda . NAkiti = Sattığı kadar olmak zorunda . Diğer taraftan Uzun vadeciler yani temettücüler alıp biriktirenler sürekli alırlar . Şimdi arkamıza yaslanalım soralım satan yerine koyamayacaksa yada +2 gün sonra koyabilecek ise manipülasyon ve spekülasyon yaparken 3 kere düşnecek .
Kararı kutlarım Elinde malı olan satıp satmamayı düşünecek .
Sürekli alan biri olarak bana yarar . Alanlara yarayan işlem
Bir de kağıdın sahibine yarayan bir karar . Kağıt aşağı giderse satıcı SPEK dedi dersiniz .