Cevizli helva sever misiniz?:kalp:
Printable View
Cevizli helva sever misiniz?:kalp:
Selim bey sizin hesabınız demo mu yoksa gerçek hesap mı.. Çünkü bazen kayıplarınızı ciddiye almıyorum demo diye düşünerek.. Ayıp etmiş oluyorum hesabınız gerçek ise..
Geçende çok küçük tutarlar ile oynuyorum dediniz.. Aklım karıştı..
Genel olarak demoda işlem yapıyorsunuz ama reel hesabınızda var küçük tutarlar ile işleme giriyorsunuz bu hesapta.. Sanırım bu şekilde:yes:
Bugünden bir kare.. :kalp:
Kalbimde kelebekler uçuşuyor:yes:
https://www.hizliresim.com/jd4yryz
Dow 33240
Altın 2009
Bist30 5346
Ben 4 farklı gün arkadaşlara itibar verdim.. Şu an hala hakkım yok itibar vermek için.. Bu kişiye itibar veremezsiniz daha önce başkalarına verin diyor..
Havlu atıyorum:)
Bu arada Selim bey az önce size de verdim itibar.. Yani bana itibar veren arkadaşlara burdan teşekkür ediyorum sadece. Lütfen kabul buyrun..
Üst üste nasıl itibar veriyorlar cidden anlamıyorum?
Twittera giriyorum sürekli tehdit mesajları okuyorum.. Seçimler ile ilgili.. Ve gülüyorum.. Tehdit korkunun belirtisidir.. Allah yardımcısı olsun korkak insanların.. Zor bir psikoloji.. :yes:
Yarın tüm gün dua edicem inşallah.. Pazartesi huzurlu bir güne uyanmak için..
Bu arada Kuran'ı tefsir olarak okumayı bıraktım.. Direk meal okuyorum.. Ve inanılmaz hafifledim.. Çok fazla zorlaştırıyorlar.. İyi niyetli insanlar bile inanılmaz sorumluluklar yüklüyorlar insana.. Allah ile yeniden tanıştım..:kalp:
Bizzat kendim:yes:
Tavsiye ediyorum.. Kendi aklınızı kullanın yetiyor anlamak için.. Tüm aracıları aradan çıkartın..
Hepinize huzurlu bir haftasonu diliyorum.. Pazartesi görüşürüz inşallah..
Sevgiler:hi:
Yeni geldim sayılır eve. Bugün ağır falan olmadı ant. Normal insanlar gibi spor yaptık. O yüzden keyfim yerinde ve gelirken patlıcan, havuç falan aldım.
Havucu çok seviyorum, patlıcana ise bayılıyorum. Yemek yapıyorum şu anda. Ocakta pişerken, ben de foruma bakayım dedim.
İtibar olayına gelince. Ben de de aynı durum var. Çeşit çeşit insana (analizlerini beğendiklerime) verdim. Sonra tekrar Dore 'ye vermeye kalkıştım, olmaz dedi. Ben buranın yabancısıyım, bilmiyorum burada nasıl bir mekanizmanın işlediğini.
Demo ya da gerçek hesap mı sorusuna gelince - Gerçek Hesap. Olur da okuyan olursa, benden gaza gelip işlem açmasın diye Demo Hesaptır diye yazıyorum. Vebal üstlenmemek için. Yoksa işlemlerim özensiz işlemler değil. Nasılsa bu mesaj arada kaybolur diye açık açık yazıyorum şimdi. Ama normalde hep Demo Hesapmış gibi yazmaya devam edicem.
Minnoşunuzun bale gösterisine gelince - Kuğu Gölü falan mı yaptılar? Valla özeniyorum şimdiki çocuklara.
Tefsire gelince....meale geçmekle iyi etmişsiniz bence. Ne zaman dindar birine sorsam "Kur'an o kadar derin ki, onu tam anlamak için Hadisler hakkında, İslam hukuku hakkında, İslam tarihi hakkında geniş bilgiye sahip olmalısın. Yoksa anlayamazsın" diyor.
Ama aynı Kuran-ı Kerimde şöyle iki ayet var:
"Ve biz, onu (Kur'an'ı) sana, anlayasınız diye Arapça bir kitap olarak indirdik."
Bu ayete bakarsak Arapça bilmek Kuran-I Kerimi anlamak için yeterli olmalı. Yani bizler için meal yeterli olmalı.
"Ve biz, onu sana kolaylaştırdık ki, öğüt alıp düşünsünler diye."
Bu ayet, Kur'an'ın anlaşılmasının kolay olduğunu ve okuyucuların ondan öğüt alıp düşünmelerinin amaçlandığını ifade etmektedir.
E bu durumda "Kuran-ı herkes anlayamaz" diyenler......sorular sorular
Yarın inşallah hayırlı şeyler olur...
Pazartesi bir an önce gelse [emoji274]
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Insan uyuyamıyor.. Kimse uyuyamıyor:)
Duaya devam..
Sevgiler:hi:
Günaydın herkese:hi:
Kazasız belasız kaossuz Pazartesiye ulaştık çok şükür:yes:
Bireysel olarak iyi insan olmaya ve hayatın hakkını vererek güzel yaşamaya devam edicez:kalp:
Altın 2018
Dow 33368..
Altında 2079 bekliyorum umarım bu hafta olur.. Sonra sırasıyla 1966 ve 1850:yes:
Sabah sabah bir belgesel izledim.. Suyun İzinde..
Çok iyi geldi.. Nallıhan Kuş Cennetindeki doğal yaşamı anlatıyor.. Ben böyle bir yer olduğunu bile bilmiyordum ülkemizde.. Görür görmez kilitlendim ekrana.. Kalbimden vuruldum.. :kalp:
https://www.hizliresim.com/llvjcan
Daha yeni Kahramanmaraş kutlamalarını gördüm. Yüzde 78 'lerde oy almış iktidar parti.
E deprem zamanı yardımlar gitmiyor, erzak yok, üşüyoruz diye isyan eden kimdi? Ya burada herkes dokunsan ağlayacak gibiydi. Vakti olan herkes yardım toplama merkezlerinde çalıştı. "Süreç yönetilemedi, ve biz o insanların yanında olalım" diye kendini parçaladı çoğu. Ya benim çevremde bissürü insan kendileri inşaat araç gereci alarak arabasıyla oraya gitti.
Ve şimdi, imar affı belgelerinin imzasını kanlı elleriyle atan insanlar takdir ediliyor...
Anlamıyorum, anlayamıyorum, ya onlar çok naif, ya ben çok kötü...
Allah herkesi affetsin - bu arada bazılarına akıl da versin
Yapılan iyiliklerin karşılığıında birşey beklenmemeli bence.. Farklı görüşte de olsak zor zamanlarda birbirimize yardım etmeliyiz.. İç dünyalarını bilemem o insanların.. Neye göre oy verdiklerini.
Benim vicdanım rahat.. Depremde yardım ettim.. Ve karşılığı da Allahta..
O insanlardan bunun karşılığında CHP ye oy vermesini beklersem yapılan şey iyilik değil menfaattir..
Ben yine satış tarafındayım. Bir tur daha düşüş gelmeli diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun
Sizle yine tersteyiz
Sizin için şiir yazdırdım Yapay Zekaya:
Seni seyrederken duraksarım,
Hangi yola sapacağın belli değil ki.
Bir gün çıkarsın karşına boşvermişlik,
Bir gün harcarsın servetini hiçe.
Sonsuz bir labirentte kaybolursun,
Yolunu şaşırır, kendini kaybedersin.
Seninle hep tersteyiz, anlaşamıyoruz,
Kararların dalgalanır, durulmuyor hiçbir zaman.
Bir gün alırsın riski, bir gün uzak durursun,
Her hamlen farklı, her an değişirsin.
Ama bizim gözümüzde aynısın hep,
Bir türlü seni anlamak mümkün değil ki.
Belki sen de bilmiyorsun ne istediğini,
Belki de farkında değilsin ne yaptığının.
Ama biz seni izlemeye devam edeceğiz,
Seninle hep tersteyiz, anlaşamadık bir türlü.
Herkes istediğini seçebilmeli.. Yapıcak birşey yok saygı duymaktan başka..
Bazen aile kavgalarında kocamdır döverde söverde siz karışmayın der kadınlar.. Herkesin kendi seçimi.. :)
Selim bey sabah sabah yüzümü güldürdünüz teşekkür ederim.. :yes:
Bu çiçek tarlası size.. Ve arılarınıza.. Pespembe hepsi sizin için özel:):):)
https://www.hizliresim.com/benfhba
Bedel olarak istenen bir şey değil ki bu...
Sorun şu, biz onların "Yardım eden yok mu?" sorusuna ses olmak istedik, ama onlar ses çıkarmadı...
Bir hikaye anlatacam...
Vaktiyle Timur Anadolu'yu alınca, ordusunun çoğu da fillerden ibaret olunca, ve fillerin bakımı zor olduğundan (orduya yük oluyormuş), bu filleri çeşitli yerleşim merkezlerine dağıtmış. Orada yaşayan insanlar fillerin bakımıyla sorumlu olacakmış. Savaş zamanı orduya teslim edeceklermiş filleri.
Zaman geçmiş, ve fillerin bitmek tükenmeyen iştahları köylünün canına tak dedirtmiş. Savaş filleri olmaları sebebiyle iri yapılıymışlar ve bakımları zormuş. Ama köylü Timur 'a dertlerini söylemeye korkuyormuş. Kellelerinden olmaktan korkuyorlarmış. Nasreddin Hocaya gelmişler ve ona "Hoca, Timur sen alim zatsın diye seni sever. Bizim derdimizi Timur 'a anlat da bu fili bizden alsın. İliğimizi kuruttu" demişler. Nasreddin Hoca da kendisine yapılan bu ricayı kırmamış. Timur 'un huzuruna çıkmış. Timur demiş ki "Var mı bir sıkıntınız?". Bütün köylüler, yok efendim, her şey harika gibisinden şeyler söylemiş. Bütün bunlar olurken Nasreddin Hoca küçük dilini yutmakla meşgulmüş. Sonra Timur hocaya dönerek "Hoca, benden bir isteğin varmış, nedür?" demiş. Nasreddin Hoca da şunları söyleyerek köylüye güzel ve hak ettikleri bir kazık atmış: "Hünkarım biz o fili o kadar çok sevdik ki, mümkünse daha fazla fil bakmak istiyoruz. Lütfen bu isteğimizi hoş gör" :) Ve Timur da hocanın isteğini geri çevirmemiş...
Nedense bu hikaye geldi birden aklıma...Nasreddin Hoca, adam!!!!!
Deliye akıllı sarılmaz ya:)
https://www.youtube.com/watch?v=ZBhuGP6__qI
Haç görmüş şeytan gibi oluyorum çiçek muhabbeti olunca...
Ben kaçar :)
Hepimizin günü güzel geçsin:kalp:
Evdeyim.. Ama biraz iş yüküm var.. Yine görüşürüz..
Sevgiler.. :hi: