Neyse konumuz bu değildi zaten
Printable View
Kronometre atayım.
Kalan son 10 gün.
https://onlinealarmkur.com/countdown...-03-15T12%3A00
Hem Ankara ya hemde Adana ya gitmeyi düşünüyorum demerniz lazımdı..LM-X210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazara markete göndermediğimiz 18 yaşındaki çocuklar oy kullanacak. Bunlar sosyal medyada çok aktif. Sağı solu hiç belli olmaz. Bunlar hayatlarında kriz nedir hiç bilmez. Bunlar oy kullanacak. Bu seçim çok şeylere gebe. RTE kazanamaz o kesin de. Sürpriz biri seçilebilir. Ersan Şen in aday olması akp ve MHP ye zarar verir. Bu adam her partiden gençlerden oy alabilecek biri. Bence iyi Parti'nin attığı yanlış adım masadan ayrılması akp için tuzak oldu. Ben RTE nin bu ortamda seçime gitmeyeceğini düşünüyordum. Şimdi seçime gider babayı alır. Ersan Şen aday olursa son ikiye RTE giremez.
Benim gibi düşünen bir siz varmışsınız forumda... Üç veya daha çok adaylı seçimde malum şahıs ilk ikiye giremeyebilir...Zaten Ersan Şen aday olursa malum şahısın adaylığı konusunu ciddi bir hukuki zeminde tartışmaya açar ve oldukça ikna edici konuşmalar yapabilir...
tüm bu olanlar tam da sn. refaba ' nın konusu !
Müesses nizam ne isterse o olur. Sürü sahibi, sürüye bir çoban görevlendirir. yanına da bir kaç iyi eğitimli köpek verir. Çoban , sürüye iyi bakar verimi artırırsa ödülünü alır. Sürüyü kurt , çakal, ayı gibi vahşi hayvanlara karşı koruyamazsa , iyi beslemediğinden , ilgisizlikten verim düşerse önce çoban gider sonra köpekler değiştirilir.
Biraz köy hayatımız olunca gözlem yapma fırsatı bulabildik.
Bu kadar olay oluyor ama tek etkilenmeyen dolar / tl. kalıyor. Bu konu da araştırma yapan vardır muhakkak. Sonradan kitap yazar satarlar ama şimdiki zamana faydası olmaz.
Son fiziki döviz bitene kadar bu oyunu devam ettirmeyi düşünüyorlar.
Aylık ticaret açığı.
Yaklaşık 100 forklift paleti kadar
1:00
https://www.youtube.com/watch?v=VJrnf1l2AFQ&t=136s
https://www.youtube.com/watch?v=VJrnf1l2AFQ&t=136s
malum şahıs kendi kitlesine dönüp hepinizin inancınızı, yaradanını, peygamberinizi ve özellikle bana oy verenlerin ecdatlarını öpeyim dese oyu %20 altına düşmez, ersan % 10 dahi göremez 10 bile abartı, iddiaya girmek isteyenle seçimden sonra bir hafta yazmamasına girerim..
Dediğiniz %20 civarı öyle bir kitlesi olduğunu ben de tahmin ediyorum. Ersan Şen ise sağda solada bayağı popüler bir figür gibi görüyorum ama popülerlik oya döner mi bilemem, ben döneceğini varsaydığım için öyle düşünüyorum. Ekonomi, deprem , mülteciler, doktor ve ilaç bulamama, ekmek kuyrukları, kiralar vb yüzünden iktidara oy vermek istemeyen ama ilk tercih olarak da chp'yi düşünmeyen kitle için bir seçenek olabilir gibi..
Ben ve ailem chp'nin adayını destekliyoruz ki büyük ihtimal KK olacak gibi...
bakın imkan olsa atatürkü diriltip muhalefetin başına getirin veya obamayı türk yapıp 6'lı masanın adayı yapın veya dünya üzerinde en beğendiğiniz yerli, yabancı siyasetçiyi muhalefetin başına getirin doların 30 tl. olmasıyla yapacağı etkiyi yapamaz.
çünkü sorun muhalefette değil halkın afganistan ortalamasında kültür ve ahlak düzeyi olmasında, sorun kılıçdaroğlu veya başka isim sorunu değil, halkın paraları sıfırladın mı oğlumu duyduktan sonra iktidara gösterdiği teveccühte aramak lazım. ersan şen ola ki seçilse bile arkasına parlamento çoğunluğunu alamazsa ne kanun çıkarabilir ne de bütçesini onaylatabilir...
Ersan Şen’in ciddi ciddi aday olacağını düşünenlere gerçekten çok şaşırıyorum.
Ersan Şen, Ahmet Çakar ekolünden. Sırf hava civa. Bula bula bunu mu bulmuşlar aday diye? Koskoca Türkiye'nin geldiği hale bak.
Benden Cem Uzan'a 1 oy çalışır. İnceldiği yerden kopsun. :kahkah:
Enes Batur u tavsiye edelim.En çok takipçisi olan YouTuber.
Kılıçdaroğlu başkan babacan ekonomiden sorumlu olsun. Kılıcdaroğlu babacanın işine fazla karışmasın ülke serbest piyasa kurallarına göre batıyla entegre şekilde yönetilsin yeter. Zaman alsada 2-3 yıl içinde toparlanırız. Davutoğlu yada temelin dinci partilerinden iyi parti gibi milliyetçi partilerden hdp gibi çekirdeği komunist tabanı milliyetçi partilerden ülkeye zerre fayda gelmez.
Sizinle birçok konuda aynı düşünüyoruz...HDP konusu hariç :oleyo: HDP nin üst yönetimi Sosyalist olduğu doğrudur. Seçmeni ise etnik kimlik olarak ötekileştirilmiş ve ekonomik olarak da fakir bırakılmış Kürt seçmenin bir kısmıdır...Aynı sınıfın bir diğer kesimi var ki onlara da makarnacı diyorlar .
Bu arada neither nor konusuda bayağı tartışılmış :kahkah:
Bu konularda çok şey yazmak yada söylemek isterdim ama malum düşünce özgürlüğünün olmadığı dikdatörlük olmasada otoriter sistemin işlediği bir ülkede yaşıyoruz. Belki seçimlerden sonra bir değişim olursa bişeyler karalarız. Sadece şunu söyleyebilirim miliyetçiliği ulusalcılığı dinciliği komünizm yada sosyalizmi kendine temel alan hiçbir akımdan bize fayda gelmez aksine inanılmaz zarar gelir.
Yalnız ben reisin yüzünü beğenmedim.O iktidar elinde kalırsa seçim sonrasının çok ama çok sıkıntılı olduğunu en iyi bilen insan.Daha önce onun yolundan geçmiş pek çok lider var.O yüzden kazanmak ayrı yönetmek ayrı.Ben şu anda seçimden bağımsız olarak reisin ruhi durumunun iyi olmadığından eminim.
Elbistan gibi bir oy deposunda konteynırdan çıkmadı bahçelinin halk tarafından yuhalanmasını uzaktan seyretti
Öyle ya da böyle ikinci turda yüzde 35 yüzde 40 arası bir oyla seçimi aldın diyelim.Halkın yüzde 60 yüzde 65 i seni istemiyor,doları zor tutuyorsun,ekonomi çok sıkıntılı,dünya bir buhrana giriyor,dünya savaşı çıktı çıkacak,ve deprem olmuş.Valla kabus ben yazarken yoruldum
Reis için en iyi senaryo bence devri sabık yapmıyacak bir iktidara bu bombaları bırakıp muhalefette iktidarın çuvallamasını seyretmek olurdu.Eski türkiyede böyle olurdu.Şu anki senaryoda reis için yönetmek eskisi kadar kolay olmayabilir.
hkm Hocam, devri sabık olmazsa ben çok alınırım
KK kaç kere girdiği seçimi kazandı da bu sefer de kaybedeceğini düşünmek algı olsun?
Çıkarın grafiği inceleyelim.
Teknik analize göre KK aday olursa bir sonraki seçim yine karavana :kahkah:
ytd
Valla gelirsem canlarına okurum diyen tek adam o.Son videosunda lahey de yargılatacağım onları,depremde insanlık suçu işlediler diyor.Valla ilk turda anlamam oyum cem uzana ikincide vazoya:))))))))
Batı dünyası Dini Bayramları sayılan Noel de % 50 ye varan indirimler yaparak insanların alışveriş yapmasını bol bol almasını sağlarken ;
Bu AKP döneminde gördüğüm ve anlam veremediğim bir olay da şu; Her Ramazan yaklaştığında Temel gıda maddelerinin başını çeken Kırmızı et ürünleri olmak üzere gıdaya önden sağlam zam yapıyorlar...Aynı dindar arkadaşlar Deprem de ev kiralarını %200-300 zamlı veriyorlar...
Arkadaş bu nasıl bir inanç veya Kültür...Wallahi anlamakta zorluk çekiyorum....
Onlar haram domuz eti yiyor. Biz helal lokum gibi et yiyoruz.
Onun için ramazanda iyi zam yapıyorlar hersene. Önümüzdeki yıl içinde 500 e et yeriz demiştim 5 ay kadar önce. Daha yılın 3 te 1 i geçmeden hedefi aştık.
https://i.hizliresim.com/n3kspoh.jpg
2016 da bir emekli maaşına orta üst çamaşır makinesi
2018 de bir buçuk emekli maaşına orta üst buzdolabı .
2023 yılında ise bir buçuk emekli maaşına orta sınıf bulaşık makinesi alabiliyor .
Aynı buzdolabı almak istese 3.5 maaştan fazla aynı çamaşır makinesini almak istese 2 maaştan vermesi gerekiyor
Bu örnek verdiğim emekli maaşı asgari ücretin 2009 yılında 2 -2.5 arası katı idi bunu da ayrıca dip not olarak düşmek isterim .
İthalat %10,6 artışla 30,8 milyar dolar; ihracat ise %6,4 azalışla 18,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Bir kaç gün eski haber ama her ay ithalat artışından bahsetmezken çıkıp ihracatımız şu kadar arttı, rekor kırdı diyorlardı, n'oldu şimdi...