BU tip kararlar yok hükmündedir...Tanımeyruz...
Printable View
Sonra kağıtları satıp 77 den dolara döndüm
Tek elle yazanların neden hiç gülme emojisi kullanmayan asık suratlı insanlar olduklarını da anlamış oldum..
Bir de bu @ işareti klavyeye yerleştirenleri bir yakalarsam...
Dün tavan olan bugün %15 çıkan hisse bende vardı dün 5 dakika içinde %8 yapınca sattım gidiş o gidiş bu hisse ben yüklü satınca %28 prim yaptı 24 saat içinde
5 ayda 2.5 katına çıkmış hissede ne kadar mantıklı ise öyle davrandım .
Ama hatam 3 katına çıkmadan tek kalemde gaza gelmek oldu .
Bugün gene 5 ayda 3.5 kat çıkmış olan MR balt namıdiğer hisseyi tavanın bir kademe altına yazdım %10 artı iken sonra dellendi 30 kademe çıkınca iptal ettim satışları 30 saniye içinde 40 kademe bastılar hisseyi .
O kademedeki satışların neredeyse tamamı bana aitti .
Borsa işte kim kime korsa misali
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
yaylı bakan gibi iyi not gelmezse kendi derecelendirme kurarız
topik de trol yoksa biz varız ironi tavan yaptı
ABD yaptırımlarının durumuna bir bakalım, durum ilerledikçe ve aşamalarda hata varsa güncelleriz:
Bu yaptırımlar hem suriye hem de s-400 için birlikte yürüyor.
1. aşama, ABD temsilciler meclisi 403 oy kabul, 16 oy ret
2. aşama, Senato dış işleri komitesi 18 oy kabul, 4 oy ret
3. aşama, Senato genel kurulu, burada 100 kişi oy kullanacak. Dosya henüz burada.
4. aşama, herhangi bir değişiklik yapılmazsa ve 3. aşamada 3'te 2 oy ile kabul edilirse Trump veto edemeyecek ve uygulamaya koyulacak. (3. aşamada maddelerde bir değişiklik yapılırsa uzlaştırma komisyonuna gönderilecek.) Önceden caatsa yaptırımları uygulanması için bir süre yokken ve bu sayede Trump yaptırımları uygulamadan masada tutabilecekken, 15 gün içinde uygulama zorunluluğu getirildi.
Bu ABD ne bize ne de borsacilara keyif vermiyor.. Bizi FED le adam ederken, borsacilara da yaptırım tehditleriyle mutsuz ediyor.. kahrolsun ABD emperyalizmi....
% 60 küsüre düşmesi yabancı oranının başka sebepten ... bazı hisseleri rehin vermişler ondan öyle düştü görünüyor bir de beymen ve denizbankın borsadan çıkışı var... orada da yabancıların şeyleri çıkınca ..... ikinci kez yazıyorum bu mesajı ... demin halen yabancı oranı düştü diye mesaj geçilmiş...
Rehin verme işlemi yapıldıysa rakamlarıyla sunabilen yok. yabancının olmadığı bir çok hisse çok prim yaptı. Bunun etkisi mevcut. Rehin niye vermişler? Rehin karşılığında TL alıp piyasadan dolar mı toplayacaklar acaba?
Rehin verme işlemini yazan aynı kaynak kottan çıkmaları yazmış: Beymenle hesaplama için uğraşamayacağım ancak, denizbank için halkbank topiğinde yazmıştım aşağıya geçiyorum, okuduktan sonra haberin yanıltma amaçlı olduğu anlaşılacaktır:
Amerika çin anlaşmış diyor bloombergte.Ne altın çakıldı ne gümüş.Acaba beklenti gerçekleşti,artık başka hikayelere bakalım mı diyor piyasalar.Ya da olay yarın mı etki edece.Gerçi amerikan borsaları çıkıyor ama,o hergünkü olay olduğundan pek bir gösterge niteliği yok bence.
yabanci oraninin degismesi , dusmesi ve/veya çıkması hicbirseyi degistirmez ?
burada asıl soru ? yabancilar ne kadar yabancı !!!?
bazı yatirimcilar mesela yurtdisi hesaplarini yurticine aktarmis olabilir mesela ! boylece yabanci payi azalmis yerli payi artmistir ! belki bu sefer böyle islerine gelmistir, sonra tkrr degistirirler
sütbıyık bu işleri daha iyi bilir aslinda
Tasarıya Ankara'dan sert tepkiler geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kabul edilen Ermeni yasa tasarısı ikili ilişkilerimizi tehlikeye atmaktadır" açıklamasında bulunurken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Yok hükmündeki bu karar siyasi, askeri ve ekonomik hiçbir alanda Türkiye’nin haklı ve kararlı duruşunu etkilemeyecektir." dedi.
Tasarı önemli değil de 180-200 milyar dolar tazminat sözkonusuydu obama zamanında
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
https://twitter.com/euronews_tr/stat...40398525599752
kıskananlar çatlasın...
Yaptırım yasası ocak kaldı gibi duruyor [emoji85][emoji85][emoji85]
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ikasi/PPK/2020
artık ayda bir toplantı yapılacak sizce faizler nereye kadar iner cb.faizleri 7-8 lere kadar indireceğiz demişti.
https://i.hizliresim.com/bvPBLd.png bovespa haftalık grafiğinde MOMENTUM uyumsuzluğuna dikkat [yeşil çizgiler 9 sanki uzatmalar oynanıyor
trump , yüzde yüz veto yu iptal etme hakkı olsa da
önümüz kış , yani seçimler var
el i de zayıf
e yani , veto edememe gibi bi lüks ü var mı?
neticede o da seçimle gelen biri,
bunu şey yapamazsa , halledip kenara komazsa (orda işi hızlı bitiricilik mohim ortadoğuda bi yer değil ki yıllarca alt komisyonlarda beklesin, konuşulur konuşulur ya çöpe gider ya aktive edilir)
daha eleğin üst gözlerinde elenir yiter gider
gerçi kariyer budalası bi adam değil ama
adam nası bıraksın koltuğu
koltuğa yapıştıngı oturacan baba
öyle bırakmeyecen , basit yollu
not: ben etraftaki algı medyasına hiç inanmıyom, hemde 40 yıldır...
o tasarıyı ne Yahudi ve ne de evanjelik destekler , niye desteklesin ki abi , onlar ticarete bakar
para kazanma ister
anbargo korsan nesine para kazanıyon ku ?? para kanalını kendi elinle kesiyon bilakis.
tasarıyı destekliyo sa da anca masonik tayfa destekliyodur o da ne gibi bi terslik düşünüpte, destekler , işte onu bi Allah bilir
bi alo deyip niyyork a felan , sorcak burlarda masonik forumdaş varsa
telefon parasını ben vercem ya ciddi bak ara faturayı yolla moruk bey de işte burda de. ama maks 50 dolarlık olsun fatura ha ötesini bünyem kaldırmaz
arasın sorsun işte len
ayıp değil bişey değil
ayıp zate öyle yerlerde olmaz
ayıbın olduğu yerleri bilahare yazarık...
hayırlı cumalar
hayatta basit yollu ve yönlü düşünecen aga
hayatın kendisi zate basitlikler zinciri :))
Nihayet kanayan yaraya neşter vurulacak!!! Emekliler olarak , ülkenin kanını emiyor, her yıl yaz ayrı kış ayrı turlara katılıyoruz ( yazları varsa köyümüze, kışları kombisi yanan komşuya ) . Sofralarımızdan kuş sütü eksik olmuyor, tüm milletin gözüne soka soka lüks otomuzla namaza gidiyoruz.
Bu savurganlığa bir son verme zamanı geldi de geçiyor. Ben çok utandığım için bu ay maaşımı hazineye bıraktım !!! ( hastalık ve ilaç ödemeleriyle maaş gitti ). Millet sürünürken vekilleri sıçrayabiliyorsa bununla övünmek gerek.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı son dakika açıklamasında ABD Senatosu'nun 'Ermeni Soykırımı' kararına tepki gösterdi. Bakan Gül, "ABD Senatosu'nun almış olduğu karar ülkemiz, milletimiz açısından yok hükmündedir" dedi.
Yok hükmündedir açıklamasını bekliyordum. Oh geldi de içim rahatladı. Yok hükmündeymiş çok şükür.
AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) geçen salı günü Osman Kavala hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararının en önemli sonuçlarından biri doğrudan Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) ilgilendiriyor.
Bunu gösterebilmek için öncelikle AYM’nin geçen mayıs ayında Kavala’nın tutukluluğu hakkında ‘Hak ihlali yoktur’ şeklinde bir karar aldığını hatırlamamız gerekiyor. Bu durumda AİHM’nin ‘Hayır, hak ihlali var’ demesi, AYM’nin kararını Avrupa hukuk standartları açısından sorunlu bir konuma sokuyor. Strasbourg’daki AİHM, Ankara’daki AYM’nin kararını ‘bozmuş’ oluyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...surdu-41396445
AIHM'nin kararı bizim için yok hükmündedir...
Neglice ediyoruz.
Sabah sabah...
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yılbaşına kadar kamu bankalarının faiz oranını tek haneye düşüreceğini ifade etti.