Hoşbulduk üstad. Ben satmadım hiç. Tersine aldım. Elim sata gitmiyor bu hissede.
Aynen devam paslı çivi gibi. Wd 40 bile tesir etmiyor....:(
https://i.hizliresim.com/di8fix1.jpg
Printable View
Hoşbulduk üstad. Ben satmadım hiç. Tersine aldım. Elim sata gitmiyor bu hissede.
Aynen devam paslı çivi gibi. Wd 40 bile tesir etmiyor....:(
https://i.hizliresim.com/di8fix1.jpg
kiraz bahçelerini almasın ama kiraz işine de el atsın :) :) :) ( arada 3-5 dönüm kirazı olan benim gibi beklemekte :) ) ... meyvede başka sınır tanımam...
aslında son yıllarda işletme sermayesinin olmaması ve tüccarların da çoğunun piyasadan silinmesi nedeniyle maalesef bir çok ihraç ürününde ürünler elde kalmaya başladı. geçmişte kooperatifler eliyle yapılan işler ise benzer şekilde değişimlere uğradılar. özellikle elma hem çeşit hem de diğer nedenlerle elde kalmaya ve fiyatların çok oynak olmasına bakarsanız durumu biraz anlayabilirsiniz... ALARKO gibi işletme sermayesi bol olan şirketler bu alanlarda öncülük yapabilir. belki fazla idealistim ama bir yörede bir büyük şirket tüm yöreyi organize edebilir. bu arada kendi adıma kışın pek domates yemem ama sandıklıda termal ortamdaki domatesler gerçekten yenebilir kalitede. sandıklı domatesi gördüğümde rahatlıkla alabiliyorum. geçen hafta fiyatın ucuzluğunu sorduğumda satıcı bunlar ihraç standardında olmayanlar demişti...
Bugün ve son 1 haftadır Bist'ten pozitif ayrışma çabaları var. Bakalım yine dünkü gibi sonradan atak yapacak mı?
Kömürcü,domatacı,havacı,seracı elmacı seniiii
https://www.youtube.com/watch?v=NWakIBA4Zk8
Kötümserler haklı çıkar, iyimserler para kazanır.
demiş biri.
Anlık : 117,20
Günlük hacim 8 milyon lotun üzerinde.....
Hele bir 10 milyon lotun üzerine de çıkarsa ....
Hayırlı kandiller..
Birazdan,satilacak 17 milyon lot varcilar gelir..
https://www.foreks.com/haber/detay/6...elle-devraldi/
https://www.eregliagrosan.com/
Alarko kurutulmuş meyve işine geçen yıl girdi.. :)
Seneye muhtemelen tübekâr abemin kirazları bile kurutmayı teklif edebilirler :) :)
Enerji üretim dağıtım şirketleri şov yapıyor bugün bir haber mi gelicek acaba bugün.?
SERKONDER Başkanının blooembergte konuşmasında sera yatırımlarının kendini 3 yılda ( yatırım süresi dahil) amorti edebildiğini söyledi. bu müthiş bir kar potansiyeli anlamına gelir...
bilançolarda ne gelir bilinmez ama kötü gelmeyeceğini tahmin ediyorum.
tek sıkıntı ülkemiz ekonomisi... ALARKOnun ilave sıkıntısı korsan arzlar...
kiraz kurusu olmuyor biz ilkini yapsak güzel olur... aslında kiraz sapı müthiş bir ağrı kesicidir. bu güdüşle beni mucit yapacaklar....
dün yazdım mı bilmiyorum belki de sadece düşünmüşümdür... ALARKO gibi şirketler pazarda liderlik yaparlar ise müthiş organizasyonlar oluşabilir. mesela enerji hususunda doğalgaz kıtlığı batıdaki seraları kilitlediği için bizden ön alım yapmaya coşmuş bazı hollanda seracıları... ALARKO için güzel haberler ama keşke diğer çiftçilerimiz de yararlansa ( keh keh ben de artık çiftçiyim)
https://i.ibb.co/ScwqY80/Resim038.jpg
not:
takasları bir arkadaşın ricası üzerine koydum
Colendi menkul un Alarko hissesinde hiç güzel anısı yok..
Yine kötü yola düşürebilirler Colendi yi..
sn 101
bu yatırıma arazi dahil olmayabilir... eğer dahil ise gerçekten müthiş bir marj.... aynı konuşma içinde Tarım Bakanlığının teşvikleri de geçiyor. orada da neredeyse % 70 e varan teşvikler söz konusu imiş... bu durumda ben mezara kadar ortak olmak yanında Mustafa Saffet de ortaklığa devam edebilir... AYGAZ ile ilgili anlatırlar , zamanında bir uzgörülü bir daire parası verip hisse almış sanırım şimdilerde hisseleri bir daire parası temettü veriyorlardır... ben de 2 dolar kazansın 1 dolarını bşze versin istiyorum. ayrıca da bölünse de o zaman da 1 dolar verse tadından yenmez hale gelir ( emeklilik insanın ufkunu karartıyor kendime kamyon bile alamadım ileride soracağım ben bunlara 1 dolarları aldığımda ) :) :) :)
bu arada karanlık odada kim aldı acep... epey bir kademe kalkmış, kamyon parası ile düşer ise hisse alayım diyordum baktım 17 kapatmış...
Teşekkürler cefaks.
FOREKS HABER ANKETİ-
ALARK 2023 YILI 4.ÇEYREK NET DÖNEM KARININ 4.240,1 MİLYON TL OLMASI BEKLENİYOR
(2022 4Ç 3.956,3 MİLYON TL) [FNC-NEWS]
07.02.2024 11:04
Kademeler doluyor, 120'yi devirmesi için sağlam hacim gerekli.
Buraları asamiyor, 118 bandından ciddi satışlar geliyor.
En ufak bir geri dönüşte, soluksuz düşüyor kağıt.
119 aşıldı, bakalım 120 denenecek ve kapanış gelebilecek mi. HSBC kağıdı cevirdi, hacim artışı gerekiyor,
Döngüsü bitti denilen otomotivciler bile zirvelerine geldi.
Bu otomotivciler geçen seneki getirileride malum.
Havayolları o kadar yükselişe rağmen onlarda dolu dizgin.
Holdingler keza hergün yeni zirve.
Alarkonun bir senesi kayıp hala zirve yapmakta ıkınıyor.
Birde alarko gibi %0,23 temettüde vermiyolar %5-10 arası dağıtmışlar.
Alarkonun hali çoğu şirkete göre içler acısı.
Diğer şirketleri inceledikçe dahada göze batıyor.
https://i.hizliresim.com/mcqr5it.png
Hacim güçlenirse mutlulanırız...
Bir gün alan bir gün satıyor. Zirve tazeleyen onlarca hisseye gıpta ile bakıyor, Alarko'da godot'u beklemeye devam ediyorum. Böyle bir günde aynı kalmamaliydik. Herkese iyi hafta sonları.
Özgür Bey: her yıl yapılan sermaye piyasaları günü için kurumlara 19 Şubat da olacak şekilde davetiyeler gönderilmiş. Hayırlı olsun diyelim zaten 2 haftadır haberle gidiyor.
Malûm, Geçen sene 650m$ tarım yatırımlarının sunumu gelmişti.
Bu sene de
1: Batarya için Ceo ilk etapta 1gwh demişti ( en az 500m$ lik bir yatırım olur bu)
2: Havacılık (tahmin yok ama muhtemelen Boeing anlaşması bekliyorum o da en az 350m$ olabilir)
3: Kazakistan Tarım (650m$) = TR gibi
için bu sektörlere yönelik guidance larla beraber yatırımların detaylarını bekliyorum bu sermaye piyasaları gününde.
Yine nerden baksanız su anki piyasa değeri kadar 1.5M$ yatırım raftan inip açıklanır.
Ama şirket yönetimi PD artmasinda cok ketum ve PD artmasını istemiyor. Anladığım yönetim 2 ailenin arasında denge kuruyor. Piyasa değeri arttıkça 2. Nesil patroncuklar satışa geçmesini bı nebze engellemiş olarak okuyorum. Yönetim bu denge arayisiyla yukarıdaki muhtemel 3 sektördeki ortaklara pay hazırlamış olmuş da olabilir.
Tâbi kendileride bundan nasiplenmis olabilirler çünkü gelecek yatırımları en iyi bilen kendileri ve hisse primleri var.
PD artmasındaki overvalue ye hiç bir zaman müsaade etmeyeceklerini görüyorum fakat undervalue için yönün hep açık olacağını gösterdiler.
Son 1 yıldır tutanları iyice baydirdilar bu sebeple herkes biraz daha yükselsin de satıp çıkma derdinde bunu bilen malûm oyun kurucu buna müsaade etmeden fiyatı hep undervalue olarak tuttu ve tutuyor. Mal 150 lere gelse satan baya olacak belki bu forumun en az yarısı birde malûm Twitter daki grup ve fon. Ya bunların hepsini sindire sindire toplayıp sonra 200 ler yapabilirler.
Yılda garanti 300m$ kazanan ( son 2 yıl çok daha fazlasını kazandı) bir işletmeyi kimse en az 10 fk dan aşağıya satmaz velevki dolar faizi %10 u aşmadigi sürece, bu işletmeyi bekleyen paslı çivi defineyi patlatır.
Şirket ilk defa bu değere geldiği için bizim patroncuklar (İzzet hariç) görmemiş gibi zaruri veya değil başka işlerine aktarım yapmak istiyor. İzzet elinde imkan olsa tahminim diğerlerinin payinida alabilir çünkü şirketin geleceğini görüyor.
Biz kendimize sabır mi inad mi ediyoruz sorusunu sormamız lazım? Temel de bozulma yoksa sabır, yok eğer temel bozulup hala bekliyorsak inad olur, öbür türlü yoksa daldan dala atlayıp ancak galiz tabirlerle patronlara sayarız. Tekkeyi sabırla bekleyen business bozulmadikca çorbayı içer, çorbayı içen ve içeceklere şifa olsun, vesselam.
22101316UG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Soru : 95-100 tl den satan K.Y. ! , 120 'den geri alır mı ?
Kim alacak, ne zaman dikkat çekecek, ne zaman emsallerine ayak uyduracak çok merak ediyorum.
Rezilliğe devam . Endeksle gitmeyen alarko ilk düzeltmede neler yapıcak bakalım .
Yazıklar olsun sana da, şirketine de, yönetimine de.
Holdingler yeni zirveler yaparken, Enerjisa yüzde 7 artmisken, ne artti da neyin düzeltmesini yapacak anlamak mümkün değil.
cevap:
şayet yatırımcı ise almalıdır... gerçi 95 ten satan yatırımcı küçük ise ihtiyaç için satmıştır... ihtiyacı olmasa küçük yatırımcı veya gerçek yatırımcı hissesini satmaz diye düşünmekteyim...
şimdi yazdığım 2. cümleden yola çıkarsak... trader olmak zor iştir... hele günlük haftalık değişimlere oynamak gerçekten çok zordur... şu zamanda bir trader var bildiğim (DA) o da akıllı gidiyor. onun dışında dikkat ederseniz traderlık yaparak devam eden insan sayısı sınırlıdır... Adam büyük buhranda kazanıyor ama sonra sonu intihar ile bitiyor biliyorsunuz... alım satım bir zaman para kazandırır. tıpkı kumarhanede yemleme yapılması gibi... kumarda ilk zamanda kazanırsınız. ama sonra hep şu zararları çıkarayım bırakacağım diye diye her şeylerini gömer kumarbazlar...
etrafımda arz spekülasyonundan kazananlar var... ama aradan bir kaç ay geçmesi ile birlikte çoğu epey zarar etmişler.. nasıl ettiklerini bilmiyorum ama önce bu kazançlar ile kendilerini müthiş borsacı olarak görmeye başlıyorlar... sanırım borç harç ne bulular ise dalıyorlar... efendim filan şirketin ceosu hissenin şu kadar olacağını söylemiş gibi tüyolar uçuşuyordu ben engürüuü terk etmeden önce... ve beklentiler gerçekleşmediği için ve biriktirme değil de borçları ödeme zamanı geldiğinde ana para epey zayıflamış oluyor... hele de trader olanlar günde bir kaç işlem ile dökülmeye başlıyorlar...
benim gibiler ise bir fiyat belirliyorlardı... şu fiyat olur ise şu hisseye geçeceğim...sonra şu hisseye geçerim... gelsin paracıklar... hisseyi tahmin etseniz de zamanlaması tutmuyor... şayet portföy yapacaksanız belki bir nebze tutar ama o zaman da yanlış değişimler yapılmaya başlanıyor...
elimizdeki hesap makinesini olası kazançlardan çekip gerçeklere yönetirsek problem kalmayacak... istediğimiz kazançları gerçeklere çevirdiğimizde gerçek başarıyı ölçebiliriz... maalesef biriktiirmek dışında çözümümüz yok gibi geliyor bana. bunun için ihtiyaç olmasa satmıyorum ve 10 dolara gelmeden de hedef koymamaya başladım...
Çok değerli hissemiz eksi de yaktı sağ olsun. Yabancı gelecek diye beklerken, bıyıklı oyuncağı olduk resmen. Yazık, böyle bir günde.
Almaz . K.Y grafiği açar bakar 14-15 ay yerinde saymış hatta depremde yarı fiyatına düşmüş.
Sonra biraz yükselip orda kalamamış tekrar 15 ay öncesi fiyatına düşmüş her hisse giderken yerinde sayan bir hisseyi almaz.
Zaten sosyal medyada investingde gezerseniz edilen sinkaflı lafları görürsünüz.
Kimsenin bişey aldığı yok, al gülüm ver gülüm biraz endekse uydu o kadar. Hisse tam anlamıyla sahipsiz. 8200 endekte 130 lira olan hisse 9100 endekste 117 lira.