Patron vizyon sahibi cekirdekten yetisme ve dogunun insani acgozlu degil soyledigi gibi karini yatirimcisiyla paylasir, bence saglam yere park ettik, umarim yakinda rubenis marka pamuklu giysileri her alisveris merkezinde gorecegiz....
Printable View
Patron vizyon sahibi cekirdekten yetisme ve dogunun insani acgozlu degil soyledigi gibi karini yatirimcisiyla paylasir, bence saglam yere park ettik, umarim yakinda rubenis marka pamuklu giysileri her alisveris merkezinde gorecegiz....
Rubenis: Çatı GES uygulaması çalışmaları kapsamında birinci etap 3500 kWe kapasiteli santral için resmi izinler tamamlanmış ve hızlı bir şekilde imalat kurulum çalışmaları başlatılmıştır.
Aynı fikirdeyiz hocam, yatırım yapılacak hisse seçiminde bence bakılacak ilk şey patronun dürüstlüğü. Patron gönderdiği KAP la yatırımcısına güven vermeye devam ediyor. Yatırımlar tamamlandıkça hisse ederine gider. Hem temettü hem büyüme hissesi olarak bakıyorum Rubenise.
Şirketimizin boyalı kumaş fabrikası yatırımında ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanması adına tesis bünyesinde kömür santrali kurulmasına karar verilmiştir. Yatırımın tercih sebebi olarak doğalgaz fiyatlarında oluşan yüksek maliyet, olası kesinti durumları karşısında çalışma sürekliliğinin sekteye uğramaması, kömür ham maddesinin yakın çevre illerden çok uygun maliyetle hızlı bir şekilde temin edilebilecek olması, bu sayede yatırımın 2,5 yıl civarında kısa sürede kendisini amorti etmesi etken olmuştur. Bu kapsamda kurulum ve montaj için Mimsan Makine A.Ş. ile 1.760.000 USD bedelle sözleşme imzalanmıştır.Bu bedelin malzeme alımları yapılması için yarısı peşin ödenmiş kalan tutarın iş bitip sistemi düzenli çalıştırır hale getirdiklerinde ödenmesi kararlaştırılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Şirket kullanacağı elektriğin tamamını hem GES ler, hem kömür santrali ile kendisi üretecek herhalde. Osman İpek son konuşmasında aylık 7,5 milyon TL elektrik faturası ödüyoruz demişti. Mevcut fabrikada yıllık 90 milyon TL elektrik gideri var. Boyalı kumaş fabrikası devreye girince enerji gideri daha da artacak. İlerisi açısından santral kurulumu çok güzel bir gelişme olmuş.
Enerji yatırımları tamamlandığında yıllık 5-6 milyon $ civarı bir tasarruf edilecek muhtemelen. Şirketin 6 aylık kârı 5; yıllık kârı 10 milyon $ kadar desek, enerji yatırımları ile kabaca yıllık kâr 15 milyon$ olabilir. Hisse başına 20 cent kâr ile hisse fiyatının 2-2,5 $ civarı olması lazım. Şu an hisse 1,36 $ civarından işlem görüyor...
Boya fabrikası ve teknik tekstil gelirleri ile HBK daha da yükselecek inşallah. Birkaç yıllık vadede yatırımlar bitince, Rubenisin ya yüksek temettü dağıtan ve 3-4 $ civarı bir hisse fiyatı olan bir şirket veya hem düzenli temettü dağıtan hem yatırım yapmaya devam eden bir şirket haline geleceğini düşünüyorum.
Su haliyle yillik kar 1o mil dolar diyebiliriz en azindan kumas boyamanin etkisinin ciroyu ikiye katlayacagi bekleniyor, zaten o haliyle 20 mil arti enrji tasarrufu , yani benim beklentim rakamlar daha yuksek olacaktir...
Yavuz hocam inşallah kumaş boyama ile dediğin gibi ciro ikiye katlar.
Bu konuda bilgim yok, ihtiyatlı bir tahmin olarak kârı en az %20 kadar (2 milyon$) artıracağını, iyimser bir tahminle de kâr artışının 3-3,5 milyon $ a kadar da çıkabileceğini düşünmüştüm. Durum senin dediğin gibiyse harika olur.
Ömür törpüsü olmaya aday bir tahta malesef. Ky korkutup yukardan aldırıp aşağıdan sattırmak üzere kurulmuş tezgah. Kalanlara bol kazançlar. Şirket yeni ama kafalar eski.