Dolar kiritik eşiği geçti 7,3050 yi devirdi 8 i deneyecek
Dolar kiritik eşiği geçti 7,3050 yi devirdi 8 i deneyecek
Politika faizini arttırmamak için yine bin dereden su getirecekler yeşil soğan iyice dal budak sarana kadar bekleyecekler hep aynısı oluyor
10 yıllık tahvil grafiğinden anladığım 18 bölgesine yakın zamanda ulaşacağı düşük faiz olayı bitti
8.20 bir miktar realize edilebilir.ytd
Kamu bankaları ikinci el taşıt kredisi kampanyasını sonlandırdı
Kamu bankalarının haziran ayında başlattığı ikinci el taşıt kredisi kampanyası sona erdi. Yüzde 0,82 olan ikinci el taşıt kredisi faizi yüzde 1,17'ye yükseltildi.
Kamu bankaları tarafından haziran ayında ikinci el taşıt kredileri için yüzde 0,82 faizle 6 ay ödemesiz azami 150 bin TL limitli kredi kampanyası başlatılmıştı.
Krediden faydalanmak isteyen vatandaşlar en fazla yedi yaşında otomobil için kredi çekebiliyorlardı.
Sozcu.com.tr’nin sektör kaynaklarından aldığı bilgilere göre kredide 6 aylık ödemesiz dönem kalktı faiz oranı 0,82’den 1,17’ye yükseltildi.
60 aya kadar vade imkanı bulunan kredide araç yaşı sınırı 7’den 5’e çekildi.
Allah yardımcıları olsun borsacıların zor şeyler
Neydi
Paranın adresi fırın barbunların borsa mıydı..
Öyle bi saçmalık vardı..
Garan 9.5
Finans 9.5 1mio+
kabul edilmedi. Likit fon ..
https://www.bloomberght.com/bankalar...rtirdi-2261760
Alıntı:
bankalar mevduat faizlerini artırdı
TCMB ve BDDK'nın bankalarla gerçekleştirdiği ekonomide normalleşme ve değerlendirme toplantısının ardından bankalar mevduat faizlerini artırdı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomide normalleşme ve değerlendirme toplantısında dün akşam bazı banka genel müdürleriyle bir araya geldi.
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) toplantı sonrası yaptığı açıklamada, büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetlerin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda katılımcıların işbirliği mesajı verdiği belirtildi.
TCMB Başkanı Murat Uysal'ın likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulunduğu belirtildi. Yapılan görüşmeler ve işbirliği mesajlarının ardından bugün bankaların faiz oranlarını güncellediği görüldü.
10 gün öncesine kadar bankaların ortalama TL mevduat faizleri yüzde 8.50, dolar mevduat faizleri yüzde 0.75 - 1 arasındaydı. Bugün bazı bankalar mevduat faiz oranlarını güncellemeye başladı.
GARANTİ BANKASI
TL MEVDUAT FAİZİ %9,50
USD MEVDUAT FAİZİ %0,25
KONUT KREDİ FAİZİ %1,05
DENİZBANK
TL MEVDUAT FAİZİ %9
USD MEVDUAT FAİZİ %0,70
AKBANK
TL MEVDUAT FAİZİ %9
USD MEVDUAT FAİZİ %1,25
VAKIFBANK
TL MEVDUAT FAİZİ %10,50
USD MEVDUAT FAİZİ %2,25
QNB FİNANS
TL MEVDUAT FAİZİ %9,80
USD MEVDUAT FAİZİ %1,10
KONUT KREDİ FAİZİ %1,25
çok arttırmışlar faizleri..dolar 5 tl'ye gram 300 tl'ye iner artık bu faiz oranlarıyla
Ciddiye almamak lazim..
Benim red listemde zaten..
Alintilaninca gorebiliyorum ancak..
Ne zaman, kac endekste, hangi sartlarda bunu yazdigimi yazmaz..
Arada bir gelir boyle sartlar degisince igneler iste...
Kompleks bu olsa gerek..
Tatmin etmesi lazim bu sekilde arada sirada....:)
Syg,
TCMB fonlama faizi %8,06; miktar 224 milyar.
Faiz artış hızı çok yavaş fakat fonlama miktarında artışı devam ediyor artış hızı hiç de yavaş değil hala.
Sıkılaşmaya inanmayan piyasa yine zorlayacaktır.
Bu enflasyon oranları ile mevduatın brüt %15 olması lazım en az.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.youtube.com/watch?v=1_g_q6hWYRc
ATİLLA YEŞİLADA
Dün akşam instagramda kar realizasyonu yaptım yine altına dönebilirim dedi....
bankalar mevduat faizlerini artırmaya başladı. En azından şu negatif faizden kurtulalım
Dolara şu an en iyi oran kaç? Yuzde 1 bile alamıyorum
Cuma günü bazı bankacılar Merkezin politika faizini 11 yapacağına dair beklentielri olduğunu söylediler. 20 Ağustosa doğru piyasa beklentilerini (anket, tiwit gibi ) değişik araçlar ile sesli dillendirmeye başlayacaklardır. Ayrıca merkezi sıkıştırmak için kur yukarıda tutulacaktır diye düşünüyorum. Hele faiz aleyhine açıklamalar gelirse kur daha yukarıyı deneyebilir. Bunları daha önce deneyimlemiştik.
Negatif reel faiz ve paranın maliyetini yansıtmayan kredi oranlari ile inşaat ve otomotivde yine yapay fiyatlar ve balon oluşturuldu...
Birikim yapanların birikimleri bu yapay artışlar sayesinde yine pul edildi...
Faiz bir hak yeme araci ise, ucuz kredi ile olusturulan balon fiyatlar ile birikimlerin eritilmesi de bir çeşit hak yiyistir...
Ve isin trajikomik yani bu hak yiyiste de faizin kendisinin kullanılması...
Bir başka deyişle senin benim param birikim yapmayan borcla is yapana peşkeş çekildi...
Bu ülkede zaten ayağına yorganına gore uzatmak büyük bir hata... Ne kadar borç ile is yapan biri isen o kadar kazanclisin...