https://www.tradingview.com/x/2m9xmtet/
Printable View
https://s12.directupload.net/images/200506/73fluytp.jpg
aylık takas,
geçerli olan takastır
Yabancı fon satıyor ve yüzde 5'in altına düştüğünü de KAPa bildirdi;
Gelecek beklentisi de kötü, bunu da şirket KAP'a bildirdi;
KY çok, beklentiler kötü, düşüş trendi devam ediyor deniyor,
Hal böyleyken SPEK bu satışları neden karşılar ki;
Bıraksın kağıt olmadı TABAN yapsın, adam nasıl olsa satmaya niyetlenmiş,
Anlaşmalı boşanma mı yoksa...
Bende tborg severim hisse olarakta bira olarakta. Ucuz diye bir iş bilirlik yaptık almış bulunduk. Tborg da aynı zamanda aldığım pozisyon güzel kar bıraktı bu tam takoz çıktı, Ama glikoz olayında yanlışınız var daha yeni baktım şişenin içindekiler kısmına markette. Glikoz olayı kalkmış benim baktığım efes markalı ürünlerde yok. Sizde zor değil bir bakın etikete bence. Lezzet de düzelmiş eskisi gibi değil. Güzel bir maliyet yaptığımı düşünüyorum o nedenle stoplamıycam şimdilik. Ama bilançosunda zarar olan hissede uzun vadeli pozisyon açmak beni rahatsız ediyor. Tamam belki zarar dönemsel yıllıkta kar ortaya çıkacaktır, lakin huyum değil böyle hisselerde beklemek. Bakalım sabretmeye çalışacağım
Yarın kötü bir gün olacağını sanmam bilanço beklenenden iyi, herkes herşeyi kötü gösteriyorsa bir algı yanıltması var bu işte gibi geliyor bana. Kapanışa ayrıca dikkat çekmek lazım bu kadar salan bir hisseyi karanlık odada 20 basamak yukarıdan biri süpürüyor niye süpürüyor düşünmek lazım 17.7 lerden de eşleştirip satan gelsin de diyebilirdi. Ama ben gerçekten ısınamadım hisseye zararım belki %2 bile değil ama tahta çok zor
düşüş sebebi bilanço felan değil...fon satışı...
şirket niye hisse geri alımı yapmaz...kasasında parası var..ne zaman hissesine sahip çıkacak...hisse fiyatı gerçek değerini yansıtmıyorsa müdahale etmesini gerektirmez mi...
Anadolu Efes faaliyet raporları:
2019 sonu Anadolu Etap payı: %71.7
2020 ilk çeyrek Anadolu Etap payı: %76.2
Sanırım Anadolu Efes'in borçluluğunun artışının sebebi ilk çeyrekte Anadolu Etap'ta yeniden bir bedelli sermaye artışı yapılmış olması.
Bu bedelli sermaye artışını KAP'a bildirmediler.
Ayrıca Andaolu Etap "tam konsolidasyon" yöntemi ile konsolide edilmediği için onun faaliyetleri de görülmüyor.
fonu kötü köşeye sıkıştırdılar
arada olan bize oldu
pandemide bile hasılat arttı
adam düşüşü çift hane bekliyorum diye haber salıo
bu bana egeenin 700 hareketi öncesi satışlarım düştü haberini hatırlattı
Ben sabah itibariyle 100 lotluk ortaklığıma son verdim....Kendi çöplüklerime geri döneyim :oleyo: orada en azından hergün fon citi bilmem hangi aq satış yapmıyor....Bir benefit görürsem tekrar sizlerle yol arkadaşı olurum....
Kalanlara bol lazançlar....
10 senedir yapmadıgini şimdi yap yapı kredi 32 hedef vermiş biraz karakterli ol yatırimcini korumasini bil.bizden aldigin temettu paralariyla hisse geri alim programi başlat bundan daha guzel firsat olmaz.
Bir bedelsiz patlat millet bayram etsin.10 senedir milletin ahini aldiniz biraz duaya ihtiyaciniz var.
Bu gidiş hayra alamet değil ...
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Küresel bir pandemiye dönüşen KOVİD-19 faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda etkisini sürdürmektedir. Operasyonel bazdaki faaliyet sonuçlarımızda paylaştığımız üzere; KOVİD-19, özellikle Mart ayı ortasından bu yana sonuçlarımızı olumsuz şekilde etkilemekte ve bu durumun ikinci çeyrekte de devam etmesi beklenmektedir.
Krizin olası sonuçlarını değerlendirdiğimizde, oluşabilecek her türlü sonucu yönetebilmek amacıyla çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyoruz.
Şu anda, KOVID-19'un ülke ekonomileri üzerindeki etkisi, hükümetlerin aldığı önlemlerin etkinliği, etkileşimde bulunulan turizm gibi diğer sektörler üzerindeki etkisi ve normalleşmeye kademeli olarak tahmini geçiş zamanını da göz önünde bulundurarak; faaliyetlerimizi sürekli olarak gözden geçirdiğimiz ve gerekli önlemleri aldığımız bir süreci yönetiyoruz. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda mevcut durumda Bira Grubu hacimlerinin yıllık bazda düşük çift haneli düşüş kaydetmesini bekliyoruz.
Krizin başlangıcından beri, taahhüt edilmemiş olan tüm operasyonel giderlerimizi ve yatırım harcamalarımızı askıya aldık. Kriz için alınan önlemlerin yanı sıra, özellikle Türkiye bira operasyonlarımızda yılın başından beri sürdürülen ve sonrasında kapsamı genişletilen Sıfır Tabanlı Harcama programımız sayesinde; maliyetlerimizin ve operasyonel giderlerimizin yıllık bazda makul oranda artış göstermesi beklenmektedir. Bu nedenle, 2020 yılının ilk çeyreğinde FAVÖK marjının bir önceki yıla göre önemli oranda daralma göstermiş olmasına rağmen, bu durum işimizin sezonsallığından kaynaklanmakta olup FAVÖK marjında tüm sene için beklediğimiz daralmayı yansıtmamaktadır. Tasarruflar ve kısıntılar neticesinde yatırım harcamaları nominal bazda geçtiğimiz senenin altında gerçekleşecek olup net satış gelirlerinde beklenen düşüşe rağmen, yatırım harcamalarının net satış gelirlerine oranının geçen yılın seviyesinin üstüne çıkması beklenmemektedir.
Sonuç olarak, alınan önlemlerin, salgının etkisini ve sonrasında beklenen potansiyel ekonomik dalgalanmalardaki riski azaltarak gelirlerimize ve serbest nakit akışımıza önemli ölçüde destek olması beklenmektedir.
Salgının süresi, ekonomi üzerindeki etkisi, hane halkı geliri ve tüketici harcamalarının seyri ile ilgili belirsizlikler dikkate alındığında, daha önce paylaştığımız 2020 beklentilerimizi korumanın içinde bulunduğumuz zorlu koşullarda gerçekçi olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak; ikinci çeyrek sonuçlarımız önümüzdeki dönemde daha somut ve detaylı bir beklenti sunmamız açısından kritik önem taşıyacaktır.
*2020 beklentileri eldeki mevcut verilere dayalı olarak yönetimin beklentilerini yansıtmaktadır. Şirket'in gerçek performansını önemli ölçüde etkileyebilecek makroekonomik, finansal, jeopolitik ve politik riskler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla gelecekteki olaylar ve belirsizliklere bağlı olarak gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir.
Hangi şirket bu dönemde zarar açiklamadi ama buna rağmen hisse fiyatlari uçuyor.bu şirketin bu seneki temettu miktari kadar sermayesi etmeyen şirketler aldi basini gitti.gecen seneye oranla böyle bir dönemde bu bilançoyu kar olarak görmemiz gerekir.bu kadar saglam yapisi olan borsada kaçtane şirket var.
İştiraki Cola'nın piyasa değeri Efes'in değeri geçecek. Rublenin ilk çeyrekte TL'ye karşı %15 değer kaybı olmasaydı kar edecekti, kısmet değilmiş.
Yunanistan Cola'nın dağıtıcısı Hellenic Cola'nın piyasa değeri %30 düşmüş haliyle 7 milyar dolar. Yunanistan'ın en değerli şirketi, İtalya, Polonya, Rusya , İsviçre gibi bölgelerin de dağıtım hakkını almışlar. Türkiye Cola Pakistan ve Ortadoğu ülkelerinde bunlar arasında Irak ve Suriye var, bölge istikrar kazanırsa iyi katkı sağlayacaktır. Pakistan 200 milyon nüfusuyla en kalabalık pazar.
Efes'in ortaklık yapısı % 43 AG Holding % 24 AB Inbev . Halka açık %33 , 196 milyon lot hisse var AB Inbev 159 milyon lot alsa yönetimi ele geçirir yani bugünkü kurla 381 milyon dolara. Patron ne düşünüyor ?
O iş o kadar kolay değil. Tuncay ağa, kaç yılın tilkisi. Yedirir mi öyle Efes'ini. Vardır bir planı.
Asıl AB Inbev düşünsün elindeki hisseleri ne yapacak. AB Inbev'ün elindeki hisseler anlaşma gereği sadece Efes'e satılabilir, başkasına satılamaz. O hisseler SAB Miller ve Anadolu Efes birleşmesinde SAB'a verilmişti bu şart ile onlardan da AB Inbev'e geçti.
Tuncay Bey AB Inbev'in önünde ceketini ilikler. AB Inbev Budweiser birayı 50 milyar dolara Warren Buffet'ın desteğiyle aldı. Bugün Cola'nın büyük ortaklarında biri Warren Buffet'tır.
Bugün AB Inbev de o kadar rahat değil. 2008 yılında kurulan şirket, satın almalar ve birleşmelerle bugün dünyanın en büyük bira üreticisi ve en büyük bira markalarının sahibi oldu eyvallah.
Peki bunu nasıl yaptı? Borçlanarak yaptı. Son net rakamı hatırlamıyorum ama 100 milyar dolar civarında bir borçları vardı.
Amerika borsasındaki hisseleri 120 dolar civarında gezindi uzun bir süre şu an 42 dolar civarında. Benzer fiyatlama Avrupa borsalarında işlem gören hisseler için de gerçekleşti çünkü eş zamanlı fiyatlanıyorlar.
Geçen yıl Avustralya operasyonlarını Japon'lara sattılar borç ödemesi yapmak için.
Arkadaşlar benim tezim şu ; bin -ikibin lotla bana 1 cm giriyorsa milyon lotu olan kurum veya şahıslara 1 km giriyor.kimin canı daha acır ?
AB İnbev yılda 9 milyar euro kar ediyor. Satışlar 52 milyar Euro 95 milyar Euro borcundan elindeki nakit parayı düşerseniz 86 milyar euro nakit yükümlülüğü var. Bu arada AB Inbev geçen Mart ayında Japon bira şirketiyle Avustralya birimi Forest Beer'i 11 milyar dolara satmak için anlaştı. Avusturalya'nın nüfusu 25 milyon Rusya'nın 145 miyon, Ukrayna'nın nüfusu 44 milyon. Forest Beer'im-n Cola gibi iştiraki yok bu arada.
dds Asahi and ACCC comments
April 1 (Reuters) - Japan's Asahi Group Holdings Ltd 2502.T won conditional approval from Australia's competition regulator for its $11 billion purchase of Anheuser-Busch InBev's ABI.BR domestic operations after agreeing to sell five beer and cider brands.
Australia's Competition and Consumer Commission (ACCC) said on Wednesday it has approved the deal after Asahi gave a court-enforceable undertaking to sell AB InBev's Stella Artois and Beck's beer brands and the Strongbow, Bonamy's and Little Green cider brands.
An Asahi spokesman confirmed that the company agreed to the divestments for its planned purchase of Carlton & United Breweries (CUB).
It said that the company was awaiting approval of Australia's Foreign Investment Review Board (FIRB), and the deal was still expected to close in the second quarter of 2020.
Detay yukarıda yazıyor . Satışın tamamlanması için Avusturalya Yabancı Yatırım İzleme Komitesinin iznini bekliyorlar, ikinci çeyrekte tamamlanması bekleniyor.
Efes kar payı dağıtmayacağım dediğinden beri Aghol % 9 prim yaptı Efes % 5 düştü. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar.
üstelik holdingin yüksek solo borcu var her yıl finansman gideri ve kur farkı zararı yazan. daha da mühimi TOGG'da yapılacak sermaye artırımı için de nakit gerekiyor. Bunların üstüne halka açık olmayan iştiraklerinde borçlulukları azımsanmayacak seviyede.
Anadolu Efes ise ciro ve faaliyetlerle kıyaslayınca düşük borçluluk içinde. acil nakit ihtiyacı yok.