Tabii tabii, alemin akıllısı sizsiniz. Ev sahipleri de sizi bekliyordu, faizler düşsün de evimi aynı fiyattan esramarka'a satayım diye :)
Geçen sene faizler 0.64'e indirilince ev fiyatlarına ne olduğunu herkes gördü..
Printable View
1,5 milyon konut stoku var deyip,atıp tutuyorlardı. Onlara göre sadece Istanbul'da 1 milyon konut stoku vardı. Yok öyle bir stok didik, dinletemedik.
Alın evinizi oturun didik, dinletemedik.
Turkiye'de ki sistem sat-yap. Kat karşılığı yarı yarıya anlaşır, kendi payına düşeni satar, sonra inşaatı yapar. Toprak sahibi kendi payına düşeni satmaz. Oğlu, kızı, kardeşi oturuverirler, yetmez bile.
Yok abi stok mtok.
Zati belediyeleri muhalefet görünümlü yine kendi adamlarına verinceler, hemen evini alacaktınız abi.
Belediyelerde korkunç yolsuzluklar vardı. Tayyip agam Belediye başkanlarını görevden el çektirdi yine yolsuzluklar devam etti. Baktı olacak gibi değil, belediyeleri Bahçeli ile beraber onayladiklari muhalif adaylara teslim ediverdi. Şimdi kimse yolsuzluk yapamıyor. Tabii yapılan yolsuzluklar da arastirilmiyor.
Abi muhalefet zati bereketsiz. Yeni ev de yapılmıyor. Fiyatlar füze gibi uçuverdi.
Bir de evini satıp, krizde o parayla 2 ev alacak olanlar vardı.
:))))))))))))
Ne olacak şimdi?
8-10 mil ''geçici sığınmacı'' yı bilerekte konuşuyoruz.
Bizim bloğun görevlisi bile abi kapanmadan sonra faizler düşecekmiş ev fiyatları fırlayacak diyordu, sitedeki satılıklar hakkında bir iki kelam ettiğimizde.
Konuştuğum 2 emlakçı da faizler düşecek ev fiyatları artacak, alacak olan hemen alsın modundaydı.
Halkımızın öğrenme hızı oldukça yüksek, yanıldıkları nokta o şartların devamlı oluşabileceği. (1 yıl önceki gibi düşük faiz bekliyorlar)
Dolar ve altındaki son 1 yıllık yatay görünüm de insanların bir kısmını emlağa teşvik edebilir.
https://eksisozluk.com/evden-cikarke...2021-08-01&p=2
Ev sahibi ile kiracılar birbirlerine nasıl düşmanlar okuyun. :) Depozitoya el koyan da var, ev sahibine kızıp camları, kornişleri kıran da.
Türkiye'de yapılacak en güzel iş insanlarla mümkün mertebe en az muhttap olunacak iştir.
Kira isine yatirim mantigiyla bakan kimsenin rasyonel aklindan suphe ederim. Insanla ugrasmak ayri dert, evin eskimesiyle ugrasmak ayri bir dert, vergiler ayri bir dert.. Hesaplarsaniz yilin sonunda nerde bu kurbagalar dersiniz... Ha ben vergi mergi takmam, kiracininda kafasini kirarim, yaninada guzel bir iki avukat tanimak isterim diorsaniz tam aradiginiz yatirim tarzidir..
Kesinlikle Yatirim Tavsiyesi Degildir..
Ödedi, ödemedi, ödedi ama ampülleri söktü kornişleri kırdı. Neler neler yazılmış.
Millet korkuyor Afganlar geliyor Aganistan olacağız diye ama başlıktaki manzara oraya yıllar öncesinden vardığımızı gösteriyor.
Sadece kiracı tarafı değil, ev sahibi tarafında da rezillik paçalardan akıyor.
Ülkenin doğası en güzel yerleri günlerdir cayır cayır yanıyor. Ne ekipman yeterli, ne de doğru düzgün bir organizasyon var çünkü kimse olduğu yere liyakatle gelmemiş. Yarın kül olan ormanların yerlerine zevkle beton dökülmeyeceği garantisi yok. Güvercinlik'te 10 sene önce gözümüzün içine bakarak bakanın verdiği sözleri hala unutmadım, şimdi orada 3 otel var...
Böyle bir ortamda bu ülkede gayrımenkul yatırımı yapmak deliliktir artık.
Bir de anlamadığım Abd'de böyle yangınlar gibi olağanüstü durumlar olduğunda binlerce asker hemen sahaya iniyor ve çalışmalar hem yardımcı oluyor hem de yönetiyor. Bizim yönetim kadrosu ya iş bilmezliğinden yada asker alerjisinden ötürü adamları kışladan çıkarttırmıyor.
Gecen senelerde 2018 de
ABD'nin California eyaletindeki yangının, Eylül ayına kadar söndürülmesinin beklenmediği açıklandı.
Eyalet, tarihinin kayda geçen en büyük yangınıyla karşı karşıya.
Mendocino Complex olarak bilinen yangında şimdiye kadar 117 bin 639 hektarlık bir alanın kül oldu. Bu, neredeyse Los Angeles kentinin büyüklüğü kadar.
İki ayrı yangından oluşan Mendocino Complex, ABD Başkanı Donald Trump'ın eyalette "büyük afet" ilan etmesine yol açan sekiz yangının en büyüğü.
California Orman Koruma ve Yangın Departmanı, yangının ancak 3'te 1'inin kontrol altına alındığını açıkladı.
Asker kalmadı ki, ordu büyük oranda profesyonel oldu 6 aylık er anca nöbet tutar 15 - 18 aylık asker olacak yüz binlerce o zaman gönderirsiniz yangına vs..
Şimdi olan personelin böyle bir uzmanlığı da, yüksek sayısı da, ilgili ekipmanı da yoksa doğal olarak bir şey yapmıyor, yine de istese illa ki asker bir şeyler yapabilir tabi ki inşallah yaparlar çünkü yangınlar çok korkutucu. Şahan Gokbakar'in paylaştığı videolara baktım içim acıdı sinirden kafayı yemiş kendisi de ormanlar yanıyor hiç bir müdahale yok göz göre göre oksijenimiz nefesimiz yanıyor kahroldum iki gündür.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://firms2.modaps.eosdis.nasa.go...;@23.7,38.9,7z
https://tr.euronews.com/2021/08/01/i...ucadele-ediyor
İtalya'nın güney bölgeleri orman yangınlarıyla mücadele ediyor
euronews • Son güncelleme: 01/08/2021
https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/...OEadSfL4I6I5SQ
Avustralya'daki yangınlar 240 gün sonra söndü
Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde kontrol edilemeyen yangınlar tam 240 gün sonra söndü. Yangında 28 insan ölürken bir milyardan fazla canlı yok oldu. 3 binden fazla ev de hasar gördü.
https://tr.euronews.com/2020/08/23/d...felaket-ilan-e
Eyalette 400 bin hektar alan kül olurken, 14 binden fazla itfaiyeci 585 noktada çıkan yangınları kontrol altına almaya çalışıyor.
ülke baştan aşağı bitik durumda olduğu için artık krizlere müdahalelerde acziyet iyice ortaya çıkıyor. (kafaya çay atmaya devam)
büyük istanbul depremi'ne çok fazla bir süre kalmadı. maazallah o gün geldiğinde dış müdahaleye çok açık hale geliriz. egemenliğimiz bile tehlike altına girebilir. milyonlarca afgan suriyeli yağmacı ile işler çok zor. herkes bir kriz senaryosu oluşturup bireysel silahlanma bile düşünmeli.
Şu an tehlike altında değil mi yani egemenliğimiz? Ha tamam o zaman, oyuna devam :)
tehlike altında değildir, tehlike altında olsa duramazsın :)
Aman hocam kimse duymasın bu sözlerinizi.
Kriz senaryolarına karşı bireysel önlemler aldığımız zaman bazı cahiller dalga geçip gülüyorlar.
Herhangi bir olay gerçekleştiğinde ortada sap gibi kalıp salya sümük ağlayacak vasıfsız tipler, burada sizin alacağınız önlemleri makaraya sarmaya kalkarlar.
Ben burada aylar önce bir hata edip "her türlü sıra dışı senaryoya hazırlıklıyım, evimde telsiz bile var" dedim,
çoluk çocuğun ağzına sakız oldu bizim telsiz muhabbeti.
Amerika'yı örnek vermek neyin kafası? Adamlar yangın olmadığı zamanlarda bile ormanları üzerinde 30 dakikada bir gözlem uçuşu yapıyorlar. California'da olan yangınlara modifiye edilmiş onlarca Boeing 737 uçakları ile müdahale ettiler. Kesin sayıyı bulamadım ama ellerindeki yangın uçağı filosu 1000 üzerinde sanırım. Bir de direk asker sahaya inmiş, bu durumu bir savaş olarak değerlendirerek uzun vadeli planlar yapılmış.
https://graphics.reuters.com/CALIFOR...T/bdwpkzmyyvm/
Sizin pasif getiri için düşündüğünüz nedir? Türkiye'de düzenli ve iyi oranlı temettü veren firma mı var ki gidelim ona yatırım yapalım? Yok. Bana öyle bir yatırım aracı söyleyin ki bana düzenli pasif gelir sağlasın ve her bulduğum parayı ona gömebileyim. Eurobond demeyin onun da vergisi şunu bunu var. Uğraşmaya değmez belli bir meblağdan sonra.
Bist için:
1 numaralı seçimlerim: eregl, isdmr güzel gibi.
2 numaraya da toaso, froto, arclk koyarım.
Biste büyük paralar bağlamam. (büyükten kastım eve alacak kadar büyük. kendi kendine büyürse ellemem ama)
Yurtdışında da bu minvalde düzenli temettü veren hisseler var. Hem getirisi döviz oluyor hem bir takım başka risklere karşı koruyor. Asıl büyük parçayı buraya yığmayı düşünüyorum.
sorduğunuz için söyledim yoksa yatırım tavsiyesi vermek gibi bir amacım yok.
Kendim aynen böyle yapıyorum.
ytd.
Yerine göre eurobond da çok iyi bir yatırım olabiliyor. Takip etmek lazım fiyatları sürekli.
Ben bir gözüm orada olmadığı için pişmanım bu zamana kadar.
Telsizi bilmem de silah şart.
Temettü için önümüzdeki sene vesbe, enjsa, Ereğli, İsdemir, akgrt,otkar vs alinabilir.
Sermayelerine göre güzel kârları olacak.
Ben bu seneyi Vestel ile tamamlayacagim.
Maliyet 31,45. Temettü 5,98 net. İlk taksit 1,99 TL bugün yattı.
Seneye temettü vermezse saydığım sirketlerden birine geçerim ki seneye büyük ihtimal Vestel temettü vermez.
Benim mantık temettü düzenli giderim olan kiramı karsilasin yeter seklinde. Vestel bu sene bunu karşılıyor.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Bugün 5 tane farklı yerde 5 kişi ile kiralık konusu geçti enflasyon oranı sonrası .
Bir tanesi Cavidan sebebiyle zam yapmam demiş .
Bir tanesi parkeleri yenile yoksa zam yapmam demiş .
Bir tanesi kombi eski evden çok yakıyor o onu yenile demiş yoksa ben değiştirir keserim demiş .
Bir tanesi çatı akıyor onu yaptır yoksa boya parasını keserim demiş .
Bir tanesi klozet su akıtıyor onu yaptır demiş .
Bende dedim malı gördüklerinde sağlam ise onun sorumluluğundadır sen bu koşullarda tuttun .
Laminat eskiyi gördün veya çatıyı gördün biraz sorunu var zaten o yüzden ucuz verdin .
Bu kiracıların hepsi tatlı su kurnazı mübarek kontratta ses etme zaman geçsin şu olsun bu da olsun diye söyle oh ne ala memleket .
Sırf bu sebeplerle ev almaktan soğudum paranla rezillik vallahi insanla uğraşmak dert vallahi
Temettü ile sıfır
BMW Mercedes ve ülkenin en lüks mahallerinde dubleks daire almak mümkün .
Ev kirası bu mümkün değil .
Aksigorta'ya gec kaldiniz sayin dudu :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendime söz vererek artık yazmayacağım demiştim. Sizin yazıyı okuyunca 10 gündür içime dert olan ama yine de '' ülke de şartlar böyle, senlik bir şey yok. kendini üzme '' diyerek kendimi teselli ettiğim bu konuyu yazayım.
Ülke halkı komple ahlaktan ve doğruluktan ayrılıp, ne koparırsam kar noktasına gelmiş. Hal böyle olunca ; hiç bir şekilde karşınızdaki muhatapla adil- hak- hukuk gibi konuları konuşamıyoruz. Geçen hafta Zeytinburnunda oğluma 1+1 ( 35 m2) ev tuttum. Sözde eşyalı 2000 tl. Ev 35 yıllık, sahibi deri işçisi. Emlakçı da bizi görecekmiş, ertesi gün geldi, şöyle baktı ve -tamam bunlar olur - dedi.. Ben ıban istedim ve eşyaları birlikte kontrol ederek video çekelim, çıkarken sorun olmasın dediğimde, - Sizin muhatabınız emlakçı. Beni hiç aramayın. dedi. Emlakçıyla video çekelim deyince emlakçı kıvırdı. Anahtarı verdiler , 4 bin depozito, 2 bin peşin kira, 2 bin komisyon bayıldım ve elektrik- su- gaz eski faturaları veya tesisat nolarını verin abonelikleri yapayım dedim. Tam 2 gün -kaybolmuş, arıyoruz ve en son bulamadık dediler. Ankaradan gitmişim, Ağustos sıcağında hasta olmayayım diye emlakçıya katlanmışım ve paraları aldıktan sonra telefonu açmayan , benden kaçan emlakçıya ne yapmak lazım ?
Ev sahibinin tavrı hoş mu ? Burada 8 yıldır yazarım, beni bilenler bilir. benimde kirada evim olduğunda, kendime nasıl davranılmasını isterim diye düşünür ve ona öyle davranırdım. Halden anlardık. Tüm kiracılar veya tüm ev sahipleri kötü olamaz. İnsanlar iyidir ve kötüdür. Münferit davranışlar artık genele yayılıyor ve bu topluma büyük zarar veriyor. Bana daire karanlıkta gezdirildi. Elkt ,su abonelik iptali nedeniyle kesik dendi. hiç bir elektrikli eşyayı test edemedik. Yatak ve diğer dolapları yüzeysel gördük. Ertesi gün temizlik yaptırırken ( yeni kiracıya ev temiz teslim edilir oysa ) bazanın kırık olduğunu ve yatağın buradan çöktüğünü gördük. Çamaşır mak. bozuk çıktı. Çelik kapının sadece tek kilidi kalmış üsteki göbek komple yok. kapı merceği ve göbek yeri kalın kalın bantlanmış.
Şimdi siz olsanız ne yaparsanız ? Bu evde 21 yaşında delikanlı tek kalacak. İlk defa yalnız kalacak. Güvenli değil. Bu çocuğun dizüstü bilgisayarı, tableti vs. hırsızlığa açık. 13 Ağustosta gideceğim ve ustaları eve sokacağım. Hepsinden harcama tutanağı imzalatarak paralarını ödeyecek ve ilk kiradan keseceğim. Emlakçı ve sahibi telefona çıkmayınca iş çözüldü sanıyor. Adamlar sürekli işçilere kiralamışlar ve sorun çıkaranı kaba kuvvetle atmışlar. kapının halinden belli. Neyse mevzu uzun ve herkesin bu tip hikayesi mutlaka oluyor. Yaşayarak öğreniyoruz.
^ Türkiye'de kendini sağlama almadan çocuk yapılmaz.
Dolar başlığında birisi en az 3 tane yapın diye tutturdu. Okuyordur belki.
Abi oğlan genç yine ev tutacağı zamanlar gelecektir.
ilkten bir öğretmen evinde falan kalıp öyle ev bakabilirsiniz. En azından kahvaltı, sıcak su ve internet ile uğraşmaz. Bulunduğu cevreyide rahatça tanıyabilir, güvenli bir mekânda da kalmış olur.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Evlendiğinize mi pişmansınız, yoksa detayları fazla düşünüp eviliği geciktirdiğinize mi?
Ben geciktikçe ülke daha da boka sarıyor, çocuk yapma kriterleri daha da yükseliyor.
Eskiden olsa oturacak bir ev verdin mi çocuk hayata 10-0 önde başlardı.
Şimdi yurt dışına gidemeyen çocuk kurtulmuş sayılmıyor.
O yüzden diyorum yurt dışı eğitimin finansmanı sırf bana dayanmasın, karşı tarafın da biraz malı mülkü olsun. Eee biraz da zeka şart, aptalın birinden yapılan çocuk kendini kurtaracağına beni bile batırır.
Hem paralı hem zeki kadın da beni ne yapsın? :)
Yok abi yok.
Akıllı köprüyü bulana kadar deli yüzerek geçermiş.
Hiç bir şeyi düşünmeyen yaşıtlarımın boyum kadar çocukları oldu.