long flat yerine short flat daha güvenli geldi bana. bir anda aşağı basarsa pala pis terste bırakabilir.
Printable View
long flat yerine short flat daha güvenli geldi bana. bir anda aşağı basarsa pala pis terste bırakabilir.
Hesap kitap ortada. Bu satış rakkamları ile kazandım demek çok zor. Tüm maliyetler dolara endeksli olduğuna göre, satış rakkamlarınında dolar olması lazım. Onu da alım gücü kaldırmıyor. Ben Bağdat caddesinde sahil tarafında 1M dolar altına ev satmıyordum, şu an 300-500K $ dolara ev dolu... Dolar bazında yarıdan fazla düşerken artık para kazandırıyor demek imkansız.
2017-2018 de demir 2000TL civarıydı, şu an 4000TL civarı... Online da bakabilirsiniz... Gayet net. Ev fiyatları %100 arttı mı? :) Adamlar çöp kutusu fiyatlarını, haftalık dolar cinsinden güncelliyo bu ülkede...
Bizim buralarda müteahhitlerin gözü kimsenin arsasında değil artık. insanlar gelip yalvarıyor, yapın diye. Şartlar değişti, devran döndü. Para aklayan bi kesim var, onlar zaten hız kesmeden devam ediyor. Bir kesimde işler durmasın diye yapıyor. Bi de badem kesim var, onlara diyecek bir şey yok :)
Düşerkende %3-5 düşer o .
O zaman ne yapacaz.
Topraklayacaz mı.?
https://i.hizliresim.com/x7eESH.jpg
Düşüş ve yükseliş trendlerinde insanlar ancak trendin %50 sinden sonra ayıkabiliyor. Bakalım azeri kardeşlerimizin şirketi şu kanal içinde ne yapacak. 3,65 i aşağı kırdımı film başlar.
dolar 7,40 a gelmişken bankaları alarak yine akılları karıştırdılar :)
ilk 109 bin hakeretinde bankalar gerideydi sonraki 109 bin hareketinde bankalar hızlandı ama 109 bin geçilemedi.
olup biteni kafaya takmayıp alıp satan kazanıyordur. tedbirli olan sadece bakıyordur...
Eylül ve Ekimde ödemeleri başlayacak olan KGF kredileri varken dolarda 7,35 üstüne atıp formasyon kırmışken bankalarda kademeleri kaldırmayı düşünen ve uygulayan bademlere selam olsun. Bu şekilde yabancı fonlardan blok satışları kafalarına yemeye mahkumlar.
Kardeşim kaldır BIM le Tupraşla Ereğliyle ulan bankalarda zaten zibil yabancı maldan çıkmak için can atıyor gram zekada yok bunlarda.
Dowda ilk hedef 26.800 şimdi.
bin puan aşağı
Dolar / TL'de 15 ve 30 dk'lık grafiklerde göstergelerde uyumsuzluklar var. Bundan istifade bankalarda trade kovalıyor olabilirler.
dolar 7,4 civarı
burdan artık ya dolar kopar ya bist
spot eksiye geçerse bende short kovalamaca yaparım
sonra sen istiyor 100 dolar daha keyfi :he:
x100 sıkıntı vadeli bir yöne kopmaya çoktan razı
sen istiyor short ? atacak 100 jeton daha
ya arkadaş, kadın gelmiş 75 yaşına. neden 19 muş gibi gösterirsiniz ki?
fotoşop un ayarını kaçırmanın gereği varmı :he:
https://i.resimyukle.xyz/1A8TTK.png
Ekonomi 101 dersi
https://twitter.com/Busralsall/statu...63920486100992
Credit Suisse gelecek yıl için altın fiyat tahminini ons başına 2,500 dolar seviyesine yükseltti diye bir haber çıktı.
2.100 üzeri her kademeden gönül rahatlığı short girerim aga. :he:
tuprasta 77 ortalamayla 8 milyon lot satan credit şu anda 80 ortalamayla geri alıyor en iyi alıcı mal mı bunlar.
şöyle bir komple teorim var.
pist 30 mahsustan geride bırakıldı.
dayak manyağı yapıldı.
ağuz toz sonunda yabancılar toz olmak için,
pisti satıp, pist 30 alacaklardı.
dolayısıylan likit ve ortalamalarında olan kağıtlarlan endeksi tutacaklardı.
sona bişi oldu.
belki öküz öldü.
senaryoyu erkene aldılar.
Hasılı şubat dibine yaklaşacağımızı,
oradan tepük vereceğimizi,
bu tepüğünde kimseye reel bişi kazandırmayacağını
düşünüyorum. öyleyse varım. :he:
bankalar tıkandı kaldı.. endekste 109 u geçemiyor. burdan bi geri verirlerse şaşırmamak lazım. y.t.d.
Yonca 6.93 üzerinde kaldığı sürece kısa vade teknik görüşüm 7.07-7.15 bantlar mevcut benim graflarda.
normal hava koşullarında bugün endex in eksi kapatması gerekiyor.
göstergeler öyle diyor.
artı kapatırsan çok ADİ HERİF sin pala :he:
ne sürüyon la yukarı palacan derdin ne bizim ayularla
garan, ak, işc, yapıkredi 10 günlük ortalamayı test ederken vakıf ve halk hiç oralı olmamış...
hareket hala tepki gibi görünüyor.
endeks 1,090 aşması gerekir yoksa geri saracak.
https://i.hizliresim.com/QzT9pQ.jpg