Temettüler hesaba yatmış benimde yarın bi giriş yapalım bakalım :D fiyatta hezir geri gelmişken bol kazançlar...
Printable View
temettu den sonra fiyat gevşeyebilir de...dikkatli olmak lazım...zira piyasada çok cazip fiyatlara gelen senet çok...
Hissede bir sıradışılik var iki yıldır takip ederim.alip sattığım zamanlar oldu son iki gün gibi hiç olmadı.birseyler dönüyor ama ne
Daha öncede kısmen burda tartışılmıştı. Crdfa bir hikaye yaratamıyor. Yıllık kaarı 25 milyon gibi geliyor. Son yıllarda kaarını enflasyon oranında arttıramıyor.
Temettü diyoruzda ben geçense 1.60 dan alıp temettü sonrası 1.51 den çıktım. Bu sene verdiği temettüsünde hesaba katsam zararda olacaktım.
Bu faiz oranlarında açıkçası kaarını arttırmadığı sürece yatırımcının ilgisini çekmeyecektir.
1.51 den çıktığında da 250 kuruş temettü vardı bugün 1.07 de ve yine 250 kuruş temettü var ucuzluğu anlatmanın en basit yolu.bu fiyatı bize uzun süre yedirmezler.
Bu fiyatlar dan temettü ile hisse aldım %20 bedelsiz vermiş gibi oldu.,🙂
Afedersiniz çok merak ediyorum. Akşam yemeklerinde ya da sabah kahvaltılarında siz ne çekiyorsunuz.Kafanız bu kadar güzel oluyor.
Eğer bunu bilinçsizce yapıyorsanız sorun yok ...
Bu sayfaları bu başlıklarda yazılanları, bu konular hakkında bilgisi olmayan bir sürü insan okuyor. neyin peşindesiniz?
Aldıysanız hissenizi oturup sessizce köşeden izleyin. Buradan yazmanın mantığı nedir ?
Burası forum. Kimseye al sat demiyoruz sadece fikir paylaşıyoruz. Ben burada sorarak bilmediğim bir çok şeyi de öğreniyorum. Benim anlamadığım şey bunları yazmayacaksak ne yazacağız siz bize yazabileceklerimizi liste halinde emredin biz ona uyalım.
Sanırım siz bir şeyler kullanıyorsunuz herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Burada ya bu hisse ile ilgili bir şeyler yazın ya da hiç yazmayın bizim vaktimizi de boş yere harcatmayın.
Bu arada 1.05 alım vermedi ama 1.06 alım imkanı oldu gün içinde.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Genellikle piyasa manipülatörleri tarafından görevlendirilen şahıslar, bu amaçla yeni üye olarak kayıt yapıp, sahte, fake hesaplarla siteye girerek, başlık altında yalan yanlış beyanatlarda bulunmak suretiyle, Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK), yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyet izni olmadan sosyal medyada tavsiye ve telkinlerde bulunarak hissenin suni olarak fiyatının artmasını veya düşmesini sağlamak maksadıyla kullanılmaktadır.
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 107/2 maddesinde bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı sayılan fiiller
"sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, söylenti çıkarılması, haber verilmesi, yorum yapılması veya rapor hazırlanması ya da bunların yayılması" olarak sayılmıştır.
Fikriniz olabilir.Ancak bu sayfaları, bu konuları hiç bilmeyen birileri okuyor ve bundan etkileniyor olabilir.
Yarın biri çıkıp dese ben burada yazanları okudum ve ona göre aldım.
Ayrıca sizin bu yaptığınız yatırım danışmanlığı alanına girmektedir. Bu da ayrı bir konudur.
Peki sizin yatırım danışmanlığı yapacak bir bilgi birikiminiz var mı ?
Varsa bunu sertifalandırabilecek misiniz?
Yani SPK dan onaylı bir piyasa uzmanı, bir danışman mısınız?
Dolayısıyla bilginiz olan konular hakkındaki başlıklarda yazarsanız eğer, daha çok katkınız olacağı kanaatindeyim.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...l-medya-cezasi
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...i/79000/79595/
http://www.businessht.com.tr/piyasal...l-medya-cezasi
ilgili başlıklara gözatmanızı rica ederim. İleride başınıza bir iş açılmasına meydan vermemiş olursunuz. Her ne kadar burada nick kullanılsada bu mesajları yazdığınız bir bilgisayar, onunda internet kullanımı için bir ip adresi var. Bu ıp adresine ulaşmak ise çok basit ve kolay bir iş. Zaten mevcut sistemde bu sitedeki bütün başlıklar, siteye giriş çıkış time zone olarak loglar kayıt altında tutulmakta. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Dolayısıyla çok kısa bir zaman içinde yazılan mesajın hangi ip adresinden yazıldığını bulmak çok kolay...
Saygılarımla....
Kimseye şunu al bunu al diyen yok imzada da acemi ve amatör olduğumuzu yazıyoruz boş boş konuşup da vaktimizi almayın. Söyleyeceğiniz mantıklı bir şey varsa söyleyin yoksa sadece okuyun geçin.
Neye hizmet ediyormuşum? siz durup dururken bize hakaret edin biz size sessiz mi kalalım? Ne çektiniz de yazı yazdınız deyin biz sessiz mi kalalım? Siz önce yazma tavrınızı gözden geçirin. Sizin neye hizmet ettiğiniz belli değil. Forum forum başlık başlık gezip insanlara hakaret mi ediyorsunuz böyle.
Geçen bende yazmış otomatik aynı cevabı vermişti bu arkadaş. Fikir üretmeyen sadece eleştirel bir yaklaşım görüyoruz sanirim. Varsa hisse hakkında bir fikriniz söyleyin yoksa da milletin yazdıklarını dilinize dolayıp korkutmaya çalışmayın. Çok gereksiz oluyor zira. Spk nin işi yok b grubunda yer alan halka açıklığı çok düşük sığ bir temettü senedinde ne yazıyor bakiim bunlar diyip peşine düşecek. Yahu senedin hacmi belli eti budu belli. Senelerdir de ayni cizgisini koruyor. Ya cok komplo teorisi filmi izliyorsunuz ya da tumden paranoyaya baglamissiniz.
Kaar ı azalırsa yada zarar eder temettü veremez ise ne olacak?
Şimdi hangi bankaya gitsen brüt aylık %15 mevduat alırsın. Kafan rahat olur, fiyat dan düşmez riskli durumlardan etkilenmez.
Faiz oranlar net %10 üzerinde olduğu sürece bu tür yatırımlar cazip değil.
Risk var ve bu risk mevduat ile temettü arasındaki fark için değmez.
Bak bir kaç mesaj önce 1.07 den aldık diye seviniyorsunuz sonra daha aşağısıda var.
Sıcak paranın bol olduğu dönemlerde döviz kurlarıda sabit ve yataydı başta bankacılık olmak üzere yatırım, factoring ve diğer şirketler uygun faiz ve yatay döviz kuru ile para bulmada sıkıntı yaşamıyordu. Şimdi ise durum daha zor para bulmak için daha yüksek faiz ve daha yukarı yönlü döviz kurlarına katlanmak gerekiyor.
CRDFA AYLIK
https://invst.ly/7jqpd
Madem bir katkımız olsun bahsi geçti, öyleyse buyrun.
İyi bir trend takibi sağlayan Vortex indikatörüne göre hissenin yönü aşağıya doğru süzülmüş halde görünüyor, aylık grafik üzerinde görüleceği üzere ichimoku bulutunun kırmızıyı gösterdiği gözlemlemek gayet mümkün. Bu da bize hissenin yönünün aşağı olduğunu teyit eden diğer bir gösterge olarak listeye alınabilir. Ardından sıklıkla kullanılan RSI ise durumun hiçte parlak olmadığını bize göstermekte. En son Fibonacci yi kullanarak duruma bakalım ve sıralı olarak aşağı doğru olan hedeflerini görmek gayet mümkün. Buradan bize ilk verdiği 0,5 değerinin karşılığı olan 0,95 TL nin tutunamayacak kadar zayıf bir destek olduğunu itiraf etmek sanırım müneccimlik olmasa gerek. Büyük bir ihtimalle 0,382 değerine karşılık gelen 0,753 TL nin ise ilk ve gerçek destek olarak çalışıp çalışmayacağını görmek için Xu100 ün durumunu değerlendirmek gerekecek. Asıl mesele burada 24-05-2018 itibariyle Amerikan dolarının piyasa değerinin gözlemlemek gerekecek. Sonuçta sözkonusu olan hisse bir fabrika hissesi olmayıp, ana sermayesi para piyasasından para borçlanarak, ihtiyacı olan fabrika ve ticaret erbabına para sağlama mekanizmasında bir rol oynadığını gözönüne alırsak önümüzdeki dönem içinde para temininin güçleşeceği dolayısıyla maliyetinin artacağı ve bu almış olduğu yüklü faiz içeren parayı gene yukarıda bahsedilen para ihtiyacı hasıl olan alana kaydırırken yüksek maliyetler yüzünden sıkıntı yaşayacağı ve dolayısıyla karlılık açısından önümüzdeki dönemde zorlanacağı algısını oluşturmakta.
Tüm bunların yanında hissenin sığlığı,günlük işlem hacminin düşük olması sebebiyle yüklü miktarlarda nakitle giriş yapıldığında çıkmanın imkansız olduğunu söylemek çok kötümser bir yaklaşım olmaz.
Ayrıca ülkenin içinde bulunduğu seçim öncesi durumu ise bu kaotik ortamda üretime dayalı olmayan ve narin yapıya sahip olan bankacılık ve faktoring şirketlerini olumsuz etkileyeceği gözardı edilmemeli.
Yukarıda yapılmış olan teknik ve bir miktar temel analiz ışığında hisseyi elinde bulunduran hakim gücün piyasa yapıcı olarak sıkıştığı ve hisseyi acilen terketmeye çalıştığı ve durumda da hissenin pazarlanması sağlamak amacıyla çeşitli mecralarda alınabilir, taşınabilir bir hisse olduğu algısı çalışmaları tesbit edilmekte.
Her halukarda sonuçta bahsi geçen hisse bir fabrika hissesi, ya da üretim yapan bir sektörel hisse olmadığı için anormal riskler taşımakta.
Her sene periyofik olarak farklı yüzdelerle de olsa temettü veriyor olması dışında hissenin hiç bir cazibesi bulunmamakta. Vermiş olduğu temettü miktarına göz gezdirildiğinde ise durumun vehameti ayrıca ortaya çıkmakta.
Şöyle ki: mevcut koşullarda 100.000 TL karşılığı olarak hissenin satın alınmasında elde edilmesi planlanan getiri yaklaşık geçen sene verdiği temettü mikatrı kadar olduğu düşünülse dahi beher hisse başına 0,21 TL alınacağı baki.
Oysa aynı meblağda bir miktar aylık bir faize yatırılmış olması halinde şu anki güncel faiz oranı ile yaklaşık olarak %16,5 faiz geliri elde edilebilir .
Şimdi diyeceksiniz ki , ee bak ne güzel daha fazla gelir elde edebiliyoruz. Haklısınız. Yıllık olarak faize yatırdığınız taktirde yaklaşık olarak tam 5,000 (beşbin ) TL kardasınız.
Peki hiç düşünüyor musunuz? Yukarıda sıralı olarak bahsettiğim rakamlarda gezen bir hisseniz olsa ve elinizde bulunan paranın bir kartopu gibi eridiği görmek sizi mutlu edecek mi?
Öyleyse hiç durmayın evinizi, arabanızı, tasınızı, tarağınızı satıp hemen fikrinizi faaliyete geçirin.
Ya da susun..
Hemde bir an önce .....
Çünkü gerçekten burada bulunan insanlar bunların ayrımını yapamayacak durumda olabilirler. Çoluklarından çocuklarından, rızıklarından arttırdıkları helal kazançlarından, alınterlerinden, binbir emekle üretip arttırdıkları üç beş kuruş paralarına göz koyan çakallara yem olmasına vesile olmayın.
Sayın devletmemuru;
siz her ne kadar yazdıklarınızı silsenizde geçmişte yazılı olan mesajlar görünebilmekte, sanırım bunu farketmediniz
Peki madem takip etmiyorsunuz neden hala buradasınız. Amacınız nedir ?
Madem ayda 3 bine talim ediyorsunuz. Burada kime akıl vermeye çalışıyorsunuz. 100.000 binli 200.000 binli rakamlarda portföy yöneten adamlar senden akıl mı alacak?
https://i.hizliresim.com/DDXAdz.jpg
Evet sizin ve başlıkta iyimserlik satanların yazdıkları için özene bezen bir şey yazmama gerek yok. çünkü aynı amaca hizmet ediyorsunuz. Lütfen üstadlarınıza bildirin, bize 1-2 numara büyük geldi bu arkadaş deyin kendileri teşrif etsinlerde görelim bakalım bu hissenin alınır satılır ne tarafı varmış. Sizin alınabilir dediğiniz tarihte bu hissenin fiyatının 1,40 rakamlarında gezdiğini bu yazıyı okuyanlar dikkatle takip etsinler. Şu anda nereden işlem gördüğünü de yazalım şuraya 1,05 değil mi?
Demek ki, sizin bahsettiğiniz tarihte yani 12-04-2018 de bu hisseyi almaya karar vermiş olan bir kimse yaklaşık olarak 1,40- 1,05 = 0,35 kuruş zarar etmiş olacaktı. Diyebilirsiniz ki 0,21 temettü aldı ya . Tabi almış olduğu temettüyü düşersek 0,35-,021 = 0,14 kuruş hala zararda..
Tabi temettü geliri elde etmiş olması yüzünden ödeyeceği vergi hesabından mahsup edildi, saymıyoruz.
Bu da yaklaşık %10 luk bir zarar demektir. Yaklaşık 1 aylık süre içinde.
Buyrun hesabı birde kendi hesap makinenizle siz yapınız.
Gelelim diğer bir kullanıcı hesabına;
Peki sayın esramarka , almış olduğunuz hissenin eksterelerini bir yükleyin bakalım başlık takip edenler sizin ne kadar lık bir bütçeniz olduğunu görsünlerde, akıl hocalarının bütçesini kapasitesini öğrensinler. Yoksa işkembe-i kübradan sallamak kolay .
Buyrun...
Unutmadan şuraya iliştirivereyimde görmeyen gözler hissenin günlük-haftalık-aylık durumunu teknik analiz le birlikte değerlendirsin..
https://i.hizliresim.com/lZYXYb.jpg
1. Kimseye şunu alın bunu alın demiyorum, bana ne kim ne alırsa alsın. Dikkat edersiniz imzamda "Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz." yazmakta.
2. Öncelikle böyle bollinger bandı, ichimoku gibi zırvaların yerine "akşam yemeklerinde ya da sabah kahvaltılarında siz ne çekiyorsunuz" hakaretinize bir özür dilemenizi beklerdim ama üstüne bir de "kapasitenizi görelim" gibi bir ayıp da eklediniz.
3. ISYAT forumundaki geçmiş yazılarımı görürseniz, uzun vade temettü yatırımı için forumdaki gerçekten "değerli" insanlardan fikir aldığımı ve bunun üzerine ISYAT ve CRDFA'ya yatırım yapmaya başladığımı görürdünüz.
4. Size insanlarla kavga etmeyi değil, insan kazanmayı ve sosyal ilişkilerinizde septik yaklaşmamayı öğrenmeyi tavsiye ederim.
Ülkede kriz çıkacak hisseyi alan zarar edecek vebale gitmeyin felan filan.bir ay önce 145bin endeks konuşuluyordu.gundem nasıl değişti.dediginiz kriz çıkarsa her hisse 10 da bir fiyata düşer sadece bu düşmez.ya kriz çıkmaz yeni hükümet yeni şans denir endeks yine 150 -200 yaparsa.1.05 ten alınan hisse kârı arttir 300_400 kuruş temettü verirse.burda ki yorumlara bakıp para kazanan bize 1 TL verecek mi. Yatırım tavsiyesi değildir.borsa çocuk oyunu değildir . tüm birimlerin batabilir.
Bu hisseyi günlük düşünen bir Allah'ın kulu olduğunu sanmam.bu nedenle ortalık da lot yok.endeks düşüşünde panik yapanlarin lotları ucuza toplanıyor . şahsen aldığım lotta sukadar zarar etmişim diye bakmıyorum.seneye alacağım temettü miktarı ne olacak onu düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
Çok ilginç bir kişilik cıktı bu arkadaş. Hem paranoid hem terbiyesiz. Yahu sana mı soracağım umuma açık bir platformda hangi foruma gireceğimi veya yorum yapip yapmamayi. O gun ilgim yoktu belki sonra ilgim oldu veya simdi var aldım ya da almadım sanane? Asıl ben sizin bu foruma giriş sebebinizi anlayamıyorum. Bilgi paylaşımı mı detektiflik oyunumu? Yoksa yatırım yapanları korkutmak mı ? Arti ben kime akıl vermişim ne menem ithamlar bunlar anlamak mümkün degil. Bir ayda doviz firlarken bütün hisseler nerdeyse yüzde 15 20 değer kaybetmiş sadece bu değil. Buraya gelenlerin bende dahil hepsi birikimlerini degerlendirecekleri dogru adresin peşinde buna emin olabilirsiniz. Insanlara abuk sabuk ithamlarda bulunmaktan vazgeçerek hisse hakkında bilginiz varsa temel veya teknik yorumlarda bulunmanızın forumun ruhuna daha uygun olacağı görüşündeyim.
Hisse nekadar aşağıdan alınırsa gelecekte alınacak temettü o oranda artacak.tabi normal koşullarda.yat.tav.degil
arkadaşlar temettu kadar fiyat düşmedi mi...temettu aslında aldatmacadır...bakın mevd faizleri de % 20 ye yakın hemde kafanız rahat olur...bu tercihtir buna saygı duyarım ama...mal bulmuş mağribi edası fazla bence...haaaaa inş çoooooook kazanırsınız o ayrı
Mevduatta istediğin zaman parayı kullanma imkanı var. Burada paran bir sene kesin bloke. Bloke olması bir açıdan uzun vade için iyi gerçi elleyemiyorsun parayı. [emoji2]
Burası acayip kızışmış kavga çıkmış bunlar hep yükselişi müjdeler. İyi temettü ödeyen bi kağıdın FK sı 4 civarı ise orta uzun vadeli alınır. Tecrübeyle sabittir. Haa memleket iyiden iyiye krize girer o zamam biraz daha ucuzlayabilir ama risk almaya değer bu
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşler düzeldiğinde şirketin 2 yıllık karı bile 1 tl den fazla olur. Son 7-8 yıldır 23-30 milyon arası kar etmiş bir şirket. Hisse başı 0,25-0,40 tl arası karı var. Piyasaların şu anki durumu da herkesin malumu bir panik havası var. Ben bir kaç yıla herşeyin yerine oturacağını düşünüyorum. Önemli olan patronlara güveniyor muyuz güvenmiyor muyuz?
Bir arkadaş ölçüyü kaçırdı, sanırım ceza aldı.bende bunu anlamıyorum,kibir bir milyon.ama hala küçük yatırımcı.surda hangimiz in yazdığı%100 tutuyor, tutmadığı için burda fikir alış verişinde bulunuyoruz ki birbirimizin açığını kapatıyoruz.buyuklenmeye ben çok biliyorum havasına gerek yok
Esramarka isimli arkadaş isyat sayfasında temettü veren hisse bildiğiniz var mı diye sordu bende crdfa yi bir incele dedim oda inceleyip beğenmiş ki almış.diger arkadaş yeni üye hissemi pazarlıyorsun diye boşa cikisti.
Piyasa kötüleşir ise karlılık olumsuz etkileniyor.musteri sayısı ciro azalıyor.dikkat edilir ise 2012 yılında 29 milyon kar eden bir şirket 2017 yi 25 milyon kârla kapattı.cunku 2012 de döviz 1.7 faiz %5 gibi tarihi bir seviyede. 2013 ten itibaren ABD Fed kaynaklı piyasalardaki olumsuzluk bizde faizleri ve doları sürekli yükseltiyor bu nedenle karda artış yok.kisaca bu durum devam ederse ki ediyor kâr dusmesede artmiyor. Yani bu hissede güzel kâr beklentisi ekonomi de iyileşme ile mümkün aksi durumda son 6 yılda ne oldu ise gelecek 6 yılda da o olabilir.yani 250 kuruş temettü ye devam gibi bir tablo var.1.05 li fiyat biraz abartılı bir düşüş.bunda da temettü ödemesinin dövizin ipini kopardığı bir zamana gelmesi ana etken.piyasa düzelir ise yeniden 1.5 li fiyatlar mümkün.biz küçük yatırımcıya bu ucuz fiyattan güzel bir uzun vadeli yatırım şansı kolay kolay vermezler.sanirim gözden kaçtı. Yatırım tavsiyesi değildir.
2018 de faktoring sektöründe müşteri ve ciro artışı bekleniyor.ocakta yürürlüğe giren bir yasa varmış bu konuda.3 aylık bilanço da etkisi olmadı ama gelecek bilançolarda bu etki piyasa kotulesmez ise görülebilir. Yatırımcı tavsiyesi değildir.
ISMEN borsada yok öyle hisse.karda artış süper 3fiyat kazanç oranı var.temettu bedelsiz de var. Bilanço 2017 sonu ve 2018/3 aylık bilanço çok iyi geldi. Sebebi borsada endeksin sürekli artması.yani endeks de büyük düşüşler beklemiyorsan endeks yatayda kalsa banka faiz inden yüksek bir temettü bırakır gibi geliyor bana. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu yasa ile faiz oranları düşüyor kâr marjı azalıyor.bu ne demek.tefeci faizi bitiyor.yerine banka faizi gibi bir oranda çalışacaklar. KOBİ'lere de hizmet verecekler.yani paraya sıkışan banka kredisi kullanmak yerine faktoring şirketlerine gidecek.musteri artacak sürümden para kazanmış olacaklar.yani sektör yeniden doğuyor. Tâbi piyasa karışmaz ise
Eğer bu hikaye tutarsa mevcut hali ile 3.5 yılda kendini amorti ediyor iken belki bir yılda amorti edecek.tabi bu hemen olmayacak.bir süreç sonunda . Yatırım tavsiyesi değildir.evdeki hesap çarşıya uymayabilir